Το σύνθημα για την εκκίνηση της Aegean Regatta 2024 δόθηκε στην Κάλυμνο

  • Σήμερα - 15:33

Η Τελετή Εναρξης της Αegean Regatta 2024 έγινε με κάθε επισημότητα το βράδυ της Κυριακής στην Κάλυμνο, στην πλατεία πίσω από το Επαρχείο, παρουσία πολλών επισήμων, κατοίκων του νησιού και των πληρωμάτων των σκαφών.

Στον αγώνα μετέχουν 53 σκάφη από 11 χώρες γεγονός που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Αegean Regatta αποτελεί θεσμό για τα ναυταθλητικά δεδομένα του Αιγαίου Πελάγους.

Τα πληρώματα καλωσόρισε ο Δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Μαστροκούκος και στη συνέχεια χαιρετισμό έκανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στεφάνος Γκίκας. «Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι στην Κάλυμνο το νησί των σφουγγαράδων για το μεγάλο αυτό ναυταθλητικό γεγονός που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και αποτελεί θεσμό καθώς διεξάγεται για 23η φορά. Η κυβέρνηση μας δίνει ιδιαίτερο βάρος στα νησιά και με τον Γενικό Γραμματέα εξειδικεύουμε τη νησιωτική πολιτική και πολύ σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις. Η Κάλυμνος όχι μόνο λόγω της ναυτικής και ιστορικής παράδοσης, βρίσκεται στο επίκεντρο της ατζέντας μας στο Υπουργείο. Δεν είναι μόνο η επέκταση που γίνεται στο λιμάνι αλλά και οι επενδύσεις στις σχολές εμποροπλοιάρχων και των δυτών. Θέλω να ευχηθώ στους συμμετέχοντες να έχουν καλό αγώνα, να απολαύσουν την πανέμορφη διαδρομή στα νησιά μας. Το γεγονός ότι συμμετέχουν πληρώματα από 11 χώρες δείχνει ότι η Aegean Regatta έχει μπει στο καλεντάρι των σπουδαίων διεθνών αγώνων», είπε ο κ. Γκίκας.

Στην Τελετή Έναρξης  παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Εριφύλλη Βαρδάκη, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Λιμενάρχης Καλύμνου και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων. Πριν την Τελετή Εναρξης είχε γίνει η συγκέντρωση των κυβερνητών όπου δόθηκαν όλες οι απαραίτητες οδηγίες στα πληρώματα.

Τα 53 σκάφη της Ρεγκάτας του Αιγαίου άνοιξαν πανιά το πρωί της Δευτέρας από την Κάλυμνο για τη Νίσυρο, για την πρώτη ιστιοδρομία, με απόσταση περίπου 40 ναυτικών μιλίων.

H Αegean Regatta 2024 διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Συνδιοργανωτές είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης, ο Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, η Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου (Π.Ε.Κ.Ε.Β.), ο Ν.Ο. Χίου και ο Ν.Ο. Σάμου, με συντονιστή όμιλο τον ΑΣΙΑΘ Ρόδου.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ 3, η EΡΤ Νοτίου Αιγαίου και το περιοδικό ON DECK.