Ολυμπιακοί Αγώνες: Μεγάλη Ελλάδα «βούλιαξε» τους Ιταλούς

  • Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024 - 18:36

Εντυπωσιακή η Εθνική Ανδρών της υδατοσφαίρισης, νίκησε με 9-8 την Ιταλία στον τελευταία αγώνα της στην α΄φάση του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού.

Με κορυφαίους τον Στέλιο Αργυρόπουλο, ο οποίος σημείωσε σχεδόν τα μισά γκολ (4) και τον Μάνο Ζερδεβά να «κατεβάζει ρολά» (14 αποκρούσεις), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πλέον, η «γαλανόλευκη» ομάδα περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ανάμεσα στην Κροατία και τις ΗΠΑ για να μάθει τη θέση που θα καταλάβει στον Α΄ όμιλο για να μάθει και τον αντίπαλο.

Αγωνιστικά, οι αντίπαλοι ξεκίνησαν την τελευταία περίοδο ισόπαλοι 6-6 καθώς το παιχνίδι πήγαινε εξαρχής γκολ-γκολ.

Με πέναλτι του Γενηδουνιά η Εθνική «ξεκόλλησε» μετά από περίπου δέκα λεπτά, αλλά ο Κοντέμι «απάντησε» άμεσα. Η «γαλανόλευκη» ξαναπήρε προβάδισμα με τον Αργυρόπουλο, ο Γκράτα ισοφάρισε, αλλά ο Φουντούλης αξιοποίησε τον παίκτη παραπάνω, 2΄53΄΄ πριν τη λήξη, για το 9-8.

Η Ιταλία κέρδισε δύο αποβολές, αλλά μία φορά τα μπλοκ και μία ο Ζερδεβάς προστάτευσαν το προβάδισμα. Στην τελευταία επίθεση βγήκε μπροστά και ο Νικόζια, αλλά ο Ζερδεβάς είπε «όχι» στον Ντι Φούλβιο, για να ακολουθήσει σουτ του Γκράτα στο δοκάρι.