Κυριάκος Μουστάκας: "Ζούμε ένα ωραίο όνειρο"

Στις 12 καλύτερες ομάδες προκρίθηκε ο Α.Ο. Άνδρου

Τα κορίτσια του Α.Ο. Άνδρου βρίσκονται στις 12 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και συμμετέχουν στο τουρνουά W Rising Stars, που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Οι νεαρές αθλήτριες του Κυριάκου Μουστάκα κατάφεραν να επικρατήσουν στο πλασίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α’ προκριματικού γύρου 30-61 του ΚΑΟ Μελισσίων και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Εκεί θα αντιμετωπίσουν ομάδες με βαρύ όνομα, όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, οι Εσπερίδες Καλλιθέρας, ο Ηρακλής, ο Πιερικός Αρχέλαος και ο ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας τεχνικός που αν και χωρίς κλειστό έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία ομάδα πρότυπο, μίλησε για την επιτυχία αυτή, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος όσο και οι αθλητές του.

Για την πρόκριση στην κανονική περίοδο του W-Rising Stars: «Καμιά φορά πραγματοποιούνται και τα όνειρα. Η αλήθεια είναι πως δεν το πιστεύουμε ακόμα. Δεν το περιμέναμε με τίποτα, είπαμε να παίξουμε 1-2 αγώνες στην προκριματική φάση, να παίξουν τα κορίτσια παραπάνω παιχνίδια, αλλά τελικά καταφέραμε και περάσαμε. Νομίζω θα είμαστε η μοναδική ομάδα στη διοργάνωση με ανοιχτό γήπεδο».

Για το αν αυτή η επιτυχία ήταν το αποτέλεσμα δουλειάς χρόνων: «Είναι άλλες οι “δεξαμενές” παιδιών και άλλες οι δυνατότητες που έχουν οι ομάδες της Αθήνας σε σχέση με εμάς. Είναι μια δουλειά χρόνων. Κάθε χρόνο πηγαίνουν τα κορίτσια σε διάφορα τουρνουά και παίζουν με μεγάλες ομάδες. Η εμπειρία που έχουν αποκτήσει από όλα αυτά τα ματς τούς βγαίνει τώρα στο γήπεδο».

Για την εμφάνισή τους στο 2ο ημίχρονο απέναντι στον ΚΑΟ Μελισσίων: «Γενικότερα έχουμε ένα πρόβλημα στο 1ο ημίχρονο, ειδικά στη 2η περίοδο, έχουμε μια καθίζηση. Πάντα στο 2ο ημίχρονο μπαίνουμε πιο δυνατά. Έχει γίνει… συνήθεια της ομάδας πλέον και έγινε και τώρα».

Για τα συναισθήματα των κοριτσιών μετά την πρόκριση: «Πετούν στα σύννεφα. Ακόμα δεν το πιστεύουν ούτε κι αυτές. Εντάξει, μετά στο ταξίδι ήταν πολύ κουρασμένες, ωστόσο ήταν ευδιάθετες. Εμείς έχουμε μικρό ρόστερ, καθώς και δύο νεάνιδες τώρα ξεκίνησαν να έρχονται στις προπονήσεις».

Για την κανονική περίοδο του τουρνουά: «Είμαστε σε “αχαρτογράφητα νερά”. Είναι μεγάλο το επίπεδο, απέναντι σε μεγάλους συλλόγους. Θα παίξουμε το μπάσκετ μας και ό,τι βγει. Βήμα-βήμα».

Ετικέτες: