Μεγάλα ονόματα του κλασσικού αθλητισμού δηλώνουν συμμετοχή στο meeting της Μήλου

Όλο και πιο έντονο γίνεται το ενδιαφέρον για το meeting της Μήλου, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαΐου. Σπουδαία ονόματα του χώρου δηλώνουν συμμετοχή και αναμένεται να βρεθούν στο νησί των Κυκλάδων.

Αν και το meeting της Μήλου δεν έχει ακόμα εμφανίσει το νέο του όνομα, αλλά και την ανανεωμένη ιστοσελίδα του με το νέο λογότυπο, αυτό φαίνεται ότι δεν πτοεί τους αθλητές και τις αθλήτριες από το εξωτερικό.

Οι τελευταίες συμμετοχές προέρχονται από την Ισπανία, τρεις άντρες και μια γυναίκα, την Ιταλία, τρεις αθλήτριες και την Τσεχία, ένας δεκαθλητής και φίλος του meeting και της Ελλάδας.

Ωστόσο, η συμμετοχή των τελευταίων ημερών που ξεχωρίζει είναι του 26χρονου Χιλιανού Santiago Adolfo Ford. O Santiago, πρώην Κουβανός που όμως από τον Μάιο του 2023 αγωνίζεται με τα χρώματα της Χιλής κέρδισε τον περασμένο Οκτώβριο το δέκαθλο στους παναμερικανικούς αγώνες, ενώ την ίδια χρονιά ήταν 2ος στο ίδιο αγώνισμα στους αγώνες της Νότιας Αμερικής.

Στα 19 του είχε βρεθεί στην 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ20, ενώ για φέτος έχει ως στόχο μια επίδοση πάνω από τους 8000 βαθμούς. Ίσως δεν είναι τυχαίο που επιλέγει το meeting για να αγωνιστεί, μιας και ο 2023 ένας άλλος Λατινοαμερικάνος αθλητής, o Jose Fernando Ferreira από την Βραζιλία, είχε κερδίσει τον αγώνα με νέο ατομικό ρεκόρ, 8007.