Στις 5 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Προ των πυλών το “Run Greece Syros”

  • Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024 - 16:35
  • /   Eνημέρωση: 25 Σεπ. 2024 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ενόψει του δρομικού αγώνα στις 5 Οκτωβρίου, με την επωνυμία “Run Greece Syros”.

Στη συνέντευξη Τύπου, εκτός από τον δήμαρχο Αλέξη Αθανασίου συμμετείχε τόσο ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού, Δομένικος Σαγκινέτος, όσο και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαραγκός και Νίκος Σκευοφύλακας. Από εκεί και πέρα, τον ΣΕΓΑΣ τον εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιάκωβος Πετσούλας. Επίσης, στο πάνελ ήταν εκπρόσωποι του λιμενικού και του αστυνομικού σώματος.

Αρχικά, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου καλωσόρισε όλους όσοι  παραβρέθηκαν στην αίθουσα στου Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του αγώνα, αλλά και τα οφέλη που θα φέρει στο νησί σε μία περίοδο μη τουριστική.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στη Σύρο την κορυφαία δρομική διοργάνωση Run Greece 2024. Η Σύρος αποτελεί ένα νησί με ακμαίο αθλητικό τουρισμό τα τελευταία χρόνια και αισθανόμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε τη φετινή χρονιά να είμαστε συνδιοργανωτές αυτού του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος», τόνισε ο κ. Αθανασίου, ο οποίος πρόσθεσε ότι «σας περιμένουμε στο νησί μας για τη μεγάλη αθλητική γιορτή του Run Greece 2024, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μέσα από την ενεργό συμμετοχή να διαδώσουμε την ιδέα του ευ αγωνίζεσαι και του αθλητικού πνεύματος. Θερμές ευχαριστίες στον ΣΕΓΑΣ για την επιλογή του νησιού μας και την άριστη συνεργασία, στους χορηγούς, στους εθελοντές και σε όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Ιάκωβος Πετσούλας ευχαρίστησε τον κ. Αθανασίου, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν μέχρι στιγμής για την πραγματοποίηση αυτού του αγώνα.

Ο κ. Πετσούλας αρχικά αναφέρθηκε στα οφέλη του αθλητισμού και στη σημαντικότητα του αγώνα. Σημείωσε πως άπαντες θα πρέπει να ενεργοποιηθούν ώστε ο αγώνας αυτός να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.

«Στην Κρήτη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 4000, εμείς εδώ στη Σύρο για αρχή θα είμαστε ευχαριστημένοι να τρέξουν πάνω από 1000 μικροί οι μεγάλοι. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές θα αυξάνονται θα φτάσουνε σε ένα σημείο πάρα πολύ καλό, είπε αρχικά ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Πετσούλας είπε: «ο ΣΕΓΑΣ με τις διοργανώσεις του θέλεις να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους. Να τους σηκώσει από τον καναπέ τους και να τον βγάλει στο δρόμο για να τρέξει, να έρθει κοντά στον αθλητισμό και να γνωρίσει την φύση. Εμείς έχουμε αρχικά ως στόχο μέσα από τις διοργανώσεις αυτές άπαντες να έρθουν κοντά στον αθλητισμό. Αυτοί οι αγώνες έχουν ως στόχο οι αθλητές να γνωρίζουν τις ομορφιές κάθε περιοχής. Να βλέπουν και να θαυμάζουν όλα τα αξιοθέατα που υπάρχουν σε κάθε τόπο. Από εκεί και πέρα θέλουμε να τους περάσουμε στη συνείδηση το κομμάτι της ανακύκλωσης, αλλά και πως πρέπει να διατηρούμε όλους τους χώρους καθαρούς».   

Συνεχίζονται οι εγγραφές

Η Σύρος, όπως αναφέρουμε παραπάνω, για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει τον αγώνα δρόμου Run Greece. Οι εγγραφές για όσους θέλουν να συμμετάσχουν παραμένουν ανοικτές μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Για τους συμμετέχοντες που έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους μέχρι την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής (με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα επάνω στον αριθμό συμμετοχής). Το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στο Δημαρχείο (Πλατεία Μιαούλη) την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 και ώρες 14.00 - 20.00 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρες 10.00 – 14.00.

 

Ετικέτες: