Στον αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος πήραν μέρος οι αναβάτες του ΜΟΣΥΣ

Κέρδισαν εμπειρίες σε μία απαιτητική πίστα

  • Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024 - 06:20
  • /   Eνημέρωση: 24 Μαΐου. 2024 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Για ακόμη έναν αγώνα οι αναβάτες του ΜΟΣΥΣ δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross της Σπερχειάδας. Η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση έχει αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς η πίστα είναι πολύ απαιτητική και χρειάζεται οι αθλητές να είναι αρκετά προετοιμασμένοι.

Οι Συριανοί αναβάτες, από την πλευρά τους, προσπάθησαν να παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο και να φανούν ανταγωνιστικοί. Γιάννης Διατσίδης, Ηλίας Μανδηλαράς και Ερρίκος Βουτσίνος κέρδισαν τις εντυπώσεις, σημειώνοντας αρκετά καλούς χρόνους.

 

Η ανακοίνωση του ΜΟΣΥΣ

 

Αγώνας επιβίωσης για τους αναβάτες του ΜΟΣΥΣ στο Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στη Σπερχειάδα.

Ο αγώνας της Σπερχειάδας κλασικά θεωρείται από τους πιο δύσκολους αλλά και κλασικούς αγώνες Motocross, καθώς οι διοργανωτές φροντίζουν πάντα ώστε στην πίστα να έχουν δημιουργηθεί πολύ δύσκολες συνθήκες αγώνα. Αυτή τη φορά, ο βαθμός δυσκολίας πήγε σε άλλο επίπεδο, καθώς εκτός από το βαθύ όργωμα της πίστας, το πολύ πότισμα την εβδομάδα πριν τον αγώνα ήρθε και η πολύ βροχή  να δημιουργήσουν ένα τερέν που ήταν αδιάβατο. Αυτός ήταν ο λόγος που την πρώτη μέρα των αγώνων ακυρώθηκαν όλες οι δοκιμές και το πρόγραμμα συμπτύχτηκε σε μόλις μία ημέρα, ώστε να προλάβουν να γίνουν όλοι οι αγώνες.

Στις ελεύθερες δοκιμές που έγιναν την Κυριακή το πρωί πολύ λίγοι αναβάτες δοκίμασαν να μπούνε στην πίστα και ουσιαστικά η δράση άρχισε με τις χρονομετρημένες δοκιμές οι οποίες έγιναν περιπέτεια για πολλούς που προσπαθούσαν να επιβιώσουν στο λασπωμένο τερέν. Την ώρα των αγώνων η κατάσταση βελτιώθηκε, αφού δημιουργήθηκαν μερικά «πατήματα» και οι αναβάτες από τη Σύρο Ηλίας Μανδηλαράς, Ερρίκος Βουτσίνος (κατηγορία OPEN) και Γιάννης Διατσίδης (κατηγορία SENIOR) κατάφεραν να σταθούν αξιοπρεπώς απέναντι σε αναβάτες που είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες συνθήκες. Ο τελευταίος μάλιστα κατάφερε να ανέβει στην 6η θέση των χρονομετρημένων δοκιμών και να τερματίσει τον αγώνα στην 9η.

Ο νεαρός Μυκονιάτης Δημήτρης Γανωτής πρωταγωνίστησε για άλλη μια φορά στην ανταγωνιστική κατηγορία ΜΧ2 καταφέρνοντας να μπει στην πρώτη πεντάδα.

Φέτος στο δυναμικό του ΜΟΣΥΣ έχουν προστεθεί πέντε αναβάτες από το Αίγιο, οι οποίοι μάλιστα έφεραν και την πρωτιά στον Σύλλογο στην κατηγορία των 65 κυβικών καθώς ο Κωνσταντίνος Τρακαδάς κέρδισε το ένα σκέλος και βρέθηκε στην δεύτερη θέση στο άλλο, παίρνοντας την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη. Στην ίδια κατηγορία που συμμετέχουν αθλητές 8 – 12 ετών, o Δημόπουλος πήρε την έβδομη θέση στο σύνολο.

Στην αμέσως μεγαλύτερη των 85 κυβ. ο Ανδρέας Τρακαδάς πήρε την 4η θέση ενώ ο πατέρας των παιδιών Παναγιώτης που αγωνίζεται στην OPEN τερμάτισε στις πίσω θέσεις.

Τέλος ο πολύ έμπειρος και παλιός πρωταθλητής Νεκτάριος Παπαβασιλείου, χάρισε και αυτός με τη σειρά του αρκετούς βαθμούς στον ΜΟΣΥΣ, τερματίζοντας 6ος στην OPEN. 

Ακολουθεί μεγάλο διάλειμμα μέχρι τον Σεπτέμβριο όπου ξαναρχίζει το πρωτάθλημα καθώς ακυρώθηκε ο αγώνας της Πτολεμαΐδας στις αρχές Ιουνίου.

Ετικέτες: