Ο Αίαντας επικράτησε με 2-0 της Θύελλας Καμαριου και απέκτησε...

Ψυχολογία πρωταθλητή

Μία ακόμη σημαντική νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Αίαντας Σύρου, όπου επικράτησε χθες το πρωί με 2-0 της Θύελλας Καμαρίου, στο γήπεδο της Παροικιάς. Οι Συριανοί έκαναν το δύο στα δύο και συγχρόνως σημείωσαν ακόμη μία καθαρή νίκη, έπειτα το 2-0 επί του Πανθηραϊκού.

Η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου βγήκε αλώβητη από τη “μάχη” με τις ομάδας της Σαντορίνη, όπου στο ξεκίνημα αυτής της διαδικασίας ήταν από τα φαβορί για τον τίτλο.

Ο Αίαντας στα μπαράζ έχει δείξει μία σταθερά καλή απόδοση, δείχνοντας σε όλους πως σ' αυτά τα δύο χρόνια ζωής θα παίξει σημαντικό ρόλο στον ποδοσφαιρικό χάρτη των Κυκλάδων στα επόμενα χρόνια. Τα πρώτα δείγμα είναι εντυπωσιακά, αφού μετά την δοκιμαστική πρώτη συμμετοχή, δείχνει ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο, κάτι που στο παρελθόν δεν το έχει πετύχει κάποια ομάδα.

Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, στα πρώτα 30 λεπτά οι Σαντορινιοί πατούσαν καλύτερα εντός του αγωνιστικού χώρου, όμως σ' αυτό το διάστημα η Θύελλα δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλό. Από εκεί και πέρα και όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου ανέβασε την απόδοσή της και αποκτούσε τα ηνία του αγώνα. Ο Κώτσης απέδειξε για ακόμη μια φορά πως ήταν ο παίκτης που έλειπε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, αφού έχει δώσει πολύτιμες λύσεις στην επιθετική γραμμή του Αίαντα. Στο 38' ο Κώτσης με ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ξαγοράρη και η Συριανή ομάδα άνοιξε το σκορ.

Μετά το γκολ ο Αίαντας απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και θα μπορούσε να είχε φτάσει σε μία μεγαλύτερη σε ευρεία νίκη, αν ήταν λίγο πιο τυχερός. Το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ξεκίνησε με το πολύ καλό σουτ από τα εικοσιπέντε μέτρα του Μπογδάν, με την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ξαγοράρη.

Οι Συριανοί είχαν ακόμη δύο δοκάρια σε μία σπάνια ευκαιρία με τους Μουράι και Μπαλόπιτα όπου και οι δύο είδαν την τύχη να τους γυρνά την πλάτη.

Ο Συριανός αν και δεν χρειάστηκε πολλές φορές στο παιχνίδι σε όσες έπρεπε να επέμβει το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, αφού ειδικά σε μία περίπτωση κράτησε το μηδέν για την εστία του σε τετ α τετ παίκτη της Θύελλας. Ο Σαγκινέτος στο 76' με ωραίο σουτ νίκησε τον Ξαγοράρη και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τον Αίαντα Σύρου.

Τέλος, ο Αίαντας την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Παμμηλιακό και θα ολοκληρώσει την προσπάθεια του με το τοπικό ντέρμπι της Σύρου, κόντρα στον Α.Ο.Σ.

“Πάμε για το απόλυτο”

Ο Γιώργος Ρούσσος προπονητής του Αίαντα Σύρου μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για την πολύ μεγάλη νίκη της ομάδας του. “Θέλαμε να κεφαλαιοποιήσουμε και τους τρεις βαθμούς που είχαμε πάρει με τον Πανθηραϊκό την πρώτη αγωνιστική και αυτό θα είχε νόημα μόνο αν κάναμε νίκη και στο δεύτερο παιχνίδι με την Θύελλα Καμαρίου. Η νίκη αυτή αν ερχόταν θα μας έβαζε και σε τροχιά τίτλου. Στα πρώτα 20 με 25 λεπτά δεν είμαστε καλοί, αφού δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, όμως στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοσή μας και πετύχαμε δύο τέρματα και είχαμε άλλα τρία δοκάρια. Γενικά νομίζω ότι πιάσαμε μία πάρα πολύ καλή απόδοση και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά. Από εκεί και πέρα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η νίκη είναι ένα συναίσθημα χαράς που κρατά μόνο μία στιγμή, γιατί είμαστε στα μπαράζ και πρέπει να μαζέψουμε το μυαλό μας και να συγκεντρωθούμε για το επόμενο ματς το οποίο είναι με τον Παμμηλιακό και είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία και κοιτάζουμε ψηλά και είναι λογικό να μην βλέπουμε προς τα κάτω, αλλά να συνεχίσουμε να κοιτάμε ψηλά”.

Για το αν πιστεύει ο ίδιος ότι η ομάδα του έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα, αφού πήρε δύο πολύ μεγάλες και καθαρές νίκες σε δύο σωματεία τα οποία ήταν κι από τα φαβορί για το πρωτάθλημα, ο τεχνικός της Συριανής ομάδας είπε: “Και τα τέσσερα παιχνίδια πιστεύω ότι είναι ντέρμπι, σίγουρα έχουμε αυξήσει πάρα πολύ τις πιθανότητές μας για να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Έχουμε πάρα πολύ καλή ψυχολογία και από εκεί και πέρα δεν περιμένουμε να μας χαριστεί κάτι, εμείς θέλουμε το καλύτερο, πάμε για το απόλυτο και τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια”.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

Στο 11' ο Λυγνός έκοψε την τελευταία στιγμή τον Κωτσή.

Στο 13' ο Αρβανίτης με σου προσπάθησε να νικήσει τον Συριανό, όμως η μπάλα σταμάτησε σε σώματα αμυντικών.

Στο 15' η Συριανή ομάδα εκτέλεσε κόρνερ και ο Λυγνός έδιωξε τη μπάλα με το κεφάλι, πριν οι παίκτες του Αίαντα βρεθούν σε καλή θέση.

Στο 25' ο Κάρολος Ρούσσος έπεσε έπειτα από μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, όμως ο Βακόνδιος διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 26' ο Σαγκινέτος με πολύ καλό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Ξαγοράρη, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παμμηλιακού.

Στο 30' ο Κωτσής με διπλή προσπάθεια θέλησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας της Μήλου, όμως και τις δύο φορές η μπάλα σταμάτησε σε σώματα αμυντικών και οι Συριανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ.

Στο 38' ο Κωτσής με κεφαλιά έπειτα τη σέντρα του Φουάση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ξαγοράρη και ο Αίαντας άνοιξε με τον τρόπο αυτό το σκορ (1-0).

43' ο σκόρερ της Συριανής ομάδας συνδυάστηκε ωραία με τον Μπαλόπιτα και με σουτ προσπάθησε να κάνει το 2-0, όμως ο Ξαγοράρης με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 46' ο Μπογδάν με σουτ από τα εικοσιπέντε μέτρα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ξαγοράρη, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του τέρματος της Σαντορίνης.

Στο 50' οι Συριανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία για γκολ με τους Μουράι και Μπαλόπιτα, καθώς οι δύο παίκτες του Αίαντα δεν ήταν τυχεροί στα σουτ που επιχείρησαν αφού είχαν τη μπάλα να σταματά και τις δύο φορές στο δοκάρι του Ξαγοράρη.

Στο 53' ο Συριανός με τα πόδια σταμάτησε τον Αρβανίτη και οι Σαντορινιοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν σε 1-1.

Στο 57' ο Κάρολος Ρούσσος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 64' ο Μπογδάν με πλασέ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, καθώς ο Ξαγοράρης έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 67' ο Συριανός με διπλή προσπάθεια αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 76' ο Σαγκινέτος με ωραίο εναέριο σουτ νίκησε τον Ξαγοράρη και έγραψε το 2-0.

Στο 85' ο Καφιέρης βρέθηκε φάτσα με το τέρμα της Σύρου, όμως ο Συριανός κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 86' άουτ πέρασε η μπάλα από το φάουλ του Φύτρου.

Στο 88' ο Κώτσης βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή τον Σαγκινέτος και με προβολή ο δεύτερος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, καθώς η μπάλα πέρασε άουτ. 

Αίας Σύρου (Ρούσσος Γ.): Συριανός, Τσιριγώτης (70' λ.τ Βαμβακούσης), Φουάσης, Μουράι, Αναγνωστόπουλος, Καράβας, Κώτσης, Μπαλόπιτας, Σαγκινέτος, Μπόριτς (85' Σένκα), Ρούσσος.

Θυελλα Καμαριου (Κατζέλης Α.): Ξαγοράρης, Αργυρός (78'Καραμολέγκος), Μπίμπα, Λυγνός, Μπαλιάκας, Γαλέος (55' Καφιέρης), Λαουσχλάρι, Γιουρέλης, Αρβανίτης, Δαμίγος, Αγκαράι (5' Φύτρος)