Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εργολάβου

Ξεκινούν άμεσα τα έργα για το προπονητήριο της Βάρης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών στο γήπεδο της Βάρης αφού χθες (Τρίτη 24 Αυγούστου) υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του εργολάβου. Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε τη σύμβαση με την εταιρία Παναγιώτης Μοσχοβίτης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης, τα έργα θα πρέπει σε πέντε μήνες να έχουν ολοκληρωθεί. Έτσι τους πρώτους μήνες του 2022 οι αθλητές του κλασσικού αθλητισμού θα αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Μία αρκετά σημαντική εξέλιξη για τον αθλητισμό της Σύρου, καθώς ο κλασσικός αθλητισμός, παρά τις ενέργειες που κατά περιόδους γίνονταν, δεν είχε τον κατάλληλο χώρο προπόνησης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα σωματεία που υπάρχουν στο νησί να μην έχουν λόγο ύπαρξης.

«Οι αθλητές του κλασσικού αθλητισμού θα αποκτήσουν το δικό τους σπίτι»

Για την υπογραφή της σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της τεχνικής εταιρίας που θα αναλάβει τα έργα κατασκευής του γηπέδου της Βάρης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, είπε: «Μέσα σε χρόνους πολύ σύντομους καταφέραμε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες και τώρα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε με τον εργολάβο. Πρώτη φορά που αναφερθήκαμε στο συγκεκριμένο έργο ήταν 15 Νοεμβρίου 2020. Μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε να διεκπεραιώσουμε όλες τις διαδικασίες (μελέτη, δημοπράτηση, ολοκλήρωση των διαδικασιών) και σήμερα (Τρίτη 24 Αυγούστου)  είχαμε την χαρά να υπογράψουμε τη σύμβαση με τον εργολάβο. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό. Μπορεί να μην είναι η πλήρης αθλητική εγκατάσταση και που θα επιθυμούσαμε να έχουμε για τον στίβο, όμως είναι ένα προπονητικό έργο πολύς καλής ποιότητας. Σε αυτό τον αθλητικό χώρο θα μπορούν να προπονηθούν οι αθλητές του κλασσικού αθλητισμού και μέσα απ’ αυτό θα μπορούν να βγουν παιδιά τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν σε Πανελλήνιο κι όχι μόνο επίπεδο».

Όσον αφορά στα έργα που θα γίνουν, τη σύμβαση, αλλά και τον χρόνο υλοποίησης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης πληροφόρησε πως το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με 350.000 € και η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο είναι η Παναγιώτης Μοσχοβίτης. Η εταιρία αυτή ασχολείται με την κατασκευή αθλητικών έργο και είναι η ίδια εταιρία που έχει αναλάβει το γήπεδο του Πάγου, η σύμβαση του οποίου αναμένεται να υπογραφεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο ανάδοχος θα πρέπει από την στιγμή που υπογράφηκε η σύμβαση να ολοκληρώσει το έργο μέσα σε 5 μήνες. Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή τεσσάρων διαδρομών σε στίβο 200 μέτρων, με υλικό τελευταίες γενιάς, όπως και διάδρομος μεγάλων ταχυτήτων. Ακόμη θα δημιουργηθεί σκάμμα για τους αθλητές του μήκους και αυτούς του τριπλούν. Θα τοποθετηθεί βαλβίδα για τα αγωνίσματα ρίψεων και στην μελέτη έχει προβλεφθεί η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ. Προβλέπετε η ανακατασκευή των αποδυτηρίων, θα γίνουν εργασίες στους χώρους που υπάρχουν κάτω από την υπάρχουσα εξέδρα, ώστε να δοθούν σε χρήση για τους αθλητές, αλλά και στο κοινό που θα προπονείται στον συγκεκριμένο χώρο. Θα τοποθετηθούν καθίσματα στην εξέδρα, αλλά και θα ηλεκτροφωτιστεί  ο χώρος με 16 πυλώνες. Τέλος θα τοποθετηθεί και τεχνικός χλοοτάπητας εντός του εσωτερικού του στίβου. Όπως επίσης και θα διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης στην είσοδο του προπονητικού κέντρου.

Όσον αφορά στα έργα που αναμένεται να γίνουν στην Βάρη σε δεύτερη φάση,  σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιπεριφερειάρχη,  υπάρχει ήδη πρόβλεψη για την βελτίωση του συγκεκριμένου χώρου να γίνει επιμήκυνση του διαδρόμου για τις ταχύτητες, ούτως ώστε να μπορούν να γίνονται αγωνίσματα μέχρι 110 μέτρα με εμπόδια. Επίσης, υπάρχει η πρόβλεψη να υπάρξει βελτίωση εντός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου και να τοποθετηθεί σκάμμα για το άλμα εις ύψος και του επί κοντώ. Ακόμη θα δημιουργηθεί παιδική χαρά, αλλά και θα υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες και για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μετά και τα έργα της δεύτερης φάσης οι αθλητές θα μπορούν να προπονηθούν με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία.

Σχετικά με τον δεύτερο αθλητικό χώρο στον Πάγο, που είχε προανακοινωθεί ως έργο από την πλευρά της Περιφέρειας, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, εξήγησε ότι σε λίγες μέρες αναμένεται η υπογραφή με τον εργολάβο για το γήπεδο του Πάγου, ώστε να προχωρήσουν κι εκεί τα έργα.

Το δελτίο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το μεσημέρι της Τετάρτης, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ο Στίβος βρίσκει το «στέκι» του»

Τηρώντας τη δέσμευσή μας, ξεκινάμε την κατασκευή του σταδίου στη Βάρη, που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στο χώρο του Κλασικού Αθλητισμού.

Η κατασκευή του θα γίνει στο χώρο του παλιού γηπέδου ποδοσφαίρου στη ΒΑΡΗ και θα περιλαμβάνει:

  1. Στίβο 200μ.
  2. Διαδρομές για αγώνες ταχύτητας
  3. Βαλβίδα για ρίψεις
  4. Σκάμμα για άλματα
  5. Τοποθέτηση χλοοτάπητα σε όλο τον αγωνιστικό χώρο
  6. Επισκευή των αποδυτηρίων
  7. Επισκευή των χώρων κάτωθι της εξέδρας, όπου θα κατασκευαστούν κυλικείο και αποδυτήρια
  8. Τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στην εξέδρα
  9. Κατασκευή περίφραξης
  10. Δημιουργία χώρου στάθμευσης
  11. Τοποθέτηση πυλώνων για τον ηλεκτροφωτισμό του Στίβου
  12. Κατασκευή γηπέδου βόλεϊ και μπάσκετ

Στον ίδιο χώρο προβλέπεται η κατασκευή παιδικής χαράς, στην οποία θα τοποθετηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός και για παιδιά ΑΜΕΑ.

Το έργο, η εργολαβική σύμβαση του οποίου υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο με την ανάδοχο εταιρεία «Παναγιώτης Μοσχοβίτης», αναβαθμίζει τη Βάρη,                    τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό Κοινότητα του νησιού, διότι πρόκειται για το πρώτο μεγάλο έργο που πραγματοποιείται εντός των ορίων της.

Αναβαθμίζει και το νεόκτιστο σχολικό συγκρότημα (Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο), διότι θα υπάρχει δυνατότητα να γίνεται καθημερινή χρήση του από τα παιδιά.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ανέφερε:

«Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή ενός χώρου για τον Κλασικό Αθλητισμό, τον οποίο για πολλά χρόνια έχουν στερηθεί οι Συριανοί.

Καταφέραμε να διεκπεραιώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες (εξεύρεση χρηματοδότησης, εκπόνηση μελέτης, δημοπράτηση του έργου, κ.ά.) και αισιοδοξώ με την ίδια ταχύτητα να ολοκληρώσουμε και την κατασκευή του σταδίου.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο αθλητικό έργο που γίνεται εκτός Ερμούπολης.

Η Κοινότητα της Βάρης αναβαθμίζεται και το νεόκτιστο σχολικό της συγκρότημα συμπληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 Συνεχίζουμε, με πολλή δουλειά κι επιμονή, να δίνουμε απαντήσεις στα προβλήματα με έργα».