Δήλωσε ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διοργάνωση του meeting των Συνθέτων Αγωνισμάτων στίβου

Η Αμερικανίδα αθλήτρια Jordan Gray στη Μήλο

  • Τρίτη, 9 Ιανουαρίου, 2024 - 06:12

Πριν καλά καλά μπει το 2024 και πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την διοργάνωση του meeting των Συνθέτων Αγωνισμάτων στίβου στη Μήλο, που ακόμα αναζητά νέο επίσημο όνομα μετά την αλλαγή της έδρας διεξαγωγής του, η Αμερικανίδα αθλήτρια Jordan Gray εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της.

Η 28χρονη αθλήτρια δεν είναι τυχαία καθώς κατέχει το ρεκόρ Αμερικής, αλλά και το παναμερικανικό ρεκόρ στο δέκαθλο γυναικών (8246 βαθμοί) ένα αγώνισμα που δεν είναι το επίσημο των συνθέτων στις γυναίκες, καθώς ως γνωστόν οι γυναίκες αγωνίζονται στο έπταθλο, συγκεντρώνει όμως αρκετές αθλήτριες παγκοσμίως που μετέχουν σε αγώνες δεκάθλου.

Η Gray έχει ατομικό ρεκόρ στο έπταθλο 5903 βαθμούς και ξεχωρίζουν οι επιδόσεις της στο άλμα σε μήκος (6.45) και στην σφαιροβολία (14.66) ενώ τρέχει τα 400 μέτρα σε 56.98 και έχει ξεπεράσει στο επι κοντώ τα 3.91.

Προπονητής της είναι ο Αndy Eggerth, με ειδικότητα στα σύνθετα και στα άλματα , του οποίου οι αθλητές έχουν κερδίσει δεκάδες τίτλους στα πρωταθλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών στον ανοικτό και στον κλειστό στίβο

Να υπενθυμίσουμε ότι το «Portarathlon» αποτελεί πλέον παρελθόν για το νησί της Νάξου, καθώς αλλάζει έδρα και θα διεξάγεται από φέτος στη Μήλο, όπου πριν από μερικούς μήνες είχαν φιλοξενηθεί με πολύ μεγάλη επιτυχία οι 34οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες.

Όπως είχε κάνει γνωστό ο ΣΕΓΑΣ, οι διοργανωτές έχουν ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και το μίτινγκ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι στην κατηγορία Bronze, γεγονός που θα δίνει πολύτιμους βαθμούς στους μετέχοντες και στις μετέχουσες στο ράνκινγκ για τις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη.

«Πήραμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και προχωράμε. Πολλοί αθλητές από την Αυστραλία, την Βραζιλία και το Βέλγιο, που αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και για τη φετινή διοργάνωση. Στόχος μας είναι να κάνουμε το μίτινγκ ακόμη καλύτερο. Ο Δήμος και οι πολίτες του έχουν αγκαλιάσει ήδη τη διοργάνωση. Η Μήλος απέδειξε και με τους Αιγαιοπελαγίτικους πως μπορεί να κάνει καλούς αγώνες. Χαρακτηριστικό είναι πως διαθέτει 60 εθελοντές που συμβάλουν σε τέτοιες διοργανώσεις», είχε τονίσει ο πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, Δημήτρης Πάππας.

Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί στις 11-12 Μαΐου σε μια εποχή, που κυρίως οι Ευρωπαίοι θα αναζητούν δυνατούς αγώνες ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρώμης.

Το μίτινγκ της Μήλου θα δώσει μεγάλο αγωνιστικό κίνητρο και στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έναν δυνατό αγώνα εντός της χώρας τους και να συναγωνιστούν δυνατούς αθλητές και αθλήτριες από το εξωτερικό. Παράλληλα, θα ενισχύσει τον αθλητισμό της τοπικής κοινωνίας, καθώς τα νέα παιδιά θα δουν από κοντά κορυφαίους Έλληνες και ξένους αθλητές και αθλήτριες.