Η Σύρος “έκλεψε” για ακόμη μία φορά την παράσταση με τη διοργάνωση ενός ιδιαίτερου αγώνα

Εντυπωσιακές εικόνες από το ράλλυ ιστορικών οχημάτων

  • Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 17 Ιουν. 2024 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Σύρος φιλοξένησε το ράλλυ ιστορικών αυτοκινήτων, εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (Σ.Ι.Σ.Α.), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Σύλλογος Ιστορικών Οχημάτων Σύρου.

Η εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή με την έκθεση των οχημάτων στην κεντρική πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης. Όπως ήταν φυσικό τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα πάνω στα οχήματα τα οποία έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Οχήματα τόσο καλά διατηρημένα που νομίζεις πως βγήκαν εκείνη τη στιγμή από τις βιομηχανίες αυτοκινήτων.  

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε ο αγώνας με αφετηρία την πλατεία. Αρκετός κόσμος έσπευσε να παρακολουθήσει από κοντά την εκκίνηση που ήταν αρκετά εντυπωσιακή, μιας και πολλά αυτοκίνητα μεγάλης ηλικίας πήραν θέση πίσω από την σημαία εκκίνησης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αναφέρθηκε για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, με τη Σύρο να γεμίζει με πανέμορφα ιστορικά οχήματα:

«Είμαι χαρούμενος που για ακόμη μία χρονιά καταφέραμε να διοργανώσουμε αυτήν την εκδήλωση. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο, καθώς μπορεί από την πλευρά μας να θέλουμε να κάνουμε δράσεις, όμως διάφορες συγκυρίες να μην μας το επιτρέπουν. Το γεγονός ότι για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιούμε αυτήν την εκδήλωση με χαροποιεί ιδιαίτερα. Αυτό γιατί από την αρχή είχαμε σημειώσει ότι θα προσπαθήσουμε αυτόν τον αγώνα να τον κάνουμε θεσμό. Βλέπουμε πως βήμα-βήμα αυτό θα το καταφέρουμε και έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στη Σύρο αυτά τα ιστορικά οχήματα. Είναι ένας αγώνας που ταιριάζει στη Σύρο, έχει αγαπηθεί από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων και τους οποίους τους ευχαριστώ πάρα πολύ που είναι πάντα πρόθυμοι να συμμετέχουν. Δεν είναι εύκολο σε ένα νησί να διοργανωθεί μία διοργάνωση όπως είναι αυτή, γιατί οι μετακινήσεις των οχημάτων δεν είναι εύκολη. Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστώ όλους τους εμπλεκόμενους για την προσπάθεια που κατέβαλαν για να γίνει αυτή η εκδήλωση. Θα συνεχίσουμε και θα δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό ώστε η εκδήλωση αυτή να συνεχίσει να πραγματοποιείται στη Σύρο».