Άμεση εκκίνηση Προγραμμάτων Αθλησης για Ολους, με 915 προσλήψεις σε 100 Δήμους

  • Χθες - 16:22

Την πλήρη εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου του Υπουργείου Αθλητισμού «Βάζω τον αθλητισμό στη ζωή μου» υπηρετούν τα αναβαθμισμένα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, που ήδη βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο υλοποίησής από τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, με την δημοσίευση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την άμεση πρόσληψη 915 πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής σε 100 Δήμους της χώρας. Οπως επισημαίνει το Υπουργείο, για πρώτη φορά, μετά από μία μακρά περίοδο καθυστερήσεων και αποσπασματικής υλοποίησης, τα Προγράμματα και οι Εκδηλώσεις Άθλησης για όλους (Π.Α.γ.Ο - Ε.Α.γ.Ο) ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου, με διάρκεια 8 μηνών, όπως αξιολογήθηκαν και προτάθηκαν προς έγκριση στο Υπουργείο Αθλητισμού.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, είχε ξεκάθαρα δηλώσει ότι θέτει ως προτεραιότητα των πολιτικών του, την ένταξη της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητα του πληθυσμού: «Θέλουμε ο αθλητισμός να μπει σε κάθε σπίτι! Δεν επιτρέπεται η Ελλάδα, που γέννησε τον Αθλητισμό και τον Ολυμπισμό, να φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης σε ποσοστό άσκησης των πολιτών της. Ολες οι επικαιροποιημένες επιστημονικές έρευνες, σχετικά με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, αναγνωρίζουν τη θετική επίδραση της άσκησης στην υγεία και στην ψυχοκοινωνική κατάσταση των πολιτών. Τα αναβαθμισμένα Προγράμματα και οι Εκδηλώσεις Άθλησης για Όλους είναι το πολυτιμότερο εργαλείο μας σε αυτήν την προσπάθεια», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έγκριση κατανομής και πλήρωσης υφιστάμενων θέσεων εποχικού προσωπικού κατηγορίας Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.), για την υλοποίηση Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, για την περίοδο 2024-2025» υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, την υφυπουργό Εσωτερικών, Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, και τον υφυπουργό Οικονομικών, Θάνο Πετραλιά (ΦΕΚ Β’ 5143/11-09-2024).