Η ομάδα του κ. Μουρογιάννη επικράτησε στον τελικό με 68-64 του Α.Ο. Πάρου

Παρέμειναν στον θρόνο τους οι γυναίκες του Μαρπησσαϊκού

Η γυναικεία ομάδα του Μαρπησσαϊκού παρέμεινε στον… θρόνο της, καθώς επικράτησε στον τελικό της ομάδας της Πάρου με 68-64. Οι γυναίκες της ομάδας από την Πάρο απέδειξαν πως είναι η καλύτερη ομάδα των Κυκλάδων, αφού έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής, έχοντας μόνο νίκες. Πλέον, ο Μαρπησσαϊκός θα παίξει στα μπαράζ ανόδου για την άνοδο στην Α2 κατηγορία Γυναικών και περιμένει να μάθει και τις αντίπαλες ομάδες.

Ο τελικός, όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα, είχε μία συναρπαστική εξέλιξη, μιας και τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο Μαρπησσαϊκός είχε ένα μικρό προβάδισμα καθώς στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά με πέντε πόντους. Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 36-33. Με ένα μικρό ξέσπασμα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα του κ. Μουρογιάννη ξέφυγε με 10 πόντους (51-41). Ένα προβάδισμα που όπως αποδείχθηκε στο τέλος ήταν πολύ σημαντικό, αφού στην τέταρτη περίοδο η Πάρος έπαιξε όλα της τα… χαρτιά. Μείωσε στο σκορ αρκετά, όμως ο Μαπρησσαϊκός έχοντας καθαρό μυαλό κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά τη νίκη του με 68-64.

Η ανακοίνωση του Μαρπησσαϊκού

Στο 6ο και τελευταίο F4 για την φετινή αγωνιστική σεζόν συμμετείχε το σωματείο μας. Με μεγάλη μας τιμή φιλοξενήσαμε και φέτος τη διοργάνωση στο νησί μας ελπίζοντας να είχαν όλοι μια ευχάριστη εμπειρία.

Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν ο ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ και ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΝΑΞΟΥ από το βόρειο όμιλο, ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ και ΑΟ ΠΑΡΟΥ από τον νότιο όμιλο.
Στους ημιτελικούς διασταυρώθηκαν ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ-ΑΟ ΠΑΡΟΥ και ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ-ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ. Από δύο πολύ δυνατά γεμάτα ένταση παιχνίδια προέκυψαν τα ζευγάρια του μικρού και του μεγάλου τελικού. Οι ομάδες του ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ και ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ παρά την πολύ καλή παρουσία τους δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν την θέση τους ανάμεσα στις δυο φιναλίστ, με τον μεγάλο τελικό φέτος να γίνεται «Παριανή υπόθεση».

Οι γυναίκες μας κατάφεραν να κρατήσουν το αήττητο τους μέχρι τέλους και μέσα από έναν δύσκολο τελικό να αναδειχθούν για δεύτερη φορά back to back? Πρωταθλήτριες Κυκλάδων.
Θερμά συγχαρητήρια στα χρυσά μας? κορίτσια και στους προπονητές τους.!!
Πολλά συγχαρητήρια στον ΑΟ Πάρου για την δεύτερη θέση, στον ΑΟ Άνδρου για την τρίτη θέση αλλά και στον ΑΠΑΣ τα φανάρια για την επάξια συμμετοχή του στην διοργάνωση.
Εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είχαμε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο όμορφο μπάσκετ, δυναμικές ομάδες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό χαρίζοντας στην κερκίδα χορταστικό θέαμα, ένταση και πάθος για το άθλημα.
Νά ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους προπονητές όλων των ομάδων που απέδειξαν με την συμπεριφορά τους ότι πρωταρχικός σκοπός όλων είναι το
"ευ αγωνίζεσθαι".
Για τον υπέροχο κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο καί τίς 2 ημέρες δεν υπάρχουν λόγια. Με το πάθος και το παλμό τους έδωσαν φτερά
στις αθλήτριες με το χειροκρότημα τους να αποδώσουν τα μέγιστα!!!
Χωρίς διαιτητές και κριτές αγώνες δεν γίνονται. Ευχαριστούμε τους κυρίους Καλαβρός Εμμανουήλ, Σαμοθράκης Άγγελος και Παπαδημητροπουλος

Κωνσταντίνος (ο οποίος έλαβε και τιμητική πλακέτα από την ΕΣΚ Κυκλάδων για την προσφορά του στον κλάδο
της διαιτησίας).
Οι κριτές μας Αρτεμια Κανιρη, Δημήτρης Καλιμπε και η εξ Αθηνών Αγγελική Απιγιατοπουλου.
Για τους ανθρώπους της ομάδας διάσωσης παράρτημα Κυκλάδων Νάουσας Πάρου δεν υπάρχουν λόγια καθόλη την χρονιά, προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και με τις γνώσεις τους ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας σε αθλητές και γονείς.

Ευχαριστούμε!
Συνδιοργανωτής μαζί με τον ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ η ΕΣΚ Κυκλάδων και δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρόεδρος κύριος Ονασογλου Γεώργιος που με την παρουσία του τίμησε ακόμη ένα final 4.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα κορίτσια μας στους αγώνες μπαράζ που θα γίνουν στην Αθήνα 19 - 23 Ιουνίου για την άνοδο στην Α2 κατηγορία.
Ευχαριστούμε λοιπόν όλους όσους συμβάλουν με κάθε τρόπο ούτως ώστε ο ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ να ευημερεί και να είναι στήριγμα στα όνειρα των αθλητών/τριών του.

 

Αναλυτικά τα φύλλα των αγώνων

1ος ημιτελικός: Μαρπησσαϊκός-Φανάρια Νάξου 65-35
Δεκάλεπτα: 26-18, 41-25 (ημ.), 54-28, 65-35.
Μαρπησσαϊκός: (Μουρογιάννης), Τζανακοπούλου 7, Σάττα 7, Σπ. Λαουράκη 7 (1), Καπούτσου 2, Κεφάλα 6 (1), Αρκουλή, Κοτσάλη, Θεοδωράκη, Καπαρού 10, Μ. Λαουράκη 14, Τάτσι 7 (1), Μπάλλου 5.
Φανάρια Νάξου: (Κλαδάς), Πιτταρά, Κωστούλα, Γιαννακοπούλου 4, Μαθιάσου 5, Μπ. Γκιόργκα, Χουζούρη 9, Μαργαρίτη 12, Μελανίτη, Λέσι, Μούτσα, Κορρέ 5 (1), Μυλωνά.

2ος ημιτελικός: Α.Ο. Άνδρου-Α.Ο. Πάρου 43-55
Δεκάλεπτα: 7-13, 15-25 (ημ.), 34-41, 43-55.
Α.Ο. Άνδρου: (Μουστάκας), Π. Λεμπέση 10 (1), Πέτσα 3, Κ. Λεμπέση 2, Φουντά, Αντώνογλου 8, Νασοπούλου, Τηνιακού, Μπαρού 7 (1), Σπυροπούλου, Λανέ 13, Εσάι, Ρέγκλη.
Α.Ο. Πάρου: (Ζαμπακόλας), Αργυρίου 5, Φασούλα 1, Αποστολοπούλου 10 (1), Βιώνη 19, Γκιλάι 1, Οικονόμου2, Χανιώτη 2, Συριανού 2, Λίκα, Κοττίκα 2, Πετροπούλου 11, Μπιζά.

Μικρός τελικός: Φανάρια Νάξου-Α.Ο. Άνδρου 37-41
Δεκάλεπτα: 7-14, 18-23 (ημ.), 28-35, 37-41.
Φανάρια Νάξου: (Κλαδάς), Μούτσα 2, Γιαννακοπούλου 4, Μπ. Γκιόργκα, Μελανίτη, Χουζούρη 12 (1), Μαργαρίτη 8, Πιτταρά, Κορρέ 2, Μυλωνά, Μαθιάσου 9 (2).
Α.Ο. Άνδρου: (Μουστάκας), Π. Λεμπέση 8 (2), Πέτσα 10 (1), Κ. Λεμπέση 5 (1), Φουντά, Αντώνογλου 3, Νασοπούλου, Μπαρού 4, Σπυροπούλου, Λανέ 11 (1), Εσάι

Μεγάλος τελικός: Μαρπησσαϊκός-Α.Ο. Πάρου 68-64
Δεκάλεπτα: 20-15, 36-33 (ημ.), 51-41, 68-64.
Μαρπησσαϊκός: (Μουρογιάννης), Μελανίτη, Τζανακοπούλου 4, Σάττα 30 (4), Κεφάλα 10, Θεοδωράκη 11 (2), Καπαρού 5, Μ. Λαουράκη 8, Τάτσι, Μπάλλου, Ανδρεοπούλου.
Α.Ο. Πάρου: (Ζαμπακόλας), Αργυρίου 6, Φασούλα 4, Αποστολοπούλου 27 (4), Βιώνη 23 (1), Χανιώτη, Συριανού 2, Κοττίκα, Πετροπούλου 2, Δαφερέρα.