Την προσεχή Τρίτη, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ανάβει το πράσινο φως για να βγει στον αέρα ο απαραίτητος διαγωνισμός

Έργο 110 χιλ. ευρώ για δύο δημοτικά γήπεδα τένις

Επιτακτική η ανάγκη να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και για τα άλλα δύο

Σε διαγωνισμό για τη βελτίωση των δύο δημοτικών γηπέδων τένις στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προχωρά η Δημοτική Αρχή, την προσεχή Τρίτη, έχοντας εξασφαλισμένο το ποσό των 110 χιλ. ευρώ, για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στους αγωνιστικούς χώρους.

Ειδικότερα, το άθλημα της αντισφαίρισης στη Σύρο και συγκεκριμένα οι ανάγκες σε επίπεδο αθλητικών υποδομών είχαν τεθεί στο περιθώριο για πάρα πολλά χρόνια, κάτι που έθετε πολλά εμπόδια στον Όμιλο Αντισφαίρισης και στους αθλητές που ασχολούνται με το τένις στο νησί, αφού τα δάπεδα παρουσίαζαν και εξακολουθούν να παρουσιάζουν πολλά προβλήματα.

Επιπλέον, ο Όμιλος εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης των τεσσάρων γηπέδων, δεν μπορούσε εύκολα να προγραμματίσει μεγάλες διοργανώσεις, ενώ και στις καθημερινές προπονήσεις τους, αρκετοί μικροί και μεγάλοι αθλητές, είχε συμβεί να τραυματιστούν.

“Σκασμένα” τμήματα δαπέδων, κατεστραμμένα σημεία στην επιφάνειά τους αλλά και έντονες ανομοιομορφίες συνθέτουν μέχρι σήμερα την κατάσταση όλων των γηπέδων τένις, τα δύο εκ των οποίων, όπως κατέστησε γνωστό ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη”, δρομολογούνται για βελτιώσεις και αποκαταστάσεις.

Πρέπει να σημειωθεί πως, με το τένις στη Σύρο ασχολούνται συστηματικά και τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση 150 αθλητές, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την υλοποίηση έργων σε αυτά.

Επιπλέον, στο νησί θα πραγματοποιηθεί το Κυκλαδικό τουρνουά τένις στο διάστημα 15-17 Ιουνίου (Cyclades tennis tour), αθλητικό γεγονός που όπως τόνισε ο κ. Αληφραγκής, δεν θα επηρεαστεί από το έργο για τα δύο γήπεδα.

Θετικές εξελίξεις μετά από χρόνια

Αναλυτικός υπήρξε στην ενημέρωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, επισημαίνοντας πως τις επόμενες ημέρες προκηρύσσεται ο διαγωνισμός.

“Είναι έτοιμη η διακήρυξη για τον σχετικό διαγωνισμό. Αφορά σε προμήθεια ουσιαστικά για να γίνουν σωστές παρεμβάσεις στα δύο δημοτικά γήπεδα τένις. Είναι 110 χιλ. ευρώ το ποσό που έχει εξασφαλιστεί στον δημοτικό προϋπολογισμό”, ανέφερε πρωτίστως ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως, με αυτά τα χρήματα, τα δύο γήπεδα, θα δεχθούν σημαντικές αποκαταστάσεις.

“Ουσιαστικά θα φτιαχτούν τα δάπεδα. Θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και επενδύσεις ώστε να υπάρξει ασφάλεια για τους αθλητές. Ομολογουμένως τα γήπεδα τένις έχουν αυξημένα προβλήματα και εδώ και χρόνια υπάρχουν πολλά παράπονα. Βασική προτεραιότητα για εμάς είναι να φτιάξουμε τους αγωνιστικούς χώρους”, δήλωσε, σημειώνοντας πως τα δύο γήπεδα που θα προωθηθούν για έργα, θα τα προτείνει ο Όμιλος.

“Αυτό θα το προσδιορίσουμε σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης. Ενδεχομένως να επιλέξουν οι ίδιοι τι θα προτάξουν, ανάλογα με τις ανάγκες τους”, πρόσθεσε ο κ. Αληφραγκής, εξηγώντας σχετικά με τον διαγωνισμό πως, “έχω τη δέσμευση από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιάννη Πιταούλη ότι την επόμενη Τρίτη θα έρθει το θέμα στη συνεδρίαση για να προχωρήσουμε στην έγκρισή του και να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός”.

Έργο σε διάστημα διμήνου

Ερωτηθείς πόσο χρονικό διάστημα θα απαιτήσει η υλοποίηση του έργου βελτίωσης στα δύο γήπεδα, υπήρξε σαφής. “Αυτό το έργο μέσα σε 60 ημέρες θα μπορεί να ολοκληρωθεί. Αυτό προκύπτει και από επαφές που έχουμε κάνει με εργολάβους και ρωτάμε για να πληροφορηθούμε σχετικά”, συμπλήρωσε, τονίζοντας πως δεν θα εμποδιστεί στη δραστηριότητα του ο Όμιλος και οι αθλητές τένις.

Ειδικότερα για το αν θα υλοποιηθεί εντός καλοκαιριού, εξήγησε: “Αμέσως μόλις έχουμε τη δυνατότητα, θα έρθουμε σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης ώστε να διευκρινίσουμε τον χρόνο κατά τον οποίον μπορεί να γίνει το έργο. Έχουν ένα τουρνουά τένις μέσα στον Ιούνιο. Δεν θα επηρεαστεί αυτό. Δεν θέλουμε να υπάρξει πρόβλημα με προγραμματισμένη διοργάνωσή τους”.

Αναμονή απάντησης από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Σχετικά με το ότι θα απομείνουν χωρίς αποκαταστάσεις δύο ακόμη γήπεδα τένις, ο κ. Αληφραγκής υπενθύμισε πως ο Δήμος είχε κάνει σχετική κρούση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για λήψη χρηματοδότησης. Όπως γνωστοποίησε, αναμένει απάντηση.

“Ισχύει και η πρόταση που έχουμε κάνει στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για τα άλλα δύο γήπεδα. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να κάνουμε αποκαταστάσεις και στα τέσσερα γήπεδα τένις. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχουμε απάντηση από το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει ως εξέλιξη. Παρατηρώ πως βγαίνουν κάποιες αποφάσεις. Είμαι αισιόδοξος ότι ενδεχομένως να έχουμε από εκεί τα άλλα δύο γήπεδα”, σχολίασε, λέγοντας τέλος, πως, “η αλήθεια είναι πως το τένις είναι ένα άθλημα που προσελκύει κόσμο. Έχει μεγάλη δραστηριότητα ο Όμιλος και αυτό είναι καλό. Παλαιότερα έχουν γίνει μεγάλες διοργανώσεις και θα ήταν όμορφο να μπορέσει η Σύρος να φιλοξενήσει ξανά τέτοιες διοργανώσεις. Θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Το οφείλουμε και στα παιδιά που ασχολούνται με το τένις”.

Ετικέτες: