Σε κατάσταση "πολιορκίας" η Αττική για τον τελικό του Ολυμπιακού με την Φιορεντίνα

  • Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024 - 08:13

Πλέγμα μέτρων και ρυθμίσεων της αστυνομίας για την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού του Conference League Ολυμπιακός – Φιορεντίνα σήμερα 29 Μαΐου (22:00) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Τροχαία, τη Νομική και την Αντιτρομοκρατική, ειδικές από ειδικές ομάδες της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός για τον μεγάλο τελικό του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα στο γήπεδο «ΑΕΚ Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Φρούριο θυμίζει το γήπεδο της ΑΕΚ. Ήδη ισχύουν, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Οι έλεγχοι ακόμα και για τα οχήματα τροφοδοσίας είναι εντατικοί, τόσο στο εσωτερικό του οχήματος όσο και από κάτω, ενδεχομένως για κάποιο μηχανισμό ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να μεταφέρει αυτό το όχημα. Ήδη εφαρμόζεται το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Το γήπεδο έχει σφραγιστεί μετά την έρευνα που έγινε, εκτός του γηπέδου έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας. Η σταδιακή εφαρμογή των μέτρων επηρεάζει συνολικά πέντε δήμους της Αττικής. Τα μέτρα θα αναπτύσσονται και θα εξελίσσονται με ομόκεντρους κύκλους κατά τη διάρκεια της ημέρας και φυσικά πολύ με μεγαλύτερη ένταση.

Σημεία συγκέντρωσης των φιλάθλων Ολυμπιακού και Φιορεντίνα

Τα μέτρα προβλέπουν τη δημιουργία δύο διαφορετικών σημείων συγκέντρωσης για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, τα λεγόμενα fan meeting points, η μετακίνηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενα συνοδεία αστυνομικών με συρμούς του ΗΣΑΠ αλλά και λεωφορεία του ΟΣΥ που θα διατεθούν αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Ειδικότερα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που θα έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο.

Από εκεί στις 6:30 το απόγευμα θα ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά τους με συρμούς του ΗΣΑΠ χωρίς ενδιάμεσες στάσεις προς το σταθμό Περισσό και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στο γήπεδο με συνοδεία αστυνομικών. Οι συρμοί του ΗΣΑΠ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά των φιλάθλων και δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης από άλλους πολίτες.

Όσον αφορά στους φιλάθλους της Φιορεντίνα οι οποίοι διαθέτουν τα μπλε εισιτήρια, έχει προβλεφθεί η συγκέντρωσή τους σε χώρο στο ΟΑΚΑ, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας και φυσικά συνοδεία αστυνομικών στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ.

Όσον αφορά τους ουδέτερους φιλάθλους που έχουν προμηθευτεί τα λευκά εισιτήρια θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς Ειρήνη και Θησείο του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, προς τον σταθμό Περισσό.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα. Από τη διοργανώτρια αρχή θα διατεθούν μίνι vans που θα τους μεταφέρουν από και προς τον σταθμό Περισσό.

Όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το νόμιμο εισιτήριο το οποίο είναι αυστηρά προσωποποιημένο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ καλούνται να είναι συνεργάσιμοι με τις υποδείξεις των αστυνομικών και τους ελέγχους που θα διενεργηθούν από αυτούς, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή καθυστέρηση.

Οι οπαδοί θα περνούν τουλάχιστον από δύο σωματικούς ελέγχους πριν μπουν μέσα στο γήπεδο και μάλιστα σημειώνεται ότι τέσσερις ώρες πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα θα ανοίξει ο εσωτερικός χώρος του γηπέδου, τρεις ώρες πριν τα τουρνικέ.

Πηγή:newsit.gr/Φωτο:protothema.gr