Η Α.Ε. Σαντορίνης επικράτησε με 57-63 του Α.Ο. Πάρου

Με ένα σπουδαίο διπλό ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Α.Ε. Σαντορίνης, η οποία επικράτησε στο κλειστό της Μπάρπησσας με 57-63 του Α.Ο. Πάρου. Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο του πρωταθλήματος των εφήβων στον δεύτερο όμιλο.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Καζακίδη αν και ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας πολλές απουσίες, καθώς κατέβασε ομάδα με μόλις έξι παίκτες, κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο δεκάλεπτο με 15-7. Η εξέλιξη αυτή έδωσε έναν διαφορετικό τόνο στο παιχνίδι, αφού η ομάδα της Σαντορίνης για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση χρειάστηκε να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της. Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι και ταυτόχρονα έκλεισαν όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην ρακέτα τους. Το συγκρότημα του Χάρη Πεταλωτή, με πολλές επιλογές στην επίθεση, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και χάρη στα τρία συνεχή τρίποντα των Μαλολλάρι, Γρηγοριάδη και Μουρατίδη το -8 το έκανε +8 και 22-30. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με την Σαντορίνη να προηγείται με οκτώ πόντους και ταυτόχρονα να έχει και την ψυχολογία με το μέρος της. Η Σαντορίνη, έχοντας και πολλές εναλλακτικές στον πάγκο, κράτησε τις δυνάμεις της καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, σε αντίθεση με τον Α.Ο. Πάρου, που όσο περνούσε η ώρα τόσο έμενε από δυνάμεις. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα της Πάρου ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια να μειώσει το σκορ ώστε να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Αρχικά κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, όμως η Σαντορίνη κράτησε τη νίκη, αφού πήρε το ροζ φύλλο αγώνα χάρη στο 57-63.  

Α.Ο. Πάρου – Α.Ε. Σαντορίνης 57-63

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Εμ. Γαβαλάς, Βασ. Σιατής

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-7, 22-30 (ημίχρονο), 35-48, 57-63

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Θοδ. Καζακίδης): Ευαγγέλου, Αλιπράντης 21 (1), Ασπρολούπος, Λυμαράκης 2, Θωμόπουλος 25, Σκιαδάς 9 (1).

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Χαρ. Πεταλωτής): Λατίφι, Γρηγοριάδης 18 (2), Γκιοπαλάι 4, Σιγάλας, Μαρκοζαννές, Φωκιανός 3, Μαλολλάρι 26 (2), Μουρατίδης 3 (1), Χάλαρης 2, Βαζαίος, Φύτρος Κων. 7, Φύτρος Ηλ.