Χειροποίητες δημιουργίες από την ομάδα «Artmama»

Πολυμορφική έκθεση έργων και αντικειμένων στην Άνω Σύρο

Η ανάγκη για δημιουργία και η αγάπη στην παράδοση ώθησε στην δημιουργία της καλλιτεχνικής ομάδας Artmama, η οποία αποτελείται από 6 νέες μαμάδες με μεράκι, που αγαπούν την τέχνη και την έκφραση μέσω αυτής. Μέσα από τη ραπτική, τη ζωγραφική, την μέθοδο σαπουνοποίησης, την τέχνη του papier mache κ.α οι 6 γυναίκες δημιουργούν έργα χρηστικά και διακοσμητικά με μια μίξη παραδοσιακών και νέων τεχνικών.

6 μαμάδες συναντιούνται και συνδημιουργούν

Η Μιρέλλα Μιχαήλ, η Κασσιανή Χατζηαγγέλου, η Μαρία Βίλογλου, η Ιωάννα Χρυσικοπούλου, η Ναταλία Σκούρα και η Κλωντιάνα Τσαμάτη με κοινό τόπο συνάντησης τη Σύρο αλλά και τη μητρότητα, αποφάσισαν να εκθέσουν τα δημιουργήματα της τέχνης ή/και της τεχνικής με την οποία οι περισσότερες άρχισαν να ασχολούνται μετά την απόκτηση των παιδιών τους, όπως φανερώνει και ο τίτλος της έκθεσης. Τσάντες, ρούχα, υφασμάτινα αξεσουάρ, πίνακες, κοσμήματα, καλλυντικά, σαπούνια, κούκλες και πολλά ακόμα διακοσμητικά είδη, όλα χειροποίητα και με οικολογικά κυρίως υλικά, εκτίθενται σε μία συλλογική έκθεση που αποτελεί αφορμή για ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές και κοινωνικές συναθροίσεις με εναλλακτικό χαρακτήρα, προσφέροντας χρώμα και ζωντάνια στα σοκάκια του οικισμού.

Η εξαμελής ομάδα των νέων μαμάδων παρουσιάζει τα έργα της στο Πνευματικό κέντρο Άνω Σύρου, καθημερινά 10.00-14.00 και 19.00-22.00, μέχρι τις 29 Μαΐου.