Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις του ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ εφήβων

Νίκη έπειτα από καλή εμφάνιση

Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις του, στους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια Νάξου. Το συγκρότημα από την Ορεινή Νάξο επικράτησε στο τελευταίο του παιχνίδι με 62-67 του Εργοτέλη κι έκλεισε τη σειρά των αγώνων του με δύο νίκες και μία ήττα. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Χολαργού.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος του τουρνουά, οι παίκτες του Παναγιώτη Αθανασιάδη, έδειξαν πάρα πολύ καλά στοιχεία και μάλιστα εκπροσώπησαν επάξια το Νομό των Κυκλάδων.

Το ματς με τον Εργοτέλη δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού οι Κυκλαδίτες είχαν κάποια μικροπροβλήματα στο αμυντικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να δεχθούν εύκολα καλάθια. Τα Φανάρια με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου έμειναν πίσω στο σκορ με πέντε πόντους (22-17). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε καθώς τα Φανάρια έλεγξαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και με επιμέρους σκορ 8-13 κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα και οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 30-30. Η ομάδα της Κρήτης μπήκε φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο και με το 21-13 κατάφερε να πάρει διαφορά οκτώ (8) πόντων κάνοντας στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ 51-43. Όταν όλοι πίστεψαν ότι κάπου εκεί το ματς τελείωσε οι αθλητές του κ. Αθανασιάδη πάτησαν… γκάζι και με επίθεση που έβγαζε… φωτιές, αλλά και παίζοντας άμυνα για σεμινάριο κατάφεραν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν μία σπουδαία νίκη, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, όπως είναι ο Εργοτέλης.

Εργοτέλης-ΑΠΑΣ Νάξου 62-67

Διαιτητές: Πλιάκας-Παπαδόπουλος

Δεκάλεπτα: 22-17, 8-13, 21-13, 11-24

Εργοτέλης (Χριστοδούλου): Λαγουδάκης 18, Αλεξανδρόπουλος 8, Γιαμνιαδάκης 2, Γιαννόπουλος, Καβουσάκης 21, Πρινιανάκης 4, Καραπάνος, Βαράκλας 4, Μαλαμάς, Μελιδονιώτης 5, Κοκκίνης, Σωμαράκης

ΑΠΑΣ Νάξου (Αθανασιάδης): Γκιόρκα 3, Λιανόπουλος 8, Παπανικολάου 7, Τριαντάφυλλος 6, Κούρτης, Σεϊντίνι 14, Δοκλής 17, Δεγαϊτας, Μανδηλαράς, Τελόπουλος 4, Χιλάι 8, Μολίνδρης