Επικράτησε με 0-1 της Κορίνθου, παίρνοντας τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για την Ελλάς Σύρου

  • Σήμερα - 16:10

Τους πρώτους της βαθμούς στον φετινό μαραθώνιο της Γ’ εθνικής κατηγορίας, πήρε το μεσημέρι της Κυριακής η Ελλάς Σύρου, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Κορίνθου, με 0-1.

Από την αρχή κιόλας της αναμέτρησης, οι παίχτες του Παναγιώτη έδειξαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό της αναμέτρησης και μη επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να φανούν απειλητικοί προς στην εστία του Μπίντση. 

Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, πραγματοποίησαν μία μέτρια εμφάνιση, δείχνοντας πως είναι σαφώς επηρεασμένοι από την απομάκρυνση του προπονητή τους, λίγες ημέρες πριν από τον κρίσιμο αγώνα. 

Στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, τώρα, οι Συριανοί θα μπορούσαν να έχουν βρεθεί μπροστά στο σκορ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, ωστόσο οι καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν με Νάτσο και Κασάπη δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Και η Κόρινθος, όμως, είχε τις δικές της καλές στιγμές στο 23’ και στο 29’, όμως ο τερματοφύλακας της Ελλάς Σύρου απέκρουσε και τις δύο φορές τις προσπάθειες των γηπεδούχων.

Έτσι, λοιπόν, το πρώτο ημίχρονο έληξε, βρίσκοντας και τις δύο ομάδες ισόπαλες, χωρίς τέρματα.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αυξήσουν τον ρυθμό του αγώνα και να φανούν απειλητικοί. Κάτι που κατάφεραν στο 60’, όταν κέρδισαν πέναλτι με τον Μπαρμπαρούση, ο οποίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα, μία απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των Συριανών. Ο Μπαρμπαρούσης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά το έστειλε ψηλά άουτ, αποτυγχάνοντας να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.
Η σημαντική αυτή ευκαιρία φάνηκε πως αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Χριστοφιλέα, οι οποίες ανέλαβαν και πάλι τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού.

Η υπεροχή της Ελλάς Σύρου καρποφόρησε στο 72', όταν ο Γιάχος, μετά από ωραία μπαλιά, βρέθηκε μέσα στην περιοχή και ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, η Κόρινθος προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο η σωστή αμυντική συνοχή των Συριανών, δεν τους επέτρεψε να γίνουν απειλητικοί.

Αντιθέτως, οι παίχτες της Ελλάς Σύρου προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα στις αντεπιθέσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αυτοί ήταν οι πρώτοι τρεις βαθμοί για την Ελλάς Σύρου στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας, αφού στην πρεμιέρα είχαν ηττηθεί και πάλι εκτός έδρας με 2-0 από τον ΑΟ Νέας Αρτάκης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Κόρινθος: Διάσσινος, Τρόκα (46' Μαγκάκης), Λάππας, Νικολάου, Μπιμπισίδης, Χαρίτος, Δερμιτζάκης (46' Αλμπάνης), Χαλάτσης, Μπαρμπαρούσης, Μίσκου, Παπούλης

Ελλάς Σύρου: Μπίντσης, Ζαφείρης, Παράβαλος, Μπόσιο, Νάτσος, Παυλόπουλος, Γιακος, Κασάπης, Οικονομόπουλος, Ζάχι, Γωνιωτάκης