βρεφικό γάλα

Βρεφικό γάλα: Προσφυγή στο ΣτΕ για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος, ζητώντας να ακυρωθεί το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για το γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας.

Στην αίτησή του ο Σύνδεσμος, οποίος εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες...

Βρεφικό γάλα: Στο ΣτΕ για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος, ζητώντας να ακυρωθεί το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για το γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας.

Στην αίτησή του ο Σύνδεσμος, οποίος εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες...

Βρεφικό γάλα: Από 1ης Μαρτίου το πλαφόν

Εντός των επόμενων δέκα ημερών καλούνται οι εταιρείες που παράγουν και εμπορεύονται γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας να αποστείλουν στη ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς) τα στοιχεία καθορισμού του ύψους του λειτουργικού κόστους προκειμένου να εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου...

ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ, ΥΠΑΑΤ: Έλεγχοι στην αγορά γάλακτος από μικτά κλιμάκια

Την παρέμβαση των αρμοδίων δικαστικών αρχών και της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των ελέγχων στην διακίνηση γάλακτος από το εξωτερικό, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Παράλληλα μετά από σύσκεψη που είχε με τον πρόεδρο του...

Κυβέρνηση: Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα

Σύσκεψη για την καταπολέμηση της ακρίβειας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ίδιος κατά την εισήγηση του ανακοίνωσε ότι τίθεται πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα.

«Οι παρεμβάσεις στοχεύουν σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγων,...

Σκρέκας: Μέτρα για τη μείωση τιμών του βρεφικού γάλακτος

  • Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, 2024 - 18:10
  • 0 Σχόλια

Για «αδικαιολόγητη» τιμή στο βρεφικό γάλα έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας σε τηλεοπρική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως «συνεχίζονται οι έλεγχοι και για το βρεφικό γάλα. Η μεταρρύθμιση που επέτρεψε να πωλείται και στα σούπερ μάρκετ δεν έχει φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα...