Το συγκρότημα από το νησί των… ανέμων νίκησε στον τελικό με 50-57 του Περιστεριώνα και κατέκτησε τον τίτλο στους έφηβους

Πρωταθλητής Κυκλάδων ο Α.Ο. Μυκόνου

Πρωταθλητές Κυκλάδων αναδείχθηκαν οι έφηβοι του Α.Ο. Μυκόνου, οι οποίοι επικράτησαν στον τελικό του θεσμού με 50-57 του Περιστεριώνα Τήνου. Η ομάδα του κ. Αντώνη ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Αντώνη Βιδάλη αν και βρέθηκαν από την αρχή πίσω στο σκορ, προσπάθησαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όμως απέναντί τους είχαν μία ομάδα που γνώρισε πολύ καλά τι ήθελε εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι (το final four έγινε στη Μύκονο) μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο να προηγηθούν με επτά πόντους (10-17). Με την ψυχολογία στα ύψη οι Μυκονιάτες στο δεύτερο δεκάλεπτο επέβαλαν τον ρυθμό τους και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το +11 (19-30). Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Περιστεριώνας προσπάθησε να μειώσει, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να κατεβάσει τη διαφορά μόλις τρεις πόντους (32-40). Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι Μυκονιάτες διαχειρίστηκαν πολύ σωστά το υπέρ τους αποτέλεσμα και κράτησαν τη διαφορά που τους χάρισε τη νίκη με 50-57.

 

ΤΑΚ Περιστεριωνας-ΑΟ Μυκόνου 50-57

Διαιτητές: Σώμος, Καλαβρός, Σαμοθράκης

Δεκάλεπτα: 10-17, 19-30, 32-40, 50-57.

ΤΑΚ Περιστεριωνας(Βιδάλης): Βλαστός, Χατζιρης 4, Νικολοπουλος 2, Ψαρρος, Δελατόλας, Παντζι 21(1), Φώσκολος, Χαρικιοπουλος, Μαρκουιζος 2, Παρασκευας, Χαλαρης 10, Σακελλαρόπουλος 11(1), Γιαννίτσης.

ΑΟ Μυκονου(Αντώνης): Πράσινος, Καλλέργης, Σιεμπα 3(1), Κανιούρας 8(1), Δακτυλιδης, Ξεναριος 3, Κατσιρμας 7(2), Κονταρατος 22(5), Τσανκαλοβ 14, Κουκουβελος, Μπουγιουρης, Δαχτυλιδης.

 

 

Στον ημιτελικό

Α.Ο. Μυκόνου – Α.Ο. Πάρου 68-60

Δεκάλεπτα: 24-30, 38-47 ημ. 56-57, 68-60

Α.Ο. Μυκόνου (Αντώνης): Πράσινος, Καλλέργης 3, Ζιέμπα 8, Κάνιουρας 5, Δακτυλίδης, Ξενάριος, Κατσιρμάς11 (2), Κονταράτος 13 (2), Τσανκάλοφ 28 (1), Κουκούβελας, Μπουγιούρης, Δακτυλίδης

ΑΟ Πάρου (Καζακίδης): Τσώλης, Λυμαράκης 9, Στουγιάννου, Μπιλίρης, Βιώνης 4, Σαρρής 6, Αραβαντινός 8, Ρίνις 8, Βλάσι 18 (2), Σκιαδάς 7 (2).

 

Αναβλήθηκε ο δεύτερος ημιτελικός

Το παιχνίδι του ΑΠΑΣ Τα Φανάρια με τον Περιστεριώνα αναβλήθηκε λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης της ομάδας της Νάξου

Ο πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων κ. Ονάσογλου για την αναβολή σημείωσε:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την ενημέρωση των νεαρών αθλητών που δεν κατάφεραν να αγωνιστούν, των γονέων τους, αλλά και άλλων που κρίνουν χωρίς αυτά, παραθέτω τα εξής δεδομένα:
α) η ΕΣΚ Κυκλάδων έκανε αίτημα στη Seajet για καθυστέρηση του δρομολογίου της Παρασκευής καθώς η άφιξη του Blue Star στην Πάρο είναι στο πρόγραμμα 10:20, ενώ η αναχώρηση του Super Jet 10:25. H εταιρεία απάντησε αρνητικά καθώς η Πάρος είναι το εναρκτήριο λιμάνι του ταξιδιού και αντιπρότεινε τη ΔΩΡΕΑΝ μετάβαση της ομάδας της Νάξου την προηγούμενη μέρα Πέμπτη 16:15 απευθείας από Νάξο.
β) Οι διοργανωτές του F4, ΑΟ Μυκόνου, διαθέτουν μετά την εξέλιξη αυτή, μια επιπλέον διανυκτέρευση στην ομάδα της Νάξου (Πέμπτη βράδυ), διατροφή και προπόνηση στο κλειστό γήπεδο της Μυκόνου για την Πέμπτη.
γ) Την Παρασκευή το πρωί, υπάρχει επιπλέον δρομολόγιο του "Κυρίαρχου", το οποίο φτάνει στο Πίσω Λιβάδι της Πάρου γύρω στις 9:30, οπότε υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για την έγκαιρη μεταφορά στην Παροικιά, όπου το Super Jet αναχωρεί στις 10:25.
δ) Οι νεαροί αθλητές της Γ' Λυκείου δεν ενημερώθηκαν ποτέ για τη δυνατότητα ταξιδιού από Πέμπτη, ώστε να κρίνουν αν είναι εφικτή λόγω φροντιστηρίων κλπ.
ε) Το Γενικό Λύκειο Παροικιάς, πρωταθλητής Κυκλάδων στο μπάσκετ, έχει τη Δευτέρα αγώνα στην Αθήνα για το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα (εκτός δικαιοδοσίας ΕΣΚΚ ή ΕΟΚ οι ορισμοί αυτοί), άρα η πραγματοποίηση του F4 Σάββατο - Κυριακή ήταν ανέφικτη, καθώς η επιστροφή για Πάρο και Νάξο θα έπρεπε να γίνει μέσω Σύρου, αργά το βράδυ της Κυριακής.
στ) Όσο αφορά την ημέρα της Εθνικής Εορτής, η ΕΣΚ Κυκλάδων είχε προγραμματίσει από το Σεπτέμβριο το F4 εφήβων για το ΣΚ 18-19/3. Για να γίνει αυτό θα έπρεπε να κάνει παράκαμψη το Άρτεμις για Μύκονο, καθώς δεν υπήρχε άλλο δρομολόγιο σύνδεσης Πάρου και Νάξου με Μύκονο, θα έπρεπε να μεταβούν μέσω Πειραιά και Ραφήνας,με πιθανότητα να μην προλάβουν την ανταπόκριση και να χρειαστεί έξτρα διανυκτέρευση στην Αθήνα. Η παράκαμψη δεν έγινε δυνατή λόγω κακοκαιρίας, οπότε και τελικά αναβλήθηκε το F4. Να σημειωθεί ότι ο πρωταθλητής Κυκλάδων έπρεπε να δηλωθεί 24/3 στην ΕΟΚ για τη συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, και πήραμε παράταση μέχρι Δευτέρα 27/3. Οι αγώνες της προκριματικής φάσης ξεκινούν την Παρασκευή 31/3 στη Ρόδο.

Με τα δεδομένα αυτά, κάθε νοήμων άνθρωπος, ακόμα και αυτοί που παρακολουθούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα από το πληκτρολόγιο και τα social media, γιατί στο γήπεδο δεν τους έχουμε δει, μπορεί να κρίνει για το ποιος ευθύνεται για τη μη μετάβαση των νεαρών αθλητών από τη Νάξο στη Μύκονο.
Λυπάμαι μόνο για το Διονύση, τον Αμελ, το Νίκο, τον Προμηθέα και τα υπόλοιπα μικρότερα παιδιά, που δεν είχαν την ευκαιρία της συμμετοχής στη γιορτή».