Μεγάλος ήταν ο βαθμός δυσκολίας για τους αθλητές του ΜΟΣΥΣ

  • Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, 2023 - 06:20
  • /   Eνημέρωση: 8 Νοε. 2023 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στον πλέον δύσκολο και απαιτητικό αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα συμμετείχαν οι αθλητές του ΜΟΣΥΣ.

Οι Συριανοί αναβάτες βρέθηκαν μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, καθώς εκτός από τους καλύτερους αθλητές που είχαν να αντιμετωπίσουν, οι κακές καιρικές συνθήκες έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο τους.

Στο αγωνιστικό σκέλος του πανελληνίου πρωταθλήματος, στην κατηγορία ΜΧ2, ο Μόδεστος Ευστρατίου έδωσε δύσκολες μάχες κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους και κατάφερε να τερματίσει στην 18η και 17η θέση, στα δύο σκέλη του αγώνα.

Στην κατηγορία OPEN, με αναβάτες άνω των 37 ετών, βρέθηκαν τέσσερις Συριανοί αναβάτες με τον πιο έμπειρο Σταύρο Ροσσολάτο, να μπαίνει στην πρώτη δεκάδα με τερματισμούς 8η και 11η θέση (τελική κατάταξη 9η).

Οι Ηλίας Μανδηλαράς και Ερρίκος Βουτσίνος έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις και κατάφεραν να τερματίσουν στις θέσεις 13 – 18 και 18 – 17, αντίστοιχα.

Το βάπτισμα του πυρός πήρε ο Κώστας Παπακωνσταντής, ο οποίος κατάφερε να “επιβιώσει” και να τερματίσει στις πολύ δύσκολες συνθήκες του αγώνα της πρώτης ημέρας, αφού, όπως αναφέρουμε παραπάνω, η κακοκαιρία ανέβασε κατακόρυφα τον βαθμό δυσκολίας της πίστας. Την επόμενη ημέρα λόγω μιας μικρής ενόχλησης στο πόδι ο Παπακωνσταντής δεν κατάφερε να αγωνιστεί. 

Τέλος, στην κατηγορία SENIOR, άνω των 50 ετών, ο Γιάννης Διατσίδης έδειξε πολύ καλά στοιχεία και προσαρμόστηκε γρήγορα στην πίστα, τερματίζοντας 10ος στο πρώτο σκέλος και τελευταίος στο δεύτερο μετά από μηχανικό πρόβλημα. 

 

Η ανακοίνωση του ΜΟΣΥΣ

Οι Συριανοί αθλητές του ΜΟΣΥΣ συμμετείχαν στον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα.

Με τον απρόβλεπτο καιρό να δημιουργεί χαοτικές καταστάσεις, έγινε ο τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα Τρίκαλα. Την Παρασκευή το βράδυ και ενώ όλες οι αγωνιστικές ομάδες, όπως και αυτή του Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Σύρου, είχαν στήσει τις τέντες, τα πανό κλπ, ένα ξαφνικό μπουρίνι έφερε τα πάνω κάτω, καθώς ο δυνατός αέρας παρέσυρε και κατέστρεψε τέντες, κατασκευές και ότι άλλο βρέθηκε στο χώρο της πίστας. Η βροχή που ακολούθησε τα ξημερώματα του Σαββάτου και οι απότομες αλλαγές του καιρού όλη την ημέρα, δημιούργησαν πολύ δύσκολες συνθήκες στην πίστα με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι πρώτες δοκιμές.

Τελικά οι αγώνες έγιναν με πολύ λάσπη και υπό βροχή με τους Συριανούς αναβάτες να δείχνουν πολύ καλή προσαρμογή, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που δεν συναντούν στην πίστα του νησιού όπου προπονούνται. Την επόμενη ημέρα ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του και η κατάσταση της πίστας βελτιώθηκε, κάτι που ευνόησε τους αναβάτες από την ηπειρωτική χώρα οι οποίοι είχαν την ευκαιρία το προηγούμενο διάστημα να προπονηθούν στην πίστα αυτή σε παρόμοιες συνθήκες.

Στην κατηγορία ΜΧ2, Ο Μόδεστος Ευστρατίου έδωσε φοβερές μάχες με τερματισμούς στην 18η και 17η θέση, στα δύο σκέλη του αγώνα.

Στην κατηγορία OPEN, με αναβάτες άνω των 37 ετών, βρέθηκαν τέσσερις Συριανοί αναβάτες με τον πιο έμπειρο Σταύρο Ροσσολάτο, να μπαίνει στην πρώτη δεκάδα με τερματισμούς 8η και 11η θέση (τελική κατάταξη 9η). Οι Ηλίας Μανδηλαράς και Ερρίκος Βουτσίνος έκαναν πολύ καλή εμφάνιση και πήραν τις θέσεις 13 – 18 και 18 – 17 αντίστοιχα. Το βάπτισμα του πυρός πήρε ο Κώστας Παπακωνσταντής, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει και να τερματίσει στις πολύ δύσκολες συνθήκες του Σαββάτου, αλλά ένα «τράβηγμα» στο πόδι δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί την Κυριακή. 

Στην κατηγορία SENIOR, άνω των 50 ετών, ο Γιάννης Διατσίδης έδειξε πολύ καλά στοιχεία και προσαρμόστηκε γρήγορα στην πίστα, τερματίζοντας 10ος στο πρώτο σκέλος και τελευταίος στο δεύτερο μετά από μηχανικό πρόβλημα. 

Τέλος η γυναίκα της ομάδας, Ειρήνη Ξαγοράρη, δεν ρίσκαρε κάποιο τραυματισμό και έμεινε εκτός πίστας, βοηθώντας τους συναθλητές της.

Με τη βοήθεια της Blue Star Ferries, οι αθλητές του ΜΟΣΥΣ επέστρεψαν ολοκληρώνοντας τις προσπάθειές τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ αναμένεται συνέχεια στο άμεσο μέλλον σε αγώνες Κυπέλου Motocross καθώς και σε αγώνες Scramble.

 

Ετικέτες: