Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Διασυλλογικοί αγώνες ιστιοπλοΐας «Ποσειδώνια 2023»

Με ρεκόρ συμμετοχών οι αγώνες

  • Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, 2023 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 1 Νοε. 2023 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Open Πανελλήνιος Διασυλλογικός Αγώνας Ιστιοπλοΐας «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2023». Οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φτάνοντας φέτος τις 137, αριθμός ρεκόρ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Οι 11 Ναυτικοί Όμιλοι που εκπροσωπήθηκαν είναι οι Ν.Ο.Άνδρου, Ν.Ο.Πάρου, Ν.Ο.Νάουσας Πάρου «Ναϊάς», Ν.Ο.Αντιπάρου, Ν.Ο.Φολεγάνδρου, Ν.Ο.Σαντορίνης, Ν.Ο.Κω, Ν.Ο.Ρόδου, Σ.Ε.Α.Ν.Α.Τ.Κ., Ν.Ο.Καλαμακίου και φυσικά Ν.Ο.Σύρου.

Ο αγώνας διεξήχθη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου και φυσικά την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Σημαντική συμβολή στη διοργάνωση είχαν το Λιμεναρχείο Σύρου, ο Αλιευτικός Σύλλογος Ποσειδωνίας, η Π.Ν.Β. Σύρου και το Νοσοκομείο Σύρου, οι οποίοι παρείχαν σημαντικότατες διευκολύνσεις και υπηρεσίες και του ευχαριστούμε πολύ.

Τη δεύτερη ημέρα της φετινής διοργάνωσης το παρών έδωσε ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, ο οποίος μετά τη συνομιλία που είχε με τους εκπροσώπους των Σωματείων, χαιρέτησε τη διοργάνωση και «έδωσε» την εκκίνηση της 8ης ιστιοδρομίας για την κάθε κατηγορία σκαφών.

«Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία»

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου Θεόδωρος Δούνιας μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για τους αγώνες, αλλά και τις σκέψεις που υπάρχουν για την συνέχεια.

«Φέτος στα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2023», τον ετήσιο αγώνα μας ιστιοπλοΐας Ολυμπιακών κατηγοριών που συνδιοργανώνουμε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, είχαμε ρεκόρ συμμετοχών, 137 ιστιοπλόους από όλες τις Κυκλάδες,  τα Δωδεκάνησα αλλά και την Αττική. Ο αριθμός αυτός πλησιάζει δεδομένα πανελλήνιου πρωταθλήματος. Το σημαντικό είναι ότι είχαμε πολύ μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ενώ όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές, προπονητές, παράγοντες αλλά και  γονείς , περίπου 400 άτομα, έφυγαν με άριστες εντυπώσεις όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο. Μια πολύ όμορφη και συγκινητική ανάρτηση έκανε και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, εκφράζοντας την έκπληξη και τα συγχαρητήρια για την τόσο μεγάλη και επιτυχημένη διοργάνωση.  Το νησί μας αυτό το τριήμερο έκανε πολλούς καινούργιους φίλους.

Τη δεύτερη ημέρα, ανήμερα της εθνικής επετείου, είχαμε την τιμή να μας επισκεφθεί στον χώρο του αγώνα ο Κυκλαδίτης αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ο οποίος μάλιστα επιβιβάστηκε στο σκάφος επιτροπής και  «σήμανε» την έναρξη της τρίτης ιστιοδρομίας της ημέρας. Εντυπωσιάστηκε και ο ίδιος από το θέαμα των μικρών ιστιοπλόων  και ως νησιώτης κατανόησε αμέσως τις δυσκολίες της συμμετοχής και μεταφοράς τόσων ανθρώπων, σκαφών και εξοπλισμού από τα νησιά μας. Μας τόνισε ότι η νησιωτικότητα στον αθλητισμό είναι κύριο μέλημά του και περιμένει άμεσα να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα και τα αιτήματά μας.

Ο αγώνας αυτός ήταν το φινάλε μιας ακόμη χρονιάς γεμάτη από δραστηριότητες και διοργανώσεις  που δύσκολα πραγματοποιεί ένας περιφερειακός όμιλος. Οι αθλητές μας συμμετείχαν σε παγκόσμιες  και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις σε πανελλήνια  πρωταθλήματα, περιφερειακούς  και διασυλλογικούς αγώνες. Επίσης  συνδιοργανώσαμε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με το οποίο να επισημάνω ότι υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας για τα επόμενα έτη, αγώνες ρομποτικών σκαφών στην  Ερμούπολη με συμμετοχή πανεπιστημίων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, φιλοξενήσαμε το επετειακό 60ο Ράλι Αιγαίου, συνδιοργανώσαμε με τον «Αίαντα Σύρου» την Περιφέρεια και τον Δήμο  το Παμπεριφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο «πονεμένο» κολυμβητήριο με μεγάλη και εκεί επιτυχία και συμμετοχή από όλη την Ελλάδα, τον ετήσιο Ιστιοπλοϊκό  Αγώνα «Φάρος Διδύμης» με συμμετοχή 60 ιστιοπλόων και συνεχίζουμε. Νιώθω υποχρεωμένος να ευχαριστήσω τους γονείς των αθλητών μας, τα μέλη και φίλους του Ομίλου, τους χορηγούς των αγώνων και το Λιμεναρχείο Σύρου για την άψογη συνεργασία.

 

Τέλος, ο κ. Δούνιας αναφέρθηκε και στο Κολυμβητήριο της Ερμούπολης, αλλά και τις λύσεις που έχει προτείνει τόσο ίδιος όσο και όλο το Δ.Σ. του Ομίλου στους φορείς της Σύρου.

«Κατόπιν πολλών συζητήσεων με τον κ. Δημήτρη Γρυπάρη , ο οποίος είναι το μεγάλο κεφάλαιο του συριανού υγρού στίβου, καταλήξαμε ότι ο πιο ρεαλιστικός στόχος για άμεση λύση είναι η κατασκευή στο χώρο του κολυμβητηρίου ή αλλού, προπονητικής 25αρας πισίνας 12μηνης λειτουργίας. Την ιδέα αυτή αγκάλιασε αμέσως όταν του την παρουσιάσαμε ο αντιπερειφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης ενώ άμεσα την συμπεριέλαβε στο προεκλογικό του πρόγραμμα και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αλέξης Αθανασίου. Είναι επίσης το βασικό θέμα που θα παρουσιάσουμε στο Υπουργό Αθλητισμού.  Είμαι αισιόδοξος. Ας λυθεί άμεσα το πρόβλημα της δωδεκάμηνης λειτουργίας προπονητηρίου, ώστε να επικεντρωθούμε μετά στο πολύπλοκο πρόβλημα της μεγάλης πισίνας».

 

Το ευχαριστώ του ΝΟΣ σε όσους βοήθησαν

Με ανακοίνωσή του ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους στάθηκαν δίπλα στους αγώνες.

«Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες αθλητές/τριες και τους προπονητές καθώς και τα μέλη των ΔΣ των ομίλων και τους γονείς των παιδιών που επισκέφτηκαν το νησί μας το προηγούμενο τριήμερο.

Φυσικά τα εύσημα για την επιτυχημένη διοργάνωση αποδίδονται σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν καθώς και στους χορηγούς που και φέτος ήταν στο πλευρό μας και οι οποίοι είναι, ο μόνιμος χορηγός μετακινήσεων των ομάδων μας Blues Star Ferries, SeaJets Ferries, Συνεργείο Οχημάτων CTB, Greek Scuba Diving Center, Το Χασαπάκι, Ντάνος Αρτοποιήματα, Συνεργείο Μηχανών Θαλάσσης Π. Θαλασσινός, Ναυτικό Πρακτορείο Βασιλικός, Ναυτικό Πρακτορείο Γαβιώτης, Εταιρία Aquavita Ν. Βιτάλης, Οπωροπωλείο Ρουσσουνέλος και η κάβα ποτών Cava d’ Oro».

 

Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, Ο Ν.Ο.Σ. συμμετείχε με 17 ιστιοπλόους, 11 στην κατηγορία Optimist, 3 στην κατηγορία ILCA 4 και 3 στην κατηγορία ILCA 6.

Στα Optimist ο Πέτρος Μπισκετζής ήταν 2ος στα αγόρια U13 (παιδιά γεννημένα από το 2011 και μετά) και η Αγγελική Δαλδάκη 3η στην αντίστοιχη κατηγορία των κοριτσιών. Ο Ηλίας Γαβιώτης ήταν 3ος στα αγόρια της κατηγορίας ILCA 4 και η Θέλξη Ξυλωμένου 2η στα κορίτσια της ίδιας κατηγορίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τις ομάδες μας είχαν ως εξής:

Κατηγορία Optimist

Πέτρος Μπισκετζής, 2ος αγόρια U13

Δημήτρης Παπαδόπουλος, 7ος αγόρια U13

Γιώργος Καλαϊτζής, 8ος αγόρια U13

Αγγελική Δαλδάκη, 3η κορίτσια U13

Ρόμπι Μέιτλαντ, 15ος αγόρια U13

Μαρίλια Μπισκετζή, 4η κορίτσια U13

Μάνος Μιχαήλ, 20ος αγόρια U13

Δάφνη Μπουγιούρη, 9η κορίτσια U16

Νεφέλη Παλίοπορτα, 6η κορίτσια U13

Λεωνίδας Κοφινάς, 25ος αγόρια U13

Λάμπρος Παζαρόπουλος, 40ος αγόρια U13

Κατηγορία ILCA 4

Ηλίας Γαβιώτης, 3ος αγόρια

Θέλξη Ξυλωμένου, 2η κορίτσια

Φραντζέσκα Καραβιώτου, 6η κορίτσια

Κατηγορία ILCA 6

Δανάη Πρίντεζη, 4η γενική κατάταξη

Λεωνίδας Δούνιας, 6ος γενική κατάταξη

Έκτωρ Φυντανάκης, 9ος γενική κατάταξη

 

Τέλος, όπως κάθε χρόνο μια μέρα πριν από τον επίσημο αγώνα, διεξάγεται ένας «ενδοσυλλογικός» μεταξύ των αρχαρίων αθλητών του Ν.Ο.Σύρου, προκειμένου τα παιδιά κυρίως να διασκεδάσουν αλλά και να μπουν στο «κλίμα» ενός αγώνα.

Στον άτυπο αυτό φετινό αγώνα πήραν μέρος 10 παιδιά τα οποία ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα περίπου 10 μήνες. Η κατάταξη είχε ως εξής:

1η Αυγουστίνα Τράκα

2ος Αντώνης Βουτσίνος

3η Ιωάννα Βουτσίνου

4η Μαριτίνα Κατεβάτη

5η Αριάδνη Κιβωτού

6ος Αρίων Κοφινάς

7ος Νάσος Σταυράκης

8ος Νικόλας Φιλιππίδης

9η Κλειώ Γουλή

10ος Σπύρος Νικολάου

Ευχόμαστε σε όλους καλή ιστιοπλοϊκή σταδιοδρομία!!!

Ετικέτες: