Η ομάδα της Τήνου επικράτησε με 34-33 του Α.Ο. Μυκόνου στον τελικό του πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα των παγκορασίδων κατέκτησε ο ΤΑΚ Περιστεριώνας

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι παγκορασίδες του Περιστεριώνα Τήνου καθώς κατέκτησαν το πρωτάθλημα των Κυκλάδων, επικρατώντας στον τελικό του θεσμού με 34-33 του Α.Ο. Μυκόνου.

Σε ένα ματς διαφήμιση του αθλήματος, οι Τηνιακές κατάφεραν να επικρατήσουν με έναν πόντο διαφορά της Μυκόνου και να σηκώσουν το κύπελλο της πρωταθλήτριας ομάδας.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, η ομάδα της Μυκόνου μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 0-4. Ο Περιστεριώνας Τήνου αντέδρασε άμεσα καθώς δεν ήθελε με τίποτα να κυνηγά στο σκορ, ισοφάρισε γρήγορα και κατάφερε μέχρι το τέλος της περιόδου να πάρει και διαφορά έξι πόντων (12-6). Η εικόνα του δευτέρου οκταλέπτου ήταν περίπου η ίδια, με τον Περιστεριώνα να δείχνει ότι ελέγχει τον ρυθμό, όμως η Μύκονος μείωσε τη διαφορά στους τρεις (17-14). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 17-14 και τα πάντα να παραμένουν ανοικτά.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς οι δύο ομάδες όχι μόνο ήταν κοντά στο σκορ, αλλά το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Περιστεριώνα Τήνου και τον Α.Ο. Μυκόνου ισόπαλους με 25-25.

Η ομάδα της Τήνου στην τελευταία περίοδο κατάφερε να αυξήσει και πάλι τη διαφορά και να την φέρει στο +6, όμως ο Α.Ο. Μυκόνου επέστρεψε ισοφαρίζοντας σε 33-3. Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα όπου η Δενεκαριά κέρδισε φάουλ και το δικαίωμα να εκτελέσει δύο βολές. Η αθλήτρια του Περιστεριώνα ευστόχησε στην μία από τις δύο ελεύθερες βολές και το σκορ διαμορφώθησε στο 34-33. Ο Α.Ο. Μυκόνου είχε στη διάθεσή του 17 δεύτερα, όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον χρόνο που απέμενε κι αυτό γιατί οι αθλήτριές του αστόχησαν σε δύο προσπάθειες. Το 34-33 παρέμεινε μέχρι το άκουσμα της κόρνας λήξης από την Γραμματεία και οι Τηνιακές έγιναν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία των Παγκορασίδων.

Διαιτητές αγώνα ήταν οι κ.κ. Οικονόμου Αποστόλης και Τσικούρας Βαγγέλης.

Οκτάλεπτα: 12 - 6, 17 - 14 ημ. 25 - 25, 34 - 33

Περιστεριώνας Τήνου (Παγιώτης Τσιώτης): Απέργη, Σαρρή, Δενεκαρία 24 (1), Παγανέλη, Μαραγκού 1, Παλαμάρη, Πλυτά 4, Βιδάλη, Λούβαρη 2, Μπουζαλάκου 3 (1), Λούβαρη Μ.

Α.Ο. Μυκόνου (Άγγελος Τσάμης): Γεωργίου, Ραπάι, Δακτυλίδης, Μπίσκα, Ξυδάκης, Γεροντή 4, Στυλιανού 2, Μπουτσάι Ε. 6, Θειακούλη, Κουμριά 11, Μπουτσάι Ε. 10.