Δίκαιος πρωταθλητής ο Πανναξιακός

Η αυλαία της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων έκλεισε και… τυπικά καθώς ο Πανναξιακός ανακηρύχτηκε πρωταθλητής Κυκλάδων και ταυτόχρονα απέκτησε το δικαίωμα της συμμετοχή στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Η Σύρος και συγκριμένα ο Α.Ο. Σύρου είχε μία χρονιά η οποία κύλισε στην μετριότητα, σε ελάχιστα παιχνίδια κατάφερε να πιάσει απόδοση πάνω του μετρίου και στο πιο κρίσιμο παιχνίδι δεν ταξίδεψε με αποτέλεσμα να το χάσει στα χαρτιά. Τώρα αν αυτή η απόφαση ήταν σωστή ή λάθος αυτό θα το κρίνεται εσείς καθώς ο κάθε ένας έχει τη δική του προσωπική άποψη. Το σημαντικότερο όμως είναι πως για μία ακόμη χρονιά η Σύρος δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από το τοπικό και τη νέα χρονιά θα έχουμε και πάλι μία από τα… ίδια.

Για να επανέλθω στον Πανναξιακό, στην φιέστα τίτλου επικράτησε με 5-0 του Πύργου και έκλεισε την χρονιά με τον ιδανικότερο τρόπο. Μία ονειρική χρονιά που ξεκίνησε με το 0-0 στη Σύρο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κι έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ… πίσω. Στα ματς που δυσκολεύτηκε, έδειξε χαρακτήρα και οι μονάδες πότε η μία πότε η άλλη του έδιναν τους βαθμούς της νίκης.

Η ομάδα της Νάξου δούλεψε μεθοδικά, αρχικά πήρε έναν έμπειρο προπονητή όπως είναι ο κ. Σκούνας και στη συνέχεια πήρε τους κατάλληλους παίκτες στις θέσεις που είχε ανάγκη. Όλοι μαζί δούλεψαν μακριά από τα… φώτα της δημοσιότητας, έτρεξαν πολλά… χιλιόμετρα και στο τέλος ήταν αυτοί που σήκωσαν την κούπα του πρωταθλήματος. Δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έριξαν ποτέ… λάδι στη φωτιά και μέσα από τη σκληρή δουλειά βγήκαν νικητές.

Τώρα ο Πανναξιακός και η διοίκησή του μπορούν ήδη να σχεδιάζου την επόμενη μέρα, καθώς το νησί της Νάξου θα έχει την ευκαιρία να δει αγώνες της Γ’ Εθνικής. Οι ομάδες στην Εθνική κατηγορία αν δεν αλλάξει κάτι θα παραμείνουν τρεις καθώς ήδη θα είναι εκεί ο Πανθηραϊκός και η Θύελλα Καμαρίου. Αντίθετα η Άνω Μερά αν και προσπάθησε δείχνει να μην έχει πλέον τις δυνάμεις για να κρατηθεί στην κατηγορία.

Τώρα, όσον αφορά τη Σύρο, όπως αναφέρω παραπάνω έμεινε για μία ακόμη χρονιά εκτός τίτλου και θα παραμείνει στο τοπικό πρωτάθλημα. Και δυστυχώς αν δεν αλλάξει η λογική που επικρατεί τίποτα δεν πρόκειται να γίνει και τα υπόλοιπα νησιά θα κάνουν το δικό τους… πάρτι.  

Διαβάστε ακόμα