Το Σάββατο 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη δρομική εκδήλωση

Περισσότεροι από 700 αθλητές θα βρεθούν στην εκκίνηση του Syros Run 2024

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σπουδαία δρομική εκδήλωση του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει, καθώς το Σάββατο 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Syros Run 2024. Μία αθλητική εκδήλωση η οποία συγκεντρώνει εκατοντάδες αθλητές όλων των ηλικιών.

Οι επαγγελματίες και γενικά όλο το νησί θα αποκομίσει πολλά οφέλη, καθώς θα βρεθούν στη Σύρο αθλητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Στο φετινό Syros Run θα πάρουν μέρος αθλητές από την Αγγλία, την Αμερική, την Κύπρο, την Αυστραλία, το Πακιστά, το Βέλγιο, την Νιγηρία, την Αλβανία και την Ολλανδία.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές είναι πολύ ευχαριστημένοι από τις συμμετοχές, μιας και έχει συμπληρωθεί το όριο που αρχικά είχε τεθεί. Αυτό σημαίνει ότι στην εκκίνηση του φετινού Syros Run θα βρεθούν περισσότεροι από 700 αθλητές όλων των ηλικιών. Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, εκτός από την απόσταση των 10 χιλιομέτρων, υπάρχουν και παράλληλες διαδρομές, αλλά και ο αγώνας Family Run. Επίσης, υπάρχει και διαδρομή για τους αθλητές με ιδιαίτερες ικανότητες, όπου θα διανύσουν μία απόσταση 100 μέτρων.

 

Με πολλές εγγραφές από αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Δρομέων Σύρου Ισίδωρος Παλαμάρης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για το Syros Run 2024.

Μία ακόμη μεγάλη δρομική διοργάνωση είναι προ των πυλών. Θα ήθελα να μου πεις για το Syros Run και την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια.

«Το Σάββατο 1 Ιουνίου όντως αναμένεται η μεγαλύτερη δρομική διοργάνωση του νησιού, το Syros Run. Το Syros Run είναι μία συνδιοργάνωση του συλλόγου μας , του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Δήμος και Περιφέρεια βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας και μας στηρίζουν σε κάθε διοργάνωση. Τους ευχαριστούμε πολύ. Ο σύλλογος έχει έτος ίδρυσης το 2016. Τότε έγινε και η πρώτη διοργάνωση του Syros Run με την υποστήριξη της Wind τότε. Κάθε χρόνο η διοργάνωση προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο. Από το 2016 μέχρι και σήμερα το Syros Run διοργανώνεται κάθε χρόνο, πέραν τα έτη 2020 και 2021 που ήταν ο κορωνοϊός».

Πόσο σημαντική εκδήλωση είναι για το νησί και πόσα οφέλη έχουν και οι τοπικές επιχειρήσεις;

«Κάθε αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιείται στο νησί μας έχει πολλαπλά οφέλη. Τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό ότι ο αθλητικός τουρισμός έχει αυξητική τάση, διότι πολλοί συνδυάζουν τις διακοπές τους με το αγαπημένο τους άθλημα. Σαν σύλλογος προσπαθούμε ο αγώνας να γίνεται στην αρχή της τουριστικής περιόδου που οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ανοίξει για σεζόν και ακόμα το νησί δεν έχει πολλούς τουρίστες. Ένας αθλητής που θα έρθει στο νησί μας για τον αγώνα θα μείνει το λιγότερο δύο μέρες. Οπότε είναι κατανοητό ότι για το νησί αυτό έχει πολλαπλά οφέλη. Φέτος στη διοργάνωση έχουμε εγγραφές από όλη την Ελλάδα, αλλά και από διάφορες χώρες του εξωτερικού όπως, Αγγλία, Αμερική, Κύπρο, Αυστραλία, Πακιστάν, Βέλγιο, Νιγηρία, Αλβανία και Ολλανδία».

Γνωρίζουμε πόσοι περίπου αθλητές θα λάβουν μέρος στην φετινή εκδήλωσης;

«Αυτή τη στιγμή οι εγγραφές είναι γύρω στις 700. Ήταν και το όριο που είχαμε βάλει για την φετινή διοργάνωση».

Θα υπάρξουν εκπλήξεις από τους διοργανωτές στους συμμετέχοντες;

«Φέτος για πρώτη φορά εντάξαμε στα πλαίσια του αγώνα το Σάββατο το πρωί ξενάγηση στο κέντρο της Ερμούπολης και συγκεκριμένα στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, στο θέατρο Απόλλων, στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στον ιερό ναό Κοιμήσεως. Η ξενάγηση απευθύνεται σε όλους όσους έρθουν στο νησί μας, δίνοντας τους την ευκαιρία να δουν και να γνωρίσουν την Σύρο καλύτερα. Η διοργάνωση συνδυάζει αθλητισμό - τουρισμό και πολιτισμό μαζί. Τη λήξη του αγώνα μας θα πλαισιώσει με νησιώτικους χορούς ο Λαογραφικός- Χορευτικός όμιλος η Σοφία της Παράδοσης, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ. Ζητάμε την κατανόησή όλων , διότι θα υπάρξει κλείσιμο των δρόμων και συγκεκριμένα από τις 17:30- 18:30 θα είναι κλειστός ο δρόμος από το "Τόπων Γεύσεις" μέχρι και το νησάκι και από τις 18:30- 20:00 θα κλείσει όλη η παραλία μέχρι το Ηρώων (ο κυκλικός κόμβος στο Ηρώων θα παραμείνει ανοιχτός, έτσι ώστε όποιος θέλει να μπορεί να φεύγει προς νοσοκομείο). Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο το απόγευμα στην Πλατεία Μιαούλη για ένα ακόμη Syros Run!»

Syros Run 2024

Αγώνας Δρόμου Syros Run 3,5km, 6,5km και 10km

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  Ερμούπολη Σύρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ : 18:30

ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Μιαούλη Ερμούπολης

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού, η οποία είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη και φυλασσόμενη.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ : 90 λεπτά

 

Αγώνας Δρόμου Kids Run 1200m

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  Ερμούπολη Σύρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ : 17:45

ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Μιαούλη Ερμούπολης

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού, η οποία είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη και φυλασσόμενη.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ : 15 λεπτά

 

Αγώνας Δρόμου Family Run 600m

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  Ερμούπολη Σύρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ : 18:00

ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Μιαούλη Ερμούπολης

ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού, η οποία είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη και φυλασσόμενη.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ :  15 λεπτά

 

Αγώνας Δρόμου Special Run 100m (Α.Μ.Ε.Α.)

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  Ερμούπολη Σύρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: 18:15

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Άγαλμα Νίκης, Παραλία Ερμούπολης

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Μιαούλη Ερμούπολης

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού, η οποία είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη και φυλασσόμενη.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ :  5 λεπτά

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Όλες οι διαδρομές γίνονται σε ασφαλτοστρωμένη, τελείως επίπεδη, κυκλική διαδρομή στην παραλία της Ερμούπολης.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ- ΕΠΑΘΛΑ

– Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές/τριες, (ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες) σε κάθε αγώνισμα των 3,5km, 6,5km και 10km.

– Στο Kids Run 1200m νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές/τριες, (ξεχωριστά αγόρια και κορίτσια) ανάλογα την ηλικία τους (2016 – 2017, 2014 – 2015 και 2012 – 2013).

– Ηλικιακές κατηγορίες θα υπάρξουν στα 10km. (18 εως και 34, 35 εως και 44, 45 εως και 54 και 55+)

Σε όλους τους αθλητές/τριες που θα τερματίσουν στους αγώνες ανδρών / γυναικών, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

Στο αγώνισμα Family Run & Special Run δεν θα υπάρξουν νικητές.

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μάϊου 2024 στην πλατεία Μιαούλη, ώρα 17:00 έως 20:00 και την ημέρα των αγώνων από τις 11:00 έως τις 17:30. (Για τους ανήλικους δρομείς θα πρέπει να κατατεθεί από τον κηδεμόνα τους υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους).

Ετικέτες: