Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτής θαλάσσης «Oceanman” θα λάβει μέρος ο Κώστας Χατζηδάκης

Στόχος η καλή εμφάνιση

Από βατραχάνθρωπος, αθλητής ανοιχτής θαλάσσιας κολύμβησης. Ο Κώστας Χατζηδάκης μετά την αποστράτευσή του ξεκίνησε να γυμνάζεται εντατικά και να αλλάζει τον τρόπο ζωής του. Η προσπάθειά του τα τελευταία χρόνια έχει αποφέρει καρπούς αφού κατάφερε να προκριθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτής κολύμβησης “Open water  Swimming”. Για να προκριθεί στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος «Oceanman» χρειάστηκε να πάρει μία θέση μέσα στην δεκάδα (στην κατηγορία του) του ημιμαραθωνίου των 5 χιλιομέτρων που έγινε στο Οίτυλο Μάνης. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στην Αίγυπτο και ο Κώστας Χατζηδάκης θα εκπροσωπήσει τόσο τη Σύρο όσο και την Ελλάδα.

 Για την μεγάλη του επιτυχία ο Συριανός αθλητής ανέφερε τα εξής: «Η σεζόν για εμένα παρά τις δυσκολίες ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο,  κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία μου στο “Swimming Zen experience”. Η συνέχεια είχε ακόμη μία πρωτιά στον αγώνα της Άνδρου και έκλεισα μετά το “Oceanman”, με τον αγώνα του Αγίου Νικολάου Κρήτης την καλοκαιρινή μου προετοιμασία, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

Το αίσθημα ευθύνης μου, μου επιβάλει να κάνω μία μικρή παύση για να ξεκουραστώ και να επανέλθω στα μέσα Σεπτεμβρίου για την τελευταία φάση της προετοιμασίας μου, ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος «Oceanman”. Βέβαια θα κάνω αρκετά τεστ σε αγώνες κολύμβησης που έχω προγραμματίσει να συμμετάσχω μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Θα πρέπει να σημειώσω εδώ και το πρόβλημα που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο με την κλειστή πισίνα, αφού για να προπονηθώ χρειάζεται να κολυμπάω στην θάλασσα. Το Αχλάδι έχει γίνει για μένα η δική μου πισίνα, όμως οι καιρικές συνθήκες δεν είναι πάντα καλές. Για την καλύτερή προετοιμασία μου  θα χρειαστεί να μεταβώ στην Αθήνα και να προπονηθώ σε πισίνα. Αυτό σημαίνει πως θα επιβαρυνθώ αρκετά οικονομικά, σε μία εποχή που δεν είναι και η καταλληλότερη.  Εύχομαι σ’ αυτή την προσπάθειά μου να βρεθούν αρωγοί και να με στηρίζουν στον αγώνα μου να διαφημίσω το νησί μου και την χώρα μας που τόσο πολύ αγαπώ.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν σταθεί δίπλα μου και με έχουν στηρίξει τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ξεκινήσεις τις προπονήσεις και την ενασχόλησή σου σε ένα άθλημα άκρως απαιτητικό.

«Ζώντας μία ζωή στα Κόκκινα, η θάλασσα έγινε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου  με πολλές χαρές όσο και λύπες. Έτσι, μετά την αποστρατεία μου ήταν μία καλή διέξοδο να συνεχίσω να έχω αυτή την ιδιαίτερη επαφή με το υγρό στοιχείο. Ανέκαθεν ασχολούμουν με τον αθλητισμό και το υγρό στοιχείο, αφού ήμουν και αθλητής του Ν.Ο. Σύρου στο πόλο. Είναι ένα άθλημα καθαρά ατομικό και μοναχικό, αλλά ταυτόχρονα σου προσφέρει πολλές συγκινήσεις και ψυχική ισορροπία.  Εύχομαι το κολυμβητήριο να βρει τη δική του λύση, να ανοίξει ξανά και τα παιδιά να μπορούν να προπονηθούν. Η Σύρος έχει μεγάλες διακρίσεις στο υγρό στοιχείο. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να στηριχθεί και να βοηθηθεί. Θέλω να πιστεύω πως τα πάντα θα διορθωθούν και θα χαρούμε επιτέλους την πισίνα, ώστε να μπορέσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας στην νεολαία. Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως εκτός από τη θάλασσα, λαμβάνω μέρος και σε αγώνες ορεινού τρεξίματος. Κάτι μοναδικό, αφού τρέχεις μέσα στην φύση. Όμως φέτος έχω ρίξει το μεγάλο μου βάρος στην κολύμβηση μιας και ο στόχος είναι μία καλή εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα».