Η Συριανή αθλήτρια θα αγωνισθεί στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ γυναικών

Στους Δαναούς Άργους η Κάτια Αληφραγκή

Ένα σημαντικό βήμα στην αθλητική της καριέρα έκανε η Συριανή αθλήτρια του μπάσκετ Κάτια Αληφραγκή. Η 25χρονη αθλήτρια θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική στους Δαναούς Α.Ο. Άργους στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Η Αλιφραγκή άρχισε την μπασκετική της καριέρα από την ακαδημία του Α.Ο. Ερμούπολης και στη συνέχεια αγωνίσθηκε στην Ε.Α. Παραλίας.

Η Κάτια Αληφραγκή μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για τη μεταγραφή της, αλλά και τη νέα της ομάδα. 

Κάτια Αληφραγκή: “Είμαι χαρούμενη για την νέα σελίδα στην καριέρα μου”

Θα ήθελα να μου πεις για την μεταγραφή σου αυτή, αλλά και για τα συναισθήματα σου που θα παίξεις σε υψηλό επίπεδο.

"Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω την καινούργια μου ομάδα "Δαναοί Α.Ο. Άργους" για την δυνατότητα που μου δίνει να αγωνιστώ σε ένα υψηλότερο επίπεδο και να αποκτήσω μια εμπειρία σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών. Δεν θα μπορούσα να ήμουν κάθε άλλο από χαρούμενη και ενθουσιασμένη για αυτήν σεζόν που ακολουθεί, καθώς ανυπομονώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στο παρκέ, να αδράξω κάθε ευκαιρία μιας και θα βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας καταξιωμένοι άνθρωποι του αθλήματος και να ζήσω αυτή την καινούργια εμπειρία".

Οι απαιτήσεις πιστεύεις πως θα είναι μεγάλες;

"Οι απαιτήσεις σίγουρα θα είναι μεγάλες και απαιτητικές αφού έχουμε να ανταγωνιστούμε πολύ δυνατές και έμπειρες ομάδες στον όμιλο μας".

Θα ήθελα για να σε γνωρίσει ο κόσμος να μου πεις κάποια πράγματα για την μπασκετική σου σταδιοδρομία.

"Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με το μπάσκετ στην ηλικία των 10 ετών στην ομάδα "Α.Ο. Ερμούπολης" όπου κατακτήσαμε αρκετά πρωταθλήματα. Έπειτα όταν ξεκίνησα την φοίτηση μου στο ΑΤΕΙ Πατρών στο τμήμα της "Λογοθεραπείας" ενσωματώθηκα στην ομάδα της Ε.Α. Παραλίας μέχρι και την περσινή σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα αυτή την ομάδα διότι με βοήθησε σημαντικά να εξελιχθώ σε αυτό που κάνω με μεγάλη θέληση και πάθος. Μου έδωσαν επίσης την ευκαιρία να γίνω μέλος της προπονητικής ομάδας στις ακαδημίες όπου αυτή η ενασχόληση μου έδωσε μια άλλη οπτική στο άθλημα με αποτέλεσμα να το αγαπήσω ακόμα περισσότερο. Νιώθω τρομερά ευγνώμων για ότι έχω καταφέρει ως εδώ με το πείσμα μου και την θέληση μου. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ στην καινούργια μου ομάδα υγεία και πολλές επιτυχίες".

Η ανακοίνωση των Δαναών Α.Ο. Άργους

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην ομάδα μας την Κάτια Αληφραγκή!

Η 25χρονη shooting guard θα δώσει το παρόν στη φετινή μας πορεία στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2, αποτελώντας άλλη μια σημαντική προσθήκη στην περιφέρεια.

Με καταγωγή από τη Σύρο, ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το μπάσκετ σε ηλικία 10 ετών στον Α.Ο. Ερμούπολης.

Αργότερα λόγω των σπουδών μεταπήδησε στην Πάτρα όπου από το 2017 μέχρι το 2024 αγωνίστηκε στην ομάδα της Ε.Α. Παραλίας.

Έχει σημειώσει συμμετοχές σε αρκετές διοργανώσεις, πολλές από αυτές στο Summer Jump (μπάσκετ στην άμμο), αλλά η κορυφαία όλων ήταν αυτή στο AegeanBall Festival στη Σύρο το 2023, όπου σε επίπεδο ομάδων κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ενώ ατομικά κέρδισε στον διαγωνισμό σουτ, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση!

Κάτια σου ευχόμαστε ότι καλύτερο με την ομάδα μας, να έχεις πολλές επιτυχίες, νίκες και υγεία σε κάθε σου βήμα!