Ανασκόπηση 2022

Ο αθλητισμός στα νησιά των Κυκλάδων

  • Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, 2023 - 06:13
  • /   Eνημέρωση: 3 Ιαν. 2023 - 12:00

Ιανουάριος 2022

Βόλεϊ

16/1: Με το δεξί στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2022 μπήκε ο Φοίνικας, ο οποίος επικράτησε, στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με 3-0 του Μίλωνα. Το «Πειρατικό» πήρε σχετικά εύκολα το παιχνίδι καθώς είχε σε καλή μέρα όλα σχεδόν όλα τα αστέρια του. Μεγάλος πρωταγωνιστής για μία ακόμη φορά για την ομάδα της Σύρου ήταν ο Έλληνας κεντρικός Δημήτρης Τζούριτς.

20/1: Με αφαίρεση 7 βαθμών τιμωρήθηκε ο Πανναξιακός, στην τελευταία συνεδρίαση του αθλητικού δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Νάξου τιμωρήθηκε με την αφαίρεση των βαθμών γιατί εν μέσω πανδημίας δεν πήγε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το οποίο ήταν ορισμένο για τις 6 Φεβρουαρίου 2021.

22/1: Με το σπουδαίο διπλό 3-2 κόντρα στον Ολυμπιακό έφυγε από το "Μελίνα Μερκούρη" ο Φοίνικας Σύρου ONEX, σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Volleyleague. Η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα τους "ερυθρόλευκους", μετά το 3-0 του Super Cup στη Ρόδο, αυτή τη φορά βέβαια το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο και εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι.

Φεβρουάριος

16/2: Μία σπουδαία νίκη πήρε ο Φοίνικας Σύρου ONEX επικρατώντας, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής, του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ.

20/2: Με Ολυμπιακό εκτός ξεκινά τη Β΄ φάση ο Φοίνικας Σύρου ONEX. Ολοκληρώθηκε, με τους αγώνες του Σαββάτου, η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Volley league, με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει πρώτος (37 βαθμούς) και να ξεκινά τη Β΄ φάση με το καλύτερο πλεονέκτημα. Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε δεύτερος με 33 πόντους και ο Ολυμπιακός με τον Φοίνικα Σύρου ONEX ισοβάθμησαν στην 3η θέση με 30 βαθμούς.

27/2: Την ήττα με 3-1 γνώρισε ο Φοίνικας Σύρου ONEX από τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη, στην πρεμιέρα της Β΄ φάσης του πρωταθλήματος της Volley league.

Μάρτιος

6/3: Επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον Φοίνικα Σύρου ONEX. Επίσκεψη στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Βικέλας» της Ερμούπολης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σύρο.

26/3: «Πλώρη» για την κατάκτηση του τίτλου έβαλε ο Φοίνικας Σύρου ONEX. Ο Φοίνικας Σύρου ONEX, μετά από μία επιβλητική εμφάνιση ίσως την καλύτερή του μέχρι σήμερα, επικράτησε στο κλειστό του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με 3-0 του Παναθηναϊκού και μείωσε στους δύο τη διαφορά από την κορυφή.

Απρίλιος

21/4: Με ήττα έκλεισε τις υποχρεώσεις του, στο κλειστό του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο Φοίνικας Σύρου ONEΧ, ο οποίος ηττήθηκε με 1-3  από τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley league.

Μάιος

1/5: Με νίκη έκλεισε το πρωτάθλημα της Volley league ο Φοίνικας Σύρου ONEX. "Να κλείσουμε τη χρονιά με νίκη" είχε πει ο Βασίλης Καρασαββίδης για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της φετινής Volley League. Όπερ και εγένετο, με τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ να φεύγει πανηγυρικά από το "καυτό" ΟΑΚΑ, επικρατώντας 3-0 του πρωταθλητή Παναθηναϊκού.

Ιούνιος

2/6: ΗONEX, όπως όλα δείχνουν, θα αποχωρήσει από το Ελληνικό Βόλεϊ και κατ’ επέκταση από τον Φοίνικα. Η αποχώρηση της ONEX οφείλεται στην έλλειψη επαγγελματικού περιβάλλοντος και σκληρής στάσης των Ελλήνων παικτών, της πολιτείας, αλλά και την απουσία των τοπικών φορέων στο νησί της Σύρου.

7/6: Η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου με ανακοίνωσή της έκανε γνωστές τις προθέσεις του μεγάλου χορηγού της ομάδας, ΟΝΕΧ Σύρου, να στηρίξει εκ νέου. Τα τελευταία χρόνια ήταν ο κύριος χρηματοδότης του Φοίνικα.

9/6: Εκτός Ευρώπης ο Φοίνικας Σύρου. Ο Φοίνικας Σύρου μετά και την μείωση της χορηγίας από την ONEX, αποφάσισε να μην δηλώσει συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

15/6: Ο Φοίνικας είναι εδώ και θα είναι εδώ και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

28/6: Ο Δημήτρης Καζάζης είναι και επίσημα ο νέος προπονητής του Φοίνικα Σύρου ONEX.

Ιούλιος

6/7: Πρωταθλήτριες Κυκλάδων οι γυναίκες του Φοίνικα Σύρου. Οι γυναίκες του Φοίνικα Σύρου επικράτησαν στον τελικό του πρωταθλήματος με 3-0 σετ του ΑΜΣ Φιλωτίου και κατέκτησαν το τίτλο.

29/7: Επιστρέφουν τα play off στην Volley league. Σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ, καθώς αποφασίστηκε η επιστροφή των play off για τις θέσεις 1-4. Επίσης επιστρέφει και το μίνι πρωτάθλημα για τον υποβιβασμό, καθώς οι ομάδες από τις θέσεις 7 έως 10 θα παίξουν στο τέλος για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Αύγουστος

3/8: Παραμένει στη θέση του ο Αντώνης Ρούσσος. Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου έπειτα από την ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Ο Αντώνης Ρούσσος παραμένει στον προεδρικό θώκο.

24/8: Στην Κύπρο το φετινό ντεμπούτο του Φοίνικα Σύρου ONEX. Στο τουρνουά της Ένωσης Νέων Παπαλιμνίου που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει ο Φοίνικας Σύρου ONEX.

25/8: Εκτός Volley league γυναικών ο Πανναξιακός, μετά και την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ. Η ομάδα της Νάξου, αν και αρχικά είχε δηλώσει συμμετοχή, δεν τα κατάφερε τελικά και μένει εκτός του πρωταθλήματος.

Οκτώβριος

3/10: Η εβδομάδα του Φοίνικα μόλις ξεκίνησε κι αυτό γιατί μέσα στις επόμενες ημέρες το «Πειρατικό» έχει προγραμματίσει δύο σπουδαία φιλικά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αλλά και το ερχόμενο Σάββατο θα παρουσιαστεί και επίσημα η νέα ομάδα.

22/10: Με νίκη ξεκίνησε το «Πειρατικό» το νέο πρωτάθλημα της Volley league, καθώς ο Φοίνικας Σύρου ONEX επικράτησε με 3-0 του Άθλου Ορεστιάδας στο κλειστό του αθλητικού κέντρου.

Δεκέμβριος

14/12: Η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου ONEX με ανακοίνωσή της έβαλε φρένο σε όλα όσα ακούστηκαν από μερίδα του τύπου και αφορούσαν στην αλλαγή προπονητή.

31/12: Λίγες ώρες πριν το 2022 αποχωρήσει, ο Φοίνικας Σύρου ONEX με ανακοίνωσή του έκανε γνωστή τη συμφωνία του με τον Σέρβο προπονητή Αλεξάνταρ Σένισιτς. Οι Συριανοί μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Καζάζη κινήθηκαν άμεσα ώστε να βρουν τον αντικαταστάτη του και ταυτόχρονα να βρουν τον προπονητή που θα τους οδηγήσει με επιτυχία σε όλες τις διοργανώσεις. Το «πειρατικό» έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα, όμως η διαφορά δεν είναι απαγορευτική για μία θέση στην τετράδα. Ο κ. Σένισιτς έχει ένα αρκετά καλό βιογραφικό καθώς έχει θητεία τόσο σε συλλόγους όσο και σε Εθνικές ομάδες.

Ποδόσφαιρο

Φεβρουάριος

6/2: Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε το πρώτο σκέλος του πρωταθλήματος η Ελλάς Σύρου, η οποία επικράτησε της Άνω Σύρου στο τοπικό ντέρμπι του νησιού με 8-1. Το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου πατώντας γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο μετέτρεψε το τοπικό ντέρμπι σε περίπατο.

17/2: Δεν θα λάβει μέρος στη β΄ φάση η Άνω Σύρος. Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Άνω Σύρου έκανε γνωστούς τους λόγους για τους οποίους δεν θα συμμετάσχει στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων.

27/2: Η Ελλάς Σύρου ήταν η μεγάλη νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων. Το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου επικράτησε με 1-0 του Πανναξιακού, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Παυλόπουλος στο 12΄.

Απρίλιος

10/4: Πρωταθλήτρια Κυκλάδων η Ελλάς Σύρου. Η Ελλάς Σύρου αγκάλιασε τον τίτλο του πρωταθλητή Κυκλάδων μετά τη νίκη της στη Νάξο με 0-1 επί του Πανναξιακού στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, της Β΄ φάσης της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων. Το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου είχε την απόλυτη συγκέντρωση και βρήκε δίχτυα με τον Παυλόπουλο σε μία φάση που μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να δημιουργήσει και να στείλει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Σιμιστήρα.

10/4: Η Α.Ε. Μυκόνου ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με την εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1. Η ομάδα των Κυκλάδων ήθελε τη νίκη απέναντι στον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου, όμως αρκέστηκε στον έναν βαθμό της ισοπαλίας.

Μάιος

1/5: Η Ελλάς Σύρου νίκησε με 7-0 το Φιλώτι. στο παιχνίδι που έκλεισε και τυπικά το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου έφτασε εύκολα στη νίκη με 7-0 επί του συγκροτήματος της ορεινής Νάξου και γιόρτασε στο φινάλε του ματς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

8/5: Η Ελλάς Σύρου αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Ιάλυσο, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το γήπεδο της Ερμούπολη – ΕΠΣ Κυκλάδων, παρουσία περίπου 400 φιλάθλων.

16/5: Την ήττα με 0-1 γνώρισε η Ελλάς Σύρου από τον Αετό Λουτρών το απόγευμα της Δευτέρας στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων. Τα πράγματα πλέον γίνονται πολύ δύσκολα για την ομάδα του Νίκου Βουτσίνου καθώς σε δύο παιχνίδια στη Σύρο έχει καταφέρει να πάρει μόλις έναν βαθμό.

30/5: Με νίκη αποχαιρέτησε τα μπαράζ ανόδου η Ελλάς Σύρου, η οποία επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου Αγίου Γεωργίου. Οι Συριανοί, μετά και την εκτός έδρας ισοπαλία με το Μαρκό, ανέβηκαν στους 8 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα του 8ου ομίλου.

Ιούνιος

2/6: Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ελλάς Σύρου αποτελεί ο Νίκος Βουτσίνος, ο οποίος με ανακοίνωσή έκανε σαφές πως αποχωρεί από τους πάγκους και θα παραμείνει στην ομάδα ως τεχνικός διευθυντής.

Ιούλιος

7/7: Διεθνής ο Κουμπαράκης, στην Super league 2 ο Γιάννης Ανδρικόπουλος. Ο Στεφάνος Κουμπαράκης για έκτο συνεχή χρόνο θα είναι διαιτητής της Super League και ταυτόχρονα θα μπορεί να διευθύνει και διεθνείς αγώνες. Ο ρέφερι από τις Κυκλάδες από πέρυσι έχει πάρει το σήμα της Fifa και είναι διεθνής.

Αύγουστος

9/8: Ο Βαγγέλης Βλάχος μίλησε για την παρουσία του στην Μύκονο και τη νέα του θέση ως τεχνικός διευθυντής της τοπικής ομάδας. Ο έμπειρος τεχνικός, μετά από συζητήσεις με τον πρόεδρο της ομάδας Αλέκο Κουκά, αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί του και να βοηθήσει την Α.Ε. Μυκόνου να πετύχει τους στόχους της.

19/8: Πρόεδρος του Αίαντα Σύρου ο Γιώργος Φώσκολος.

Οκτώβριος

22/10: Η Ελλάς Σύρου επικράτησε με 3-0 του Πύργου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων. Το συγκρότημα του Κώστα Παπαδόπολου, αν και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιξε με έναν παίκτη λιγότερο, δεν αγχώθηκε και κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί με 1-0 έπειτα από την εξαιρετική συνεργασία του Ογκνιάνοφ και του Μπακατσέλου.

Νοέμβριος

10/11: Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στις Κυκλάδες η καταγγελία του ΑΜΕΣ Νηρέας που αφορούσε τις ομάδες τις οποίες δεν έχουν ενταχθεί στο Αθλητικό Μητρώο. Τα πρωταθλήματα της Ένωσης μέχρι σήμερα διεξάγονταν κανονικά, όμως μετά την καταγγελία όλα… αλλάζουν.

Δεκέμβριος

9/12: Στην ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ειρηναίος Φρέρης. Ο πρόεδρος της Ένωσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες στις Κυκλάδες και ειδικά για τα σωματεία τα οποία δεν κατάφεραν να εγγραφούν στο μητρώο.

12/12: Εγκαινιάστηκε η αίθουσα διδασκαλίας στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων.

 

Ετικέτες: