Η ομάδα της Νάξου επικράτησε στο τελευταίο ματς της Ακαδημίας Καλύμνου με 50-56 και εξασφάλισε την πρόκριση στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας

Πρωταθλητές Αιγαίου οι έφηβοι του ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια»

Οι έφηβοι του ΠΑΣ Νάξου έγραψαν τη δική τους ιστορία, αφού οι πρωταθλητές Κυκλάδων, μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις, κατέκτησαν και το πρωτάθλημα Αιγαίου. Η ομάδα της Νάξου σημείωσε μία τεράστια επιτυχία στην αναπτυξιακή κατηγορία, καθώς κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή του Αιγαίου και ταυτόχρονα να προκριθούν στις έξι (final 6) καλύτερες ομάδες της Ελλάδος. Ο ΑΠΑΣ ΤΑ «Φανάρια», αν και στην πρεμιέρα της σειράς των αγώνων γνώρισε την ήττα από τους Ίωνες (69-57), στη συνέχεια επικράτησε του ΑΟΚ Χανίων με 45-40 κι έκανε ένα καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Στο τρίτο παιχνίδι τελικώς η ομάδα της Νάξου νίκησε με 50-56 την Ακαδημία Καλύμνου και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο πρωτάθλημα Αιγαίου με δύο νίκες απολογισμό και μία ήττα. Προέκυψε διπλή ισοβαθμία στην κορυφή του ομίλου ανάμεσα στα Φανάρια και τον Α.Ο.Κ. Χανίων, όμως η ομάδα των Κυκλάδων είχαν τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι κι έτσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αιγαίου και προκρίθηκε στο Final 6.

Ο Παναγιώτης Αθανασιάδης μετά την μεγάλη επιτυχία των εφήβων του ΑΠΑΣ ΤΑ Φανάρια είπε:

«Ζούμε ένα όνειρο, μία πορεία που πριν δύο χρόνια φάνταζε θαύμα για το Κυκλαδίτικο μπάσκετ τώρα έχει γίνει πραγματικότητα. Αυτό αντανακλά την λειτουργεία του συλλόγου, τη Ναξιώτικη κοινωνία και φυσικά την δουλειά των παιχτών και των προπονητών μέσα στο γήπεδο. Είναι πρώτη φορά στην ιστορία του Κυκλαδίτικου μπάσκετ που ομάδα πετυχαίνει κάτι τέτοιο και πρώτη φορά που ομάδα από το νομό θα συμμετάσχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα».

Από εκεί και πέρα ο κ. Αθανασιάδης έκλεισε τις δηλώσεις του αναφερόμενος στα παιχνίδια της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν στην Θεσσαλονίκη.

«Θα δούμε ομάδες επαγγελματικές με όλη τη σημασία της λέξης. Εμείς θα πάμε εκεί να χαρούμε το τουρνουά και να διασκεδάσουμε. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό γιατί αυτή η ομάδα έχει μέταλλο. Είναι μία ευκαιρία να δει όλη η Ελλάδα ότι υπάρχει αναπτυξιακό μπάσκετ στις Κυκλάδες».

 Τα συγχαρητήρια της ΕΣΚ Κυκλάδων

Από την πλευρά της η ΕΣΚ Κυκλάδων με ανακοίνωσή της θέλησε να συγχαρεί τα παιδιά και τη διοίκηση του ΑΠΑΣ ΤΑ Φανάρια

Η ανακοίνωση

"To Δ.Σ της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων συγχαίρει την εφηβική ομάδα του Απ.Α.Σ "Τα Φανάρια" για την πρόκριση στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων, στις 6 καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο Γ' όμιλο, τον όμιλο του Αιγαίου!

Σας ευχόμαστε επιτυχία στους επόμενους αγώνες και πρωταθλητές!".

Συγχαρητήρια στον ΑΠΑΣ ΤΑ Φανάρια κι από τον ΠΑΣ Νάξου

Η διοίκηση του ΑΠΑΣ Νάξου με επιστολή της θέλησε να δώσει συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο των Φαναριών.

Η ανακοίνωση

"Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΣ Νάξου συγχαίρουν την εφηβική ομάδα του ΑΠΑΣ Νάξου ''τα φανάρια'' για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αιγαίου.

Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία για τον αθλητισμό των Κυκλάδων και ειδικά της Νάξου, με την σημαντικότητα της να ενισχύεται από το γεγονός ότι επιτεύχθηκε από μία ομάδα που ανήκει στα αναπτυξιακά τμήματα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές που πάλεψαν, στους προπονητές που εργάστηκαν και στην διοίκηση του συλλόγου που στήριξε και στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια που έφερε την μεγαλύτερη επιτυχία που έχει σημειωθεί σε επίπεδο αναπτυξιακών ομάδων καλαθοσφαίρισης στις Κυκλάδες.

Ευχόμαστε στην ομάδα του νησιού μας και αδελφό σωματείο του ΑΠΑΣ Νάξου ''τα φανάρια'' να έχει ανάλογες επιτυχίες και στη συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις 5 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας.

Μας κάνατε υπερήφανους. Συνεχίστε να αγωνίζεστε με τον μοναδικό τρόπο που εσείς γνωρίζετε. Οι καρδιές και η θετική μας ενέργεια θα σας ακολουθήσουν και στη Θεσσαλονίκη".

Ακαδημία Καλύμνου – ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» 50-56

Τα δεκάλεπτα ήταν: 8-18, 21-24 (ημ.), 34-43, 50-56

Διαιτητές: Σκούτας- Μαρτινάκος

Ακαδημία Καλύμνου (Καλαϊτζίδης): Μπουλαφέντης 3 (1), Μούγκρος 3, Κουλιανός 17 (5), Σισώης 7, Πελεκάνος 7, Λωρίτης, Τσαγκάρης, Πιζάνιας 7, Πιλάτος, Οικονόμου 6 (2), Πλάτσης, Τρικοίλης.

ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» (Μανωλιτσάκης): Γκιόργκα, Παπανικολάου 10, Λιανόπουλος 6 (1), Βόμβας 5, Σεΐντίνι 18 (1), Κούρτης 7 (1), Χίλα Τ., Χίλα Α. 10 (1).

Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ίωνες Χίου- Φανάρια Νάξου 69-57
Α.Ο.Κ. Χανιά- Ακαδημία Καλύμνου 71-62
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ακαδημία Καλύμνου- Ίωνες Χίου 55-49
Φανάρια Νάξου- Α.Ο.Κ. Χανιά 45-40
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ακαδημία Καλύμνου- Φανάρια Νάξου 50-56
Ίωνες Χίου- Α.Ο.Κ. Χανιά 52-64

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Φανάρια Νάξου 5 (2-1) 158-159 (-1)

Α.Ο.Κ. Χανιά 5 (2-1) 175-159 (+16)

Ακαδημία Καλύμνου 4 (1-2) 167-176 (-9)

Ίωνες Χίου 4 (1-2) 170-176 (-6)