Με άγχος μπήκαν στο ματς οι ομάδες επιστρέφοντας μετά από έξι μήνες στην ενεργό δράση

Ήττα για τους παίδες του Άρη Σύρου (41-61) από τον Α.Ο. Μυκόνου

Την ήττα με 41-61 γνώρισε ο Άρης Σύρου από τον Α.Ο. Μυκόνου, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των παίδων. Το συγκρότημα του Λευτέρη Λαζαρίνου, εμφανώς επηρεασμένο από την πολύμηνη απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους, δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα.  Βέβαια οι παίκτες έδειξαν πως χρειάζονται αρκετή δουλειά ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς δεν έχουν προλάβει να προετοιμαστούν κατάλληλα. Αυτό το τόνισε στη συνέχεια και στις δηλώσεις που παραχώρησε ο προπονητής του Άρη Σύρου, Λευτέρης Λαζαρίνος, ο οποίος σημείωσε πως αν και η ομάδα του Άρη ζήτησε επιπλέον ώρες προπόνησης, οι οποίες όμως τελικά δεν τους δόθηκαν.

Αγωνιστικά η ομάδα μας προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό, όμως η Μύκονος έδειξε πως είναι πιο έτοιμη και εκμεταλλεύτηκε όλες τις φάσεις που τις δόθηκαν, κυρίως κάτω από τα καλάθια. Βέβαια οι Μυκονιάτες είχαν μεγαλύτερα κορμιά κάτω από την ρακέτα κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κερδίσει αρκετά εξτρά επιθέσεις. Η ομάδα του κ. Σκόρδου πήρε από την αρχή το προβάδισμα και το κράτησε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου να πάρουν μία διαφορά επτά πόντων, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη στο ματς. Οι Συριανοί κατά τη διάρκεια του δεκαλέπτου προσπάθησαν να αντιδράσουν κι όποτε η Μύκονος έπαιρνε διαφορά, την κατέβαζαν στο ένα καλάθι. Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε με το συγκρότημα του κ. Σκόρδου να ελέγχει το ματς και να αυξάνει τη διαφορά στους έντεκα πόντους (17-28). Τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ξεκάθαρα αφού η Μύκονος δεν απειλήθηκε και όσο ο χρόνος περνούσε αύξανε τη διαφορά. Τελικά το συγκρότημα του κ. Σκόρδου πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και ταυτόχρονα εξασφάλισε μία σημαντική διαφορά που ίσως να της φανεί χρήσιμη στο δεύτερο γύρο.  

Ο προπονητής της Συριανής ομάδας Λευτέρης Λαζαρίνος με την λήξη του αγώνα αναφέρθηκε στην ήττα της ομάδας του, αλλά και το λίγο χρόνο που έχει στη διάθεσή του ο Άρης Σύρου.

"Μουδιασμένα ξεκινήσαμε αυτή την ιδιαίτερη χρονιά. Ήμουν σίγουρος πριν από την έναρξη του αγώνα πως δεν θα είμαστε έτοιμοι, καθώς δεν έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο για να προπονηθούμε σωστά. Θα το πω ως παράπονο γιατί στα υπόλοιπα νησιά οι δημοτικές αρχές δίνουν τα γήπεδα στις ομάδες χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς και χωρίς να τους βάζουν όριο προπονήσεων. Αντίθετα εδώ τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά και με την σειρά μου θα πω πως καλά κάνουν. Από τον Ιούλιο που ξεκινήσαμε την προετοιμασία και ζητήσαμε ώρες παραπάνω μας δόθηκε μόλις μία ώρα για το εσωτερικό του κλειστού. Οπότε είχαμε μόνο 22 μέρες για να μπορέσουμε να δουλέψουμε, όπου μέσα σ’ αυτό το διάστημα αλήθεια τι μπορούμε να προλάβουμε να κάνουμε; Να μαζέψουμε τα παιδιά μετά από έξι μήνες αποχής και να προσπαθήσεις να παρουσιαστής έτοιμος, όταν επαναλαμβάνω στα υπόλοιπα νησιά δίνουν στις ομάδες τα γήπεδα και οι ομάδες μπορούν να προπονηθούν πιο σωστά. Για άλλη μία φορά το Συριανό μπάσκετ δεν δουλεύει όπως πρέπει και σύμφωνα με τις ώρες που χρειάζονται οι ομάδες.  Αυτό είναι το παράπονό μου και δεν μπορούσα να μην το πω. Τώρα από αγωνιστικής πλευράς, δεν μπήκαμε ποτέ μέσα στο παιχνίδι, προσπαθήσαμε να παίξουμε απλό μπάσκετ, όμως δεν τα καταφέραμε. Αμυντικά λειτουργήσαμε σωστά και είχαμε ένταση και πάθος. Το πρόβλημα που έχουμε εντοπίσει ουσιαστικά από πέρσι είναι η λειτουργία στην επίθεση, καθώς έχουμε ένα χαμηλό μέσο όρο πόντων. Σ’ αυτό δεν φταίνε τα παιδιά, εγώ θα πρέπει να βρω τη λύση και να δουλέψουμε πολύ περισσότερο στην προπόνηση. Τα παιδιά έχουν όρεξη και μέσα από τη δουλειά πιστεύω ότι θα βρεθεί η λύση και στα επόμενα παιχνίδια να φανούμε πιο έτοιμοι από το σημερινό. Σίγουρα είναι ένας όμιλος παγίδα αφού όλες οι ομάδες είναι δυνατές και διεκδικούν την είσοδό τους στο final four. Είχα πει εξαρχής πως θα μπορούσαμε να κάνουμε πέντε νίκες και να βγούμε πρώτοι στον όμιλο, αλλά και να μην καταφέρουμε ταυτόχρονα να πάρουμε κάποιο ροζ φύλλο αγώνα. Καλή συνέχεια θέλω να ευχηθώ σε όλους και πάνω από όλα να έχουμε την υγεία μας".  

 

Άρης Σύρου – Α.Ο. Μυκόνου 41-61

Δεκάλεπτα:10,17, 17-28, 29-47, 41-61

Διαιτητές: Μαρουδιάς, Ρούσσος
Άρης Σύρου (Λευτέρης Λαζαρίνος): Γλύκας, Φρέρης, Πλούμπι 27 (2), Χρυσαφίδης 3 (1), Ανδρεαδάκης 2, Βαρθαλίτης 9, Κουτσός, Κόκκαλης, Κολσούζογλου, Κορωναίος, Στογγύλης, Κλαΐντι.

Α.Ο. Μυκόνου (Γιώργος Σκόρδος): Ζιεμπά 4, Κανιούρας 2, Βικελής 2, Δακτυλίδης, Πράσινος 8, Κατσιρμάς 3, Τσαγκάλοβ 9, Κονταράτος 27 (2), Μπουγιούρης, Ξενάριος,. Πενταράκης.