Σαφείς αιχμές του προέδρου Αντώνη Βαρθαλίτη προς τη Δημοτική Αρχή για την κατάσταση των γηπέδων στο νησί

Ο Άρης Σύρου δεν κατεβαίνει στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

  • Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 20 Ιουν. 2024 - 7:42

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αναφορικά με την τραγική κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ήταν ο απόφαση της διοίκησης του Άρη Σύρου να μην συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία, στο μπάσκετ ανδρών.

Με ένα βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της ομάδας, Αντώνης Βαρθαλίτης εξήγησε τους λόγους που ο πρωταθλητής Κυκλάδων δεν θα συμμετάσχει στα μπαράζ, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, για αθέτηση των υποσχέσεών του πως θα κατασκευαστεί κλειστός χώρος για τις ομάδες μπάσκετ του νησιού, αφού η Α’ κλειστή αίθουσα συνεχίζει να παραμένει κουφάρι.

Οι δύο λόγοι της απόφασης

Σύμφωνα με τον κ. Βαρθαλίτη, ο πρώτος και βασικός λόγος που ο Άρης Σύρου δεν κατεβαίνει στα μπαράζ έχει να κάνει με την ανυπαρξία κλειστού γηπέδου για τους αθλητές του μπάσκετ.

“Η αθλητική εγκατάσταση που περιμέναμε και που είχαμε κάποιες υποσχέσεις ότι μπορεί να είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο αυτού του έτους, μία σιδηροκατασκευή για την οποία συζητάμε με τον δήμαρχο Αλέξη Αθανασίου, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθλητισμού, δυστυχώς δεν βλέπω να υλοποιείται”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Άρη Σύρου.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, δεν θα επιτρέψει οι αθλητές της ομάδας του να συνεχίσουν να προπονούνται και να αγωνίζονται κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες.

“Είχα πει ότι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο τα παιδιά της ομάδας μου δεν θέλω να βρίσκονται πλέον σε εξωτερικό χώρο. Θα κάνω τα πάντα έτσι ώστε να βρεθεί κάποιος εσωτερικός χώρος που θα στεγαστούν. Είμαστε τρία χρόνια στο ανοιχτό γήπεδο, τρία χρόνια στο κρύο, τρία χρόνια στην υγρασία, τρία χρόνια στις βροχές. Νομίζω πως οποιοδήποτε άλλο άθλημα κλειστής σάλας το έβγαζες έξω για τρία χρόνια, θα είχε διαλυθεί. Εμείς έχουμε αντέξει, με τις μεγάλες μας απώλειες. Έχουμε φτάσει σε σημείο να μην έχουν πλέον τα παιδιά που είχαμε στο παρελθόν. Παρόλα αυτά εμείς ακόμα υπάρχουμε και έχουμε πάρει δύο πρωταθλήματα Κυκλάδων σε ανοιχτό γήπεδο” δήλωσε ο κ. Βαρθαλίτης.

Ο δεύτερος λόγος είναι η έλλειψη της χορηγικής στήριξης της ομάδας, καθώς, όπως είπε, είναι αδικημένη σε σχέση άλλα σωματεία του βόλεϊ και του ποδοσφαίρου στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο τελευταία χρόνια ο Άρης Σύρου στέφεται πρωταθλητής Κυκλάδων, ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Βαρθαλίτης, δεν τυγχάνει της ίδιας αναγνώρισης όπως άλλα αθλήματα στο νησί, υποστηρίζοντας, μάλιστα, πως το μπάσκετ, ίσως και σκοπίμως, βρίσκεται εγκαταλελειμμένο και παραμελημένο από τους τοπικούς φορείς.

Τέλος, ο πρόεδρος της ομάδας γνωστοποίησε πως είχε και πάλι συνάντηση με τον δήμαρχο Αλέξη Αθανασίου, παραθέτοντας του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητώντας επιτακτικά λύσεις από τον Δήμο, ενώ ευχήθηκε όλη αυτή κατάσταση να αφυπνίσει όλους τους αρμόδιους φορείς.