«Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου»

Η "Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου" για την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.

Την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.  και την άμεση κάλυψη του χρηματοδοτικού  κενού που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ν.Αιγαίου, ζήτησε στην τοποθέτηση του ο Χαράλαμπος Κόκκινος Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ  στη 15η Συνεδρίαση του...

H "Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου" για το Περιφερειακό Συμβούλιο

  • Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:10
  • 0 Σχόλια

"Η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαίου  συνεχίζει την υποβάθμιση του  Περιφερειακού  Συμβουλίου  και των γνήσιων δημοκρατικών διαδικασιών "!

Με καθυστέρηση  δύο(2) μηνών θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη 27.9.22  η  Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου . Δυστυχώς για μια ακόμα...

Η "Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου" για την έναρξη των σχολείων

  • Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:42
  • 0 Σχόλια

"Να επιστρέψει στην ομαλότητα και να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση τη νέα σχολική χρονιά"

Με την ευχή και την προσδοκία να επιστρέψει η εκπαίδευση  στην ομαλότητα και την κανονικότητα  ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά 2022-2023.Η εφιαλτική  πανδημία του  covid    δημιούργησε τεράστια προβλήματα...

Η κοινωνία αναμένει αναπτυξιακές δράσεις και όχι αναποτελεσματικούς "οργανισμούς" και "εταιρείες»

Με αφορμή την πρόσφατη( κατά πλειοψηφία)  απόφαση του Περιφερειακου Συμβουλίου Ν.Αιγαίου για την ίδρυση "Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού" (DMO) στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου  επισημάνουμε τα παρακάτω:

-Η κοινωνία μας αναμένει αναπτυξιακές δράσεις και όχι δημιουργία αναποτελεσματικων "...

Χ. Κόκκινος: "Απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου"

Η απουσία του 1/3 (παρόντες 18 σε σύνολο 26 μελών...)  των μελών της πλειοψηφίας και των 4/5 (παρόντες μόνο 2 από  σύνολο 15 ....) της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας οδήγησε στην ακύρωση λογω ελλειψης απαρτιας 7ης συνεδρίασης του Περιφερειακου Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που είχε 

...

"Η περιφερειακή αρχή να αναλάβει ευθύνες απέναντι στο κύμα ακρίβειας"

Το πρωτοφανές κύμα ακριβείας οδηγεί  την Ελληνική  κοινωνία σε φτωχοποίηση και οπισθοδρόμηση. Τα πολυετή αντιλαϊκά και  άδικα μνημόνια, η πανδημία του covid και η αύξηση του κόστους ζωής σε βασικά ήδη (τρόφιμα, καύσιμα κτλ) οδηγεί σε απόγνωση και" εξανεμίζει" το λαϊκό εισόδημα.

Τα...

«Τεχνικό Πρόγραμμα χωρίς μεγάλο και οραματικο έργο και διαχειριστικός ο Προϋπολογισμός για το 2022»

  • Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου, 2021 - 09:18
  • 0 Σχόλια

Με απουσία μεγάλου και" οραματικου "έργου παρουσίασε στη 16η Συνεδρίαση του Περιφερειακου Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου (με τηλεδιάσκεψη 23.12.21) το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειας Νότιου Αιγαίου (Π. Ν. Α.) για το 2022 η ηγεσία της. Δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες για αναπτυξιακές δράσεις που θα...

«Επιβεβαίωση έλλειψης σχεδιασμού και αναποτελεσματικότητας της Περιφερειακής Αρχής»

Η καθυστέρηση στην υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων, η απουσία "οραματικού" έργου και σοβαρού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού από την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου επιβεβαιώθηκε στην 12η Συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου( 6.12. 21).

Η  συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε "δια...

«Η προσπάθεια επιβολής φόβου και σιωπής και το γραφείο "πολιτικού ρύπου" της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου»

Στις δύσκολες ώρες που βιώνει η κοινωνία μας λόγω των συνεπειών της πανδημίας, θα περίμενε από τους ασκούντες εξουσία να λειτουργούν με όρους πολιτικής αποτελεσματικότητας, δημιουργίας, δημοκρατικής και  κοινωνικής ευαισθησίας. 
Στην περίπτωση της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου -...

«"Κόκκινη" - και όχι χρεωστική - κάρτα στα golden boys της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου»

  • Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:34
  • 0 Σχόλια

Για την λειτουργία των εταιρειών της Π. Ν. Α. έχουμε τοποθετηθεί κατ επανάληψη και τα πολιτικά ερωτήματα που θέσαμε  προς την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου δεν απαντήθηκαν! 

Ελάχιστο έργο αλλά... υψηλές χρηματικές αποζημιώσεις στα μέλη τους, με συγγενείς και φίλους του Περιφερειάρχη Νοτιου...

«Περίεργη ακύρωση διαγωνισμού και κοστοβόρα ανάθεση από την ηγεσία της ΠΝΑΙ»

Περίεργη ακύρωση διαγωνισμού για προμήθεια RAPID TEST και.. κοστοβόρα ανάθεση  16.129€ +ΦΠΑ  για "διαχείριση κοινωνικών δικτύων" από την ηγεσία της  Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου με... δημόσιο χρήμα"!

Έχουμε κατ’ επανάληψη καταθέσει δημόσια ερωτήματα και την πολιτική κριτική μας για...

«Ο κ. Χατζημάρκος προωθεί την "ανάπτυξη" για όλους ή τελικά... για λίγους και εκλεκτούς;»

Σύμφωνα με στοιχεία στο" Διαύγεια" (ΑΔΑ 9Δ4646ΜΧΞ4-ΖΦΠ)  τέσσερα (4) μέλη του Δ.Σ. του   νεοσύστατου  "Κ2-Αναπτυξιακου Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου" στον οποίο χρέη προέδρου ασκεί ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος - θα  λάβουν ετησίως το ποσό των 142.750€  για τις υπηρεσίες τους !...

Αίτημα επίσπευσης της πρωτοβουλίας για αδειοδότηση υδατοδρομιων στο Νότιο Αιγαίο

Η βελτίωση των μεταφορών και η άρση της απομόνωσης είναι η" φιλοσοφία "και ο στόχος  της πρωτοβουλίας  που  αναπτύσσει η κυβέρνηση και  είχε πρόσφατα ως  αποτέλεσμα τις πρώτες  αδειοδοτησεις  λειτουργίας υδατοδρομιων σε Κρήτη (Ρέθυμνο) και Θεσσαλία (Βόλος).

Με δεδομένα ότι :

 ...

«Δοξάστε τους»

Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου του κ. Χατζημάρκου…

  • Συνεργάζεται και ευλογεί επενδυτή που είναι κατάδικος !

  • Επιχειρεί να χρηματοδοτήσει ανύπαρκτο περιοδικό !

  • Δεκάδες απευθείας αναθέσεις , χωρίς μετρήσιμο αποτέλεσμα !

  • Στις

  • ...

«Η ηγεσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου να στηρίξει τον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών»

  • Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2020 - 12:25
  • 0 Σχόλια

Είναι επιτακτική ανάγκη οι έχοντες εξουσία (και κατά συνέπεια τη δυνατότητα και την υποχρέωση...)  να στηρίζουν τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που δημιούργησε η πανδημία του covid/19.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν την...

«Να δοθούν στη δημοσιότητα οι αμοιβές και οι αποζημιώσεις των μελών Δ.Σ. στις εταιρείες της Περιφέρειας»

Η ανεπιτυχής προσπάθεια του Γραφείου Τύπου και άλλων έμμισθων αυτοδιοικητικών στελεχών - συνεργατών του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημαρκου να απαντήσει σε πολιτικά ζητήματα που θέτουμε συνεχίζεται με ειρωνείες και εκτίθενται καθημερινά περισσότερο στην κοινωνία μας.

Εφόσον είναι όλα καλά και...

«Δεν θα "κουκουλωθεί" η πραγματικότητα στις διοικήσεις των Εταιρειών της Περιφέρειας»

Θα περίμενε η κοινωνία μας που αγωνία και δοκιμάζεται, να λάμβανε ουσιαστικές απαντήσεις σε ερωτήματα που την απασχολούν και οι εκπρόσωποι της καταθέτουν με σαφήνεια και πολιτικά επιχειρήματα.

Δυστυχώς - κατα την προσφιλή του τακτική - το καλά αμοιβομενο από πόρους του λαού μας Γραφείο...

«“Ανιψούλες”, αποτυχόντες ημέτεροι υποψήφιοι/ες περιφερειακοί σύμβουλοι, λοιποί συγγενείς βρίσκουν" θαλπωρή" στις εταιρείες της ΠΝΑ»

Με σεβασμό στην κοινωνία μας που δοκιμάζεται από πρωτοφανή προβλήματα και υπερασπιζόμενος την αλήθεια, απαντώ πολιτικά και τεκμηριωμένα στην εναντίον μου ανακοίνωση του κ. Ζαννετιδη, έναν εκ των πολλών εμμίσθων συνεργατών του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημαρκου, που ανέλαβε - ανεπιτυχώς...

Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι συνεργάτες και έχουν δικαιώματα

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση της ηγεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.Α.), με το σύλλογο εργαζομένων της, στις Κυκλάδες και τη «σύγκρουση» με τα συνδικαλιστικά της στελέχη και με δεδομένο τις κρίσιμες στιγμές που διάγουμε, επισημαίνουμε τα εξής:

Είναι λανθασμένη και...