Μία πραγματική πρωταθλήτρια
- Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου, 2014 - 06:10
Η Αναστασία Φουτσιτζίδου έχει αναδειχθεί 12 φορές Πανελληνιονίκης σε 3 διαφορετικά αγωνίσματα (άλμα σε ύψος, άλμα σε μήκος και άλμα τριπλούν) από το 2006 έως το 2010. Αυτό είναι κάτι μοναδικό, καθώς τα αγωνίσματα αυτά απαιτούν πέρα από τα σωματικά προσόντα, υψηλό επίπεδο τεχνικής και ψυχικά χαρίσματα. Επιπλέον κάτι τέτοιο δεν το έχει πετύχει άλλη Ελληνίδα αθλήτρια στίβου. Η Φουτσιτζίδου ξεκίνησε να γυμνάζεται το 2002 στο ερειπωμένο Δημοτικό Στάδιο των Πευκακίων με προπονητή τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Βάρης Μάννα, Παναγιώτη Τσούκο, ο οποίος ήταν πρώην πρωταθλητής του άλματος σε μήκος (7.55μ. ατομικό ρεκόρ). Από το 2006 έως τώρα γυμνάζεται με τον Θανάση Τσούκο 10 φορές Πανελληνιονίκη στο άλμα σε ύψος (2.14μ. ατομικό ρεκόρ) και στο Έπταθλο κλειστού Στίβου (4803 βαθμούς) και νυν γυμναστή της Εθνικής ομάδας Βόλεϊ των Ανδρών.
Η Αναστασία κατά την διάρκεια των Ακαδημαϊκών της σπουδών ατύχησε, αφού χτύπησε κατά τη διάρκεια του μαθήματος ποδοσφαίρου στο ΤΕΦΑΑ με συνέπεια να μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για περίπου 4 χρόνια. Αυτός ο τραυματισμός σε συνδυασμό με διάφορα άλλα προβλήματα υγείας που την ταλαιπώρησαν την κράτησαν μακρυά από τον κλασικό αθλητισμό. Εκείνη όμως δεν το έβαλε κάτω, προσπάθησε, πίστεψε και βγήκε νικήτρια "ΖΩΗΣ", αλλά και στον αθλητισμό για ακόμη μια φορά. Έχει μεγάλη αξία η κορυφή αλλά ακόμη μεγαλύτερη αξία έχει η επιστροφή σε αυτήν και η Αναστασία μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και πολύ δουλειά επέστρεψε στην κορυφή. Η Συριανή αθλήτρια είναι πλέον πτυχιούχος φυσικής αγωγής και η πτυχιακή της εργασία βραβεύτηκε προσφάτως στο 3ο επιστημονικό συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της άσκησης, που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΦΑΑ με τίτλο "Η επίδραση της μεταδιεγερτικής ενεργοποίησης στην απόδοση στο άλμα σε μήκος". Η Αναστασία ζει πλέον μόνιμα στην Πάτρα, γυμνάζεται εκεί με το πρόγραμμα του προπονητή της Θανάση Τσούκου, ο οποίος συνεργάζεται με τον προπονητή του Κούρου Πατρών Γιώργο Παπανδρεόπουλο, ο οποίος είναι ομοσπονδιακός προπονητής του άλματος σε ύψος. Σε τακτά χρονικά διαστήματα συναντιέται στο Ολυμπιακό προπονητήριο του Αγίου Κοσμά με τον προπονητή της Θανάση Τσούκο όπου πραγματοποιούνται προπονητικές μονάδες τεχνικής και εργομετρικής αξιολόγησης. Το προσεχές Σαββατοκύριακο η Φουτσιτζίδου θα ξανα-αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, αυτή τη φορά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς στο προηγούμενο που είχε πάρει μέρος ήταν το 2010 στην Παιανία.
“Έχω ακόμη να δώσω πολλά”
Η Νατάσα Φουτσιτζίδου μίλησε στην ¨”Κοινή Γνώμη” για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε κατά τη διάρκεια του τραυματισμού της, αλλά και το πόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάστηκε να καταβάλει ώστε να επανέλθει στην αγωνιστική δράση.
Μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψες με τον πιο εμφατικό τρόπο, αφού σε δύο αγώνες που πήρες μέρος έκανες καλές επιδώσεις, αλλά και πήρες την πρώτη θέση. Θα ήθελα να μου πεις πόσο δύσκολο ήταν αυτό που κατάφερες.
“Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, χρειάστηκε να δουλέψω όλο τον Αύγουστο μόνη μου για να μπορέσω να επαναφέρω το σώμα μου σε μία αρχική κατάσταση, ώστε να μπορέσω να ξεκινήσω και να δουλέψω όπως παλιά. Οι δύο αυτές νίκες ήταν για μένα πάρα πολύ σημαντικές, όχι με την έννοια ότι έκανα κάτι το απίστευτο, αλλά ότι είμαι παρών στους αγώνες. Ήθελα να δουν οι συναθλήτριες μου ότι επέστρεψα και είμαι εδώ παρών, γιατί αυτά τα χρόνια χάθηκα λίγο. Ο τελευταίος αγώνας ήταν πιο πολύ για να βρω ρυθμό, γιατί αλλάξαμε κάποια πράγματα στην φόρα μου. Βάλαμε μεγαλύτερες φόρες και υπήρχαν αρκετά τεχνικά λάθη, όμως ευελπιστούμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα την Κυριακή να έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στόχος μου είναι στους αγώνες αυτούς να σημειώσω νέο ατομικό ρεκόρ”.
Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι επέστρεψες δυναμικά στους αγωνιστικούς χώρους;
“Είναι σπουδαίο πράγματα και νιώθω αυτή τη στιγμή πάρα πολύ καλά. Πιστεύω ότι είναι ακόμη πιο σπουδαίο από το τίποτα να βγαίνει πρωταθλητής, από το να μένεις δυόμιση χρόνια εκτός λόγω κάποιον προβλημάτων τραυματισμού, να επανέλθει. Πιστεύω ότι είναι μεγαλύτερη νίκη από το μηδέν να φτάνεις στο δέκα, παρά από το όταν είσαι στο πέντε και φτάνεις στο δέκα. Νομίζω ότι έχει μεγαλύτερη αξία. Όταν κάποια πράγματα τα θεωρείς δεδομένα, ότι δηλαδή, πας σε αγώνες, κάνεις προπονήσεις, διακρίνεσαι και όλα αυτά ξαφνικά τα χάνεις και παρακολουθείς τους αγώνες από την τηλεόραση ή από την κερκίδα και δεν μπορείς να πάρεις μέρος, τότε νομίζω ότι μεγαλύτερη είναι η αξία στο να καταφέρεις να επιστρέψεις και να αγωνιστής ξανά. Εγώ, σ' αυτή τη φάση που είμαι ακόμη και να μην έκανα ατομικό ρεκόρ, ακόμη κι αν απλά αγωνιζόμουν, θα ήμουν ευχαριστημένη από τον εαυτό μου”.
Πόσο μεγάλα ψυχικά αποθέματα πρέπει να έχει κανείς ώστε να καταφέρει να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους;
“Θεωρώ πως πρέπει να έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα και νομίζω ότι ελάχιστοι μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση και να επανέλθουν πάλι. Όμως, αυτά τα ψυχολογικά και τα ψυχικά χαρίσματα πιστεύω ότι κάποιος για να πετύχει όλα αυτά στο παρελθόν, τα έχει καλλιεργήσει από μικρή ηλικία, οπότε με λίγο μυαλό παραπάνω όσο μεγαλώνει μπορείς να διαχειριστής αυτήν την κατάσταση”.
Φαντάζομαι για να μπορέσεις να κρατηθείς είχες και την συμπαράσταση όλων όσων σε αγαπούν.
“Ήταν η οικογένειά μου και όταν λέω οικογένεια δεν εννοώ μόνο τους γονείς μου, τα αδέρφια μου, αλλά και το στενό οικογενειακό περιβάλλον που μπόρεσα να στηριχθώ. Πάνω από όλα όμως αυτό που με έκανε να επανέλθω ήταν η πίστη του προπονητή και φυσικά ο εαυτό μου, καθώς είπα ότι εντάξει ότι έγινε – έγινε, δεν έχεις τελειώσει ακόμη και ότι έχω ακόμη πολλά να δώσω. Είπα ότι έπρεπε να συνεχίσω, να δουλέψω να προπονηθώ όσο χρειαστεί για να επανέλθω”.
Η μεταγραφή σου στην ομάδα της Πάτρας είναι ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου;
“Σίγουρα όταν πας σε μία καινούργια ομάδα είναι διαφορετικά τα πράγματα, θέλεις να δώσεις παραπάνω, εδώ η τοπική κοινωνία της Πάτρας συγκεκριμένα, ασχολείται με τον κλασσικό αθλητισμό, η διαφήμιση είναι αρκετά μεγάλη. Έχουμε έναν πάρα πολύ καλό προπονητή στην ομάδα τον Γιώργο Παπανδρεόπουλο, που ασχολείται πάρα πολλές ώρες με τους αθλητές. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά τα μεγάλα μου ρεκόρ τα έχω κάνει όταν κάνω κάποια μεταγραφή και το προηγούμενο ήταν όταν από την ομάδα της Σύρου, πήγα στον Παναθηναϊκό το 2010. Δεν ξέρω ίσως η μεταγραφή με πάει”.
Προετοιμάζεσαι για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, είσαι στην τελική ευθείας, είσαι έτοιμη γι' αυτήν την νέα μεγάλη πρόκληση;
“Όταν πλησιάζει η βδομάδα του αγώνα, πολλοί θα θεωρούν ότι προετοιμάζεσαι πυρετωδώς για τον αγώνα. Σημαίνει το ακριβώς αντίθετο όσον αφορά το σώμα, χαλαρώνεις πλήρως για να είσαι έτοιμος την ημέρα του αγώνα, δεν υπάρχουν πολλές ώρες προπόνησης, υπάρχουν μόνο χαλαρώματα, μασάζ κι διάφορα άλλα τέτοια πράγματα. Ωστόσο φτάνει στο κατακόρυφο η ψυχολογική προετοιμασία, προσπαθείς να αδειάσεις το μυαλό σου, να είναι καθαρό ώστε να μπορείς να σκεφτείς το άλμα που πρέπει να κάνεις”.
Είσαι έτοιμη να επανέλθεις, μπορεί να έχεις ήδη δύο αγώνες, αλλά είσαι έτοιμη να επανέλθεις σε υψηλό επίπεδο;
“Τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά και την προηγούμενη Κυριακή στην Πάτρα που έκαναν το ατομικό μου ρεκόρ ήταν με πιο μικρή φόρα απ' αυτή που είχα κάνει τα προηγούμενα ρεκόρ μου. Στον τελευταίο αγώνα μπορεί να μην έκανα ατομικό ρεκόρ όμως ήμουν αρκετά κοντά. Τα άλματά μου ήταν σταθερά γύρο στο 12.60 με χειρότερο 12.56, αυτό σημαίνει ότι έχουμε δείγματα σταθερά, οπότε αν έχει σταθερά άλματα στα 12.60 να έχεις άλμα περίπου στα 13 μέτρα. Αυτός είναι και ο στόχος μου για τον κλειστό στίβο. Ήταν πάρα πολύ καλά τα πρώτα δείγματα και τώρα περιμένουμε να μας “κάτσει” το άλμα. Αν έρθει έχει καλός αν πάλι όχι, πάμε για το καλοκαίρι”.
Έχεις να δώσεις ακόμη πολλά στον αθλητισμό;
“Σαφώς και έχω να δώσω και γι' αυτό άλλωστε συνεχίζω. Πιστεύω ακόμη είμαι σε μία φάση που προσπαθώ να ενταχθώ και στο αγωνιστικό πνεύμα και στην προπόνηση. Είναι μία μεταβατική χρονιά για μένα και εφόσον πάει τόσο καλά θεωρώ και τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμη καλύτερα, αρκεί να μην έχουμε τραυματισμούς”.
Η διαδικασία που πέρασες σε έκανε να δεις με διαφορετικό μάτι πράγματα που τα θεωρούσες δεδομένα;
“Μέσα από τις διαδικασίες όλοι οι άνθρωποι βγαίνουν ποιο δυνατοί, παρόλα αυτά τη δική μου δοκιμασία την πέρασα με πάρα πολύ δύναμη ψυχής και δεν μπορώ να πω ότι με έριξε, αν και η καθημερινότητά μου δεν ήταν η ίδια. Σίγουρα κάποια πράγματα τα βλέπεις τελείως διαφορετικά, δεν τα θεωρείς δεδομένα και σε κάνουν ακόμη ποιο δυνατό. Όταν έχεις περάσει αρκετός καιρός από αυτό που πέρασες λες ότι εντάξει αφού κατάφερα αυτό, μπορώ να καταφέρω πολλά περισσότερα”.
Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις και λίγα λόγια για τον προπονητής σου τον Θανάση Τσούκο, συνεχίζει να εμπιστεύεσαι τον Συριανό προπονητή μετά από μία μεγάλη διαδρομή.
“Με τον Θανάση κλείνουν αισίως οκτώ χρόνια συνεργασίας πάμε να κλείσουμε τη δεκαετία, το γεγονός ότι δεν έχω αλλάξει τον προπονητή μου όλα αυτά τα χρόνια, οφείλεται καθαρά στο γεγονός, ότι ο προγραμματισμός μας πάντα ήταν σωστός, την εποχή που έπρεπε να είμαι καλά ήμουν, που αυτός ουσιαστικά είναι ο ρόλος του προπονητή. Ο Θανάσης είναι ένα αξιόλογος προπονητής, ο οποίος έχει κάνει μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ασχολείται πάρα πολύ γενικά με την έρευνα, δεν είναι κάποιος τυχαίος. Όλα γίνονται πλέον με προγραμματισμό και έχουμε φοβερή χημεία, δηλαδή, σε έναν αγώνα ακόμη και μία ματιά φτάνει να καταλάβω τη θέλει να μου πει. Θεωρώ πιστεύω ότι πάνω από όλα παίζει ρόλο η χημεία αθλητή με προπονητή κι όλα πηγαίνουν καλά δεν πρέπει να αλλάξει το συστατικό της επιτυχίας”.
“Έχω μείνει άφωνος με όλη την προσπάθεια που έχει καταβάλει”
Ο προπονητής της Νατάσας Φουτσιτζίδου, Θανάσης Τσούκος μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για το πόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται και χρειάστηκε ώστε ένας αθλητής να επιστρέψει σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους.
“Ένας καλός αθλητής διακατέχεται όχι μόνο από αθλητικά προσόντα, αλλά και από ψυχικά. Θεωρώ λοιπόν ότι η Νατάσα Φουτσιτζίδου πέραν των σωματικών προσόντων, έδειξε ότι διέθετε και υψηλά χαρακτηριστικά. Μην ξεχνάμε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κι όχι μόνο είχαν χαρακτηρίσει την Νατάσα ως ταλέντο. Το να επανέλθεις έπειτα από ουσιαστικά τρεισήμισι χρόνια, σε ένα τέτοιο επίπεδο, σε ένα απαιτητικό άθλημα όπως είναι το τριπλούν, που είναι από τα πλέον πιο δύσκολα και απαιτητικά αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού, καθώς κατά τη διάρκεια των τριών αλμάτων αναπτύσσονται δυνάμεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις δεκαπέντε φορές το σωματικό σου βάρος, πρέπει να έχεις μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Για να επανέλθει η αθλήτρια σε ένα τέτοιο επίπεδο, μόνο εύκολο δεν είναι, γιατί είδαμε ότι έκανε ατομικό ρερκόρ έπειτα από τρεισήμισι χρόνια αποχής (τελευταία φορά που αγωνίστηκε σ' αυτό το επίπεδο ήταν το καλοκαίρι του 2010). Τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα που είχε την βοήθησαν να επανέλθει και μάλιστα να κάνει μία πολύ καλή επίδοση. Ακόμη στον τελευταίο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Σάββατο, είδα ότι τις αθλήτριες τις οποίες αντιμετώπιζε με χαρακτηριστική ευκολία πριν την αναγκαστική διακοπή της, τις αντιμετώπισε και πάλι με την ίδια άνεση”.
Έχεις πολλά χρόνια στον αθλητισμό, τόσο σαν αθλητής όσο και σαν γυμναστής, οι επιδόσεις που είχε στους τελευταίους αγώνες η Φουτσιτζίδου φέρνουν αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον;
“Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι οι ηλικίες στις οποίες οι αθλητές κορυφώνουν την απόδοσή τους είναι περίπου 28 με 30 ετών, κι αυτό γιατί το άθλημα είναι τόσο απαιτητικό και έχει τόσες δυναμικές που απαιτεί πολύχρονη προπόνηση. Οπότε, η Νατάσα έχει όλα τα περιθώρια για να βελτιωθεί. Το τριπλούν δεν είναι όπως το άλμα εις μήκος το οποίο είναι ένα μόνο άλμα και είναι αρκετά πιο δύσκολο να βελτιωθείς. Δηλαδή, αν μπορείς και σταθεροποιήσεις την απόδοσή σου και κάθε χρόνο βελτιώνεσαι, τότε μπορείς να έχεις μία σταθερή βελτίωση και στην ηλικία των 28 με 30 να φτάσεις στις καλύτερες επιδόσεις σου. Η Νατάσα ουσιαστικά ξεκινά από την αρχή, καθώς ήταν αρκετά τα χρόνια που ήταν εκτός αγωνιστικών χώρων, όμως μπορεί να έχει την βελτίωση που χρειάζεται τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια και να πιάσει μεγάλες επιδόσεις, σε αντίθεση με άλλες αθλήτριες που δεν έχουν σταματήσει καθόλου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα”.
Στο ξεκίνημά της η Φουτσιτζίδου άφηνε σε όλους όσους την παρακολουθούσαν από κοντά την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα φτάσει ψηλά. Τώρα, μετά την μεγάλη αποχή μπορεί να επανέλθει και φέρει πίσω την αισιοδοξία που υπήρχε;”
“Μπορεί να έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, όμως δεν μπορείς να γνωρίζεις πως θα αντιδράσει ένας οργανισμός, όταν τα προπονητικά ερεθίσματα αυξάνονται πάρα πολύ. Δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ένας οργανισμός αθλητού. Έχουν βγει πάρα πολλά ταλέντα και έχουν χαθεί γιατί παρέμειναν ταλέντα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη, όμως μπορώ να πω ότι αυτό που έχει καταφέρει η Νατάσα είναι απίστευτο, δηλαδή να επανέλθει μετά από τόσα προβλήματα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ακόμη και οι συναθλητές της και διάφοροι προπονητές έχουν μείνει πραγματικά άφωνη από το κατόρθωμα αυτού του κοριτσιού. Σίγουρα ο στόχος κάθε ταλέντου - αθλητή είναι να πάει σε μία μεγάλη διοργάνωση, είτε αυτό είναι Πανευρωπαϊκό είτε είναι το Παγκόσμιο ή Ολυμπιάδα. Δεν μπορούμε στην φάση που βρισκόμαστε να κάνουμε τέτοιου είδους προβλέψεις. Η Νατάσα έχει τα περιθώρια και τις προδιαγραφές να κάνει πολλά πράγματα και το έχουν πιστοποιήσει όλοι οι Ομοσπονδιακοί προπονητές και ειδικά όταν ήταν στην κατηγορία των νεανίδων και είχε πάει στο Παγκόσμιο του Καναδά, τότε όλοι ήθελαν μετά από δύο χρόνια να αναλάβουν την προπονητική της καθοδήγηση. Δεν υπήρχε κάποιος προπονητής που να μην ήθελε και μιλάμε για προπονητές που είχαν στις τάξης τους Ολυμπιονίκες. Το ταλέντο της έχει αναγνωριστεί από πάρα πολλούς. Ακόμη και από προπονητές του εξωτερικού που της έδιναν υποτροφίες για να την πάρουν στα πανεπιστήμιά τους για να την προπονούν”.
Είσαι από τους ανθρώπους που την γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, καθώς είσαι προπονητής της οκτώ ολόκληρα χρόνια. Αλήθεια, πόσο σημαντική είναι για την ίδια η επιστροφή της στις αγωνιστικές δραστηριότητες.
“Όταν κάποιος άνθρωπος ξεπερνά σοβαρά προβλήματα, νομίζω ότι είναι άξιος συγχαρητηρίων. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ουσιαστικά για μένα, δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει η Νατάσα, αλλά ότι μπόρεσε και επανήλθε στο επίπεδο που ήταν πριν τον σοβαρό τραυματισμό της. Εμένα με έχει συγκινήσει στο έπακρο. Την ξέρω από πολύ μικρή και έχω μείνει άφωνος με όλη την προσπάθεια που έχει καταβάλει όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Για να καταλάβει ο κόσμος ούτε η ίδια δεν περίμενε να επανέλθει σε αυτό το επίπεδο. Όμως τα κατάφερε και όλη είναι ευχαριστημένοι με τα πρώτα της αποτελέσματα”.
Τα δύο πρώτα τεστ ήταν πραγματικά ενθαρρυντικά και τώρα ακολουθεί η μεγαλύτερη πρόκληση, αφού σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου.
“Αυτή τη στιγμή η Νατάσα έχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα με 12.72 και είναι πίσω από το 12.76 μιας αθλήτριας από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, η Αναστασία Πέρα που είναι το μεγάλο φαβορί του τριπλούν κατέβηκε σε αγώνες στη Γαλλία και είχε τέσσερα άκυρα άλματα, οπότε αναμένουμε ότι κι αυτή η αθλήτρια θα είναι περίπου στα 13.50. Βέβαια, δεν ξέρουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Οπότε εγώ θα ήμουν χαρούμενος, να ξεπεράσει για ακόμη μία φορά τον εαυτό της - το οποίο το έχει και σαν σλόγκαν -, να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ κι αν μπορέσουμε να βρεθούμε μέσα στα μετάλλια, τότε θα είναι ευχής έργον. Στον κλασσικό αθλητισμό το μόνο που πρέπει να κοιτάς, είναι μόνο τον εαυτό σου, γιατί είναι ατομικό αγώνισμα. Πρέπει να κοιτάς να ξεπερνάς τον εαυτό σου, τώρα αν μπορείς να φτάσεις και σε κάποιο μετάλλιο τότε έχει καλός, αν πάλι αναλώνεσαι με το τι κάνουν οι άλλοι, τότε είναι σίγουρο ότι το έχεις χάσει το παιχνίδι. Αυτό της το έχω μεταδώσει και το έχει καταλάβει από μικρή και ασχολείται μόνο με το τι κάνει η ίδια και δεν την ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα των συναθλητριών της. Θέλει πάντα να ξεπερνά τον εαυτό της και γι' αυτό έχει φτάσει εδώ που είναι σήμερα”.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Χρυσό μετάλλιο για τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ
30 Ιαν. 2025 - 6:11 - Την πίτα τους έκοψαν οι Δρομείς Σύρου
29 Ιαν. 2025 - 6:20 - Πρωτιές για τους δρομείς Σύρου στους αγώνες της Μυκόνου
29 Ιαν. 2025 - 6:10 - Μίλτος Τεντόγλου: Στη Σερβία κάνει ντεμπούτο στον κλειστό στίβο – «Θα προσπαθήσω να πετύχω κάτι σπουδαίο»
28 Ιαν. 2025 - 19:20 - Οι τάσεις στον παγκόσμιο αθλητισμό το 2025
5 Ιαν. 2025 - 13:23