Η ομάδα της Τήνου επικράτησε του Άρη Σύρου με 70-68 στην πρεμιέρα του ανδρικού πρωταθλήματος

Νίκη έκπληξη του Περιστεριώνα

Ο Περιστεριώνας έκανε τη έκπληξη στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ανδρών καθώς επικράτησε του Άρη Σύρου με 70-68. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με την φωτιά κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να το πιστέψουν, να βάλουν κάποια πολύ δύσκολα καλάθια και στο τέλος να πάρουν μία ανέλπιστη νίκη.

Ο φετινός τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, μετά και την άνοδο του Πανναξιακού, είναι ακόμη πιο μικρός, αφού αντί οι 5 ομάδες που απέμειναν να δημιουργήσουν ένα όμιλο, η Ένωση δεν χώρισε τις ομάδες κι έτσι έχουμε δύο ομίλους με δύο και τρία σωματεία αντίστοιχα. Στον όμιλο που βρίσκεται ο Άρης Σύρου είναι ακόμη ο Περιστεριώνας και η Ερμούπολη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης καθώς τα παιχνίδια είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η διαφορά βέβαια στο παιχνίδι του Άρη με τον Περιστεριώνα μπορεί να μην είναι απογοητευτική και ουσιαστικά τα πάντα να εξαρτώνται από τους Συριανούς, όμως η ομάδα του κ. Παπαναστασίου θα πρέπει να μάθει από τα λάθη στο ματς με τον Περιστεριώνα και στην επόμενη αναμέτρηση να εμφανιστεί έτοιμη. Επίσης, μην ξεχνάμε πως οι Συριανοί έχουν να αντιμετωπίσουν και τις δυσκολίες που δημιουργούνται από τις καιρικές συνθήκες, καθώς γήπεδο (κλειστό) δεν υπάρχει με αποτέλεσμα οι προπονήσεις να γίνονται σε ανοικτό χώρο. Τώρα όσον αφορά στο παιχνίδι, ήταν ένας αγώνας ανοικτός μέχρι το τέλος, καθώς οι δύο ομάδες ήταν κοντά από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα.  

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με αρκετή όρεξη και με μεγάλη διάθεση να παίξουν όσο καλύτερα μπορούν. Εκμεταλλεύτηκαν όλα όσα τους δόθηκαν στο παιχνίδι κι έκλεισαν την πρώτη περίοδο με διαφορά 10 πόντων (15-25). Οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα αντιμετώπισαν αρκετά θέματα κυρίως στην ανάπτυξη του αγώνα, καθώς δεν έβρισκαν κενούς χώρους για κάποιο εύκολο σουτ.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο οι Συριανοί έδειξαν να επαναπαύονται στο σκορ και να πιστεύουν πως θα το κέρδιζαν σχετικά εύκολα το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους αντέδρασαν και με επιμέρους σκορ 23-10, ανέτρεψαν την εις βάρος τους διαφορά και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το +3 (38-35). Η ομάδα του Αντώνη Βιδάλη, μετά απ’ αυτήν την εξέλιξη, πίστεψε πως μπορεί να πάρει το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας ήταν ένα δυνατό ντέρμπι με αρκετές ανατροπές.

Η τρίτη περίοδος είχε μία άγρια ομορφιά καθώς καμία ομάδα δεν ήταν διατεθειμένη να αφήσει το ματς και συνεχώς το σκορ εναλλάσσονταν. Ο Άρης στο τέλος του δεκαλέπτου κατάφερε να προηγηθεί με μόλις έναν πόντο και να αναπτερώσει την ψυχολογία του.

Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο δεκάλεπτο οι μικροί του Αντώνη Βιδάλη έδειξαν μία απίστευτη ψυχραιμία και αρχικά άντεξαν στην πίεση του Άρη και στη συνέχεια κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ακόμη και με έξι πόντους στο σκορ ένα λεπτό και εννέα δεύτερα για το φινάλε του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στους δύο πόντους (70-68) με  ένα τρίποντο στο φινάλε της αναμέτρησης. Αυτό το τρίποντο ίσως στην συνέχεια του πρωταθλήματος να παίξει τον δικό του καθοριστικό ρόλο, καθώς ο Άρης Σύρου πλέον θα νικήσει μία διαφορά από τρεις πόντους και πάνω.

ΤΑΚ Περιστεριώνας-Άρης Σύρου 70-68

Διαιτητές: Σαμοθράκης, Οικονόμου

Δεκάλεπτα: 15-25 , 38-35 , 54-55 , 70-68

ΤΑΚ Περιστεριώνας (Βιδάλης): Χάλαρης, Χατζιρης 2, Σπεντζάρης 4, Ρουγγέρης 13 (3), Μαρκουίζος, Παντζι, Σιώτης 12 (1), Κουτσουμπάκος 21 (2), Χαρικιόπουλος, Τριαντάφυλλος, Αλβέρτης 4, Σακελλαρόπουλος 14 (1).

Άρης Σύρου (Παπαναστασίου): Γεωργίου, Κολσουζόγλου, Λεμπέσης 18 (1), Γαβιώτης 3, Βενιζέλης 1, Καραμολέγκος 2, Τζώρτζης Σ. 14 (2), Τζώρτζης Π. 15 (2), Παπαναστασίου 2, Σκιαδάς, Αληφραγκής, Θεοδωράκης 13.