Πανναξιακός και Μύκονος θα σχηματίσουν μαζί με 14 ομάδες από το Λεκανοπέδιο ένα όμιλο των 16

Με κλήρωση θα βγουν οι ομάδες

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα είναι το νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ότι ακούγεται αυτή τη στιγμή είναι φιλολογικές συζητήσεις, καθώς ακόμη όλα είναι στον αέρα.

Οι όμιλοι θα καταρτιστούν μέχρι το τέλος Ιουλίου, αφού πρώτα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αίτησης συμμετοχής. Κάποιες ομάδες που έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, ίσως να μην δηλώσουν συμμετοχή, γιατί μπορεί να μην πληρούν τις προϋποθέσεις που θα υπάρχουν. Έτσι, ο αριθμός των ομάδων μπορεί να πέσει και οι όμιλοι να είναι κάπως διαφορετικοί.

Ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής και πρόεδρος της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Δυτικής Αττικής, Μιχάλης Τζανόπουλος, μίλησε χθες στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αναφέρθηκε στους ομίλους της νέας Γ' Εθνικής.

Το σενάριο που έχει στο μυαλό του και που το επεξεργάζεται, είναι ένας όμιλος μεταξύ των ομάδων του Λεκανοπεδίου Αττικής και των Κυκλάδων.

Θα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, γιατί δεν είναι τόσο εύκολο όσο διαβάζεται.

Το Λεκανοπέδιο Αττικής έχει τέσσερις Ενώσεις, τη Δυτική Αττική, την Ανατολική, την ΕΠΣ Αθήνας και του Πειραιά.

Οι τέσσερις Ενώσεις του Λεκανοπεδίου έχουν συνολικά 22 ομάδες. Έτσι, από τις 22 αυτές ομάδες οι 14 (θα βγουν με κλήρωση), μαζί με τη Μύκονο και τον Πανναξιακό, θα δημιουργήσουν ένα όμιλος των 16 συλλόγων. Οι υπόλοιπες ομάδες του Λεκανοπεδίου (8) θα πάνε στον ίδιο όμιλο με τους οκτώ συλλόγους της Κρήτης, για να δημιουργηθεί κι εκεί ένας όμιλος των 16.

Οι Κυκλαδίτικες ομάδες δεν θα βρουν απέναντί τους μόνο σωματεία από τη Δυτική ή την Ανατολική Αττική, αλλά θα γίνει ένα κράμα από συλλόγους του Λεκανοπεδίου και των Κυκλάδων. Για παράδειγμα, μπορεί στον όμιλο να είναι, 4 από την Ανατολική, άλλες τόσες από τη Δυτική, 2 από την ΕΠΣ Αθήνας, 4 από τον Πειραιά και 2 από Κυκλάδες. Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί, γιατί οι ομάδες, αν ισχύσει αυτό το σενάριο θα βγουν έπειτα από κλήρωση κι όχι από ορισμό.

Σε ένα ακόμη βασικό θέμα που αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής της Δ' Εθνικής ήταν στον υποχρεωτικό αριθμό μικρών “Το μοντέλο των μικρών απέτυχε για διάφορους λόγους και δεν θα συνεχίσει να υφίσταται αυτός ο περιορισμός. Όσο αφορά όμως τους μεγάλους σε ηλικία εκεί θα υπάρχει κάποιο όριο. Δεν γνωρίζω τώρα να σας απαντήσω όμως για παίκτες 33-34 χρονών και πάνω θα υπάρχει ένα όριο στον αριθμό που θα χρησιμοποιούν οι ομάδας”.

Ενώ για το αν επιτραπεί στις ομάδες να έχουν ξένους στη σύνθεσή τους ο κ. Τζανόπουλος είπε: “Θα αγωνίζονται ξένοι στο πρωτάθλημα αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα τον αριθμό τους”. Στις σκέψεις των ανθρώπων που χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα, είναι ο αριθμός των ξένων να μην ξεπερνά τους τέσσερις. Ακόμη όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Τέλος, ο πρόεδρος της επιτροπής αναφέρθηκε και στην πιθανότητα που υπάρχει να μην δηλώσουν συμμετοχή κάποιες ομάδες: “Ίσως να υπάρχουν κάποιες αλλαγές στις ομάδες που ήδη ξέρουμε αφού υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσουν τελικά να δηλώσουν συμμετοχή κάποιες όπως επίσης να έχουμε επαγγελματικές ομάδες που θα θελήσουν να παίξουν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής”.