1ο Mykonos Running Festival

  • Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022 - 06:08

Ο Δήμος Μυκόνου σε συνεργασία με τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ

Κυκλάδων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκηρύσσει και διοργανώνει το

1ο Mykonos Running Festival, το οποίο περιλαμβάνει τη διεξαγωγή διεθνούς ημιμαραθωνίου δρόμου και δρόμων υγείας και δυναμικού βαδίσματος σε δημόσια οδό 10.000μ. και 2.500μ.

Η διοργάνωση ακολουθεί τους όρους του Γενικού Κανονισμού οργάνωσης και διεξαγωγής

πρωταθλημάτων και αγώνων του ΣΕΓΑΣ και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου World Athletics.

Στο 1ο Mykonos Running Festival θα εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο θα είναι

πλήρως εναρμονισμένο με τους όρους και προϋποθέσεις διεξαγωγής, όπως αυτοί θα ορίζονται από την υγειονομική επιστημονική επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων το Mykonos Running Festival θα είναι για όλους τους συμμετέχοντες μία πολυήμερη εμπειρία, που με βασικό άξονα τον αθλητισμό και τη συμμετοχή τους σε κάποιον από τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, θα παρέχει την ευκαιρία για ποιοτικό τουρισμό με παράλληλη συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δράσεις, πολιτισμικά δρώμενα και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης θα παρέχει επίσης σημαντικές ευκαιρίες εμπορικής ανάπτυξης και προβολής για τους χορηγούς και υποστηρικτές της.

Στρατηγικοί Στόχοι

Το Mykonos Running Festival να τοποθετηθεί στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα ως ένα γεγονός ανάλογο με την αναγνωσιμότητα και την αίγλη του ονόματος του νησιού, αποκτώντας συγκεκριμένη «ταυτότητα» αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του τόπου, σύμφωνα με το όραμα και τη φιλοσοφία των διοργανωτών.

● Να καταγραφεί στη συνείδηση του κοινού ως αθλητικό, κοινωνικό, τουριστικό και επιχειρηματικό γεγονός πλήρως αξιοποιήσιμο για την αθλητική – κοινωνική προβολή του νησιού και της χώρας, συμβάλλοντας επιπλέον στην επιχειρηματική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής

● Να διαθέτει αγωνιστικό πρόγραμμα που θα καλύπτει όλες τις κατηγορίες των αθλουμένων και όλες τις ηλικίες. Πρωταθλητές-τριες, δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης και δρομείς με αναπηρίες, θα συμμετέχουν στη μεγάλη αθλητική και κοινωνική γιορτή.

● Η διοργάνωση να διαθέτει υψηλού επιπέδου πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, επιχειρηματικού, κοινωνικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

● Με οργανωτική φιλοσοφία την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας και υποστήριξης προς τους δρομείς κάθε ηλικίας και αγωνιστικής κατάστασης και την παροχή προς αυτούς άρτιων πακέτων συμμετοχής, να καταστεί διοργάνωση υψηλού επιπέδου, ώστε η αίσθηση των δρομέων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της εμπειρίας τους, να είναι άριστη.

Αγωνιστικό πρόγραμμα 01-02 Οκτωβρίου 2022

MYKONOS GOLD – 2 Οκτωβρίου

Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δρόμος.

Διοργάνωση Μέλος AIMS.

Πιστοποιημένη διαδρομή WORLD ATHLETICS

MYKONOS RUN – 1 Οκτωβρίου

Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10χλμ. Απευθύνεται σε δρομείς πρωταθλητισμού αλλά και σε μέσου επιπέδου δρομείς υγείας.

Πιστοποιημένη διαδρομή WORLD ATHLETICS.

MYKONOS FAMILY FUN – 2 Οκτωβρίου

Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 2.5 χλμ. για όλους.

Διαδρομή αθλητικού, ψυχαγωγικού και τουριστικού χαρακτήρα.

MYKONOS BUSINESS RELAY

Ομαδική συμμετοχή επιχειρήσεων

(Τουριστικές, Ξενοδοχειακές, Αεροπορικές, Ναυτιλιακές, κ.α.)

Ξεχωριστός και ιδιαίτερος δρόμος που διαθέτει αθλητικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Συνδυάζεται με την παράλληλη διοργάνωση επιχειρηματικού forum.

Διαθέτει παράλληλα σημαντικό πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.

Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων 30 Σεπτεμβρίου – 02 Οκτωβρίου 2022

● Επιχειρηματικό forum | 30/09

● Beach Party | 01-02/10

Συνδυάζεται με το ΜΥΚONOS RUN και το MYKONOS FAMILY FUN

● Μουσική Συναυλία ή Πολιτιστικό Δρώμενο | 2/10

Συνδυάζεται κυρίως με το MYKONOS BUSINESS RELAY και το επιχειρηματικό forum

● Mykonos Food Festival

Για την ανάδειξη των τοπικών κυκλαδίτικων προϊόντων

● KIDS’ ATHLETICS (30/09 έως 02/10/2022)

Πρόγραμμα αθλητικών κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων, σχεδιασμένο από την παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου WORLD ATHLETICS, για παιδιά έως 12 ετών.

Ετικέτες: