Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 11ο Πανκυκλαδικό

Η γιορτή του μικρού ποδοσφαιριστή

Με δύο συνεδριάσεις στην Πάρο μπήκε στην τελική ευθεία το ενδέκατο Πανκυκλαδικό τουρνουά.

Αρχικά οι εκπρόσωποι των σωματείων της Πάρου συνεδρίασαν στην Μάρπησσα και συζήτησαν για τις τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Στην συνέχεια υπήρξε και μία δεύτερη σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Πάρου, παρόντων του Δ. Κάμπαξη εμπνευστή της διοργάνωσης και εκπρόσωπο της ακαδημίας Σύρος 2002 και του Χ. Ζαχαρίου από τον Ν. ΑΟΣ, έγινε η κλήρωση των ομίλων. Η καθιερωμένη παρουσίαση του τουνουά θα γίνει το Σάββατο 11/6 στις 20:00 στην Αγ. Άννα.
Για πρώτη φορά φέτος θα πάρει μέρος και ομάδα εκτός Κυκλάδων, συγκεκριμένα ο Πυθαγόρας Σάμου.

Όπως είναι ήδη γνωστό τα τρία σωματεία της Πάρου, Α.Ο. Πάρου- Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας- Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκός, θα διοργανώνουν φέτος από κοινού το 11ο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου. Η Πάρος φιλοξενεί για 3η φορά το τουρνουά και έχει αποδείξει ότι διαθέτει τις απαραίτητες γηπεδικές εγκαταστάσεις καθώς και επαρκείς ποιοτικές ξενοδοχειακές μονάδες έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της μεγάλης αυτής διοργάνωσης. Το Πανκυκλαδικό ξεκίνησε ως θεσμός το 2006 από τη Σύρο (όπου και διεξαγόταν ως το 2009) όταν ο κ. Κάμπαξης, τεχνικός διευθυντής και προπονητής της ποδοσφαιρικής ακαδημίας «Α. Π. Σύρος 2002», εμπνεύστηκε και πίστεψε μια διοργάνωση που θα έφερνε κοντά όλα τα κυκλαδίτικα σωματεία-ακαδημίες στις ευαίσθητες ηλικίες κάτω των 13 ετών. Έτσι, χρόνο με το χρόνο πήρε τη μορφή ενός τουρνουά δομημένου πάνω σε καθαρά αθλητικό σχέδιο με καθορισμένους στόχους δίνοντας έμφαση στο παιδί και το «Ευ αγωνίζεσθαι». Το καλοκαίρι του 2010 το τουρνουά διοργανώθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά εκτός Σύρου, και πιο συγκεκριμένα στην Πάρο, με πρωτοβουλία του προπονητή της Σχολής Ολυμπιακού Πάρου Μιχ. Παπαδάκη και με την υποστήριξη όλων των Παριανών ακαδημιών. Το 2011 το τουρνουά επέστρεψε στη Σύρο όπου διοργανωτής ανέλαβε το σωματείο του Νέου Α. Ο. Σύρου με τον προπονητή Γιάννη Ζαχαρίου να επιμελείται της οργάνωσής του. Τον Ιούνιο του 2012 τη διοργάνωση ανέλαβε για πρώτη φορά, ένα από τα ιστορικότερα σωματεία των Κυκλάδων, ο Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας Πάρου, ενώ τον Ιούνιο του 2013 το 8ο Πανκυκλαδικό διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο νησί της Νάξου με διοργανωτή τον Π.Α.Σ. Νάξου του Πέτρου Μαράκη. Τον Ιούνιο του 2014 το 9ο Πανκυκλαδικό φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Μήλο από τον Παμμηλιακό Α.Σ. και τέλος, πέρυσι, το επετειακό 10ο επέστρεψε στη γενέτειρά του τη Σύρο με διοργανωτή την Α.Π. Σύρος 2002. Η περυσινή διοργάνωση ήταν και η μεγαλύτερη από πλευρά συμμετοχών (αθλητών, σωματείων, νησιών) ενώ παράλληλα διατήρησε τα πολύ υψηλά στάνταρ του τουρνουά που βάζει κάθε χρονιά ο εκάστοτε διοργανωτής. Υποστηρικτές ή συνδιοργανωτές του Πανκυκλαδικού τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου, το οποίο έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα της χώρας μας, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με ουσιαστική συμβολή σε ετήσια βάση καθώς και οι κατά τόπους Δήμοι (Πάρου, Σύρου-Ερμούπολης, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μήλου) μέσω των πολιτιστικών τους οργανισμών. Επίσης, το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων που το εντάσσει επίσημα στο καλεντάρι της κάθε χρόνο. Περισσότερα από 600 παιδιά-αθλητές συμμετέχουν κάθε χρόνο και το παρών δίνουν ακαδημίες από τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, ενώ πάνω από 50 εθελοντές δίνουν και την ψυχή τους για την επιτυχημένη έκβαση της κάθε διοργάνωσης. Από την πλευρά μας ευελπιστούμε να διοργανώνεται κάθε χρόνο και σε διαφορετικό νησί των Κυκλάδων.

Στόχος του τουρνουά είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς αθλητές να διασκεδάσουν-ψυχαγωγηθούν συνυπάρχοντας φιλικά σε ένα τουρνουά με νικητή το ποδόσφαιρο και παράλληλα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μπροστά σε συναθλητές, προπονητές, γονείς και φίλους του αθλήματος. Στοχεύουμε στην αύξηση των αγωνιστικών εμπειριών των μικρών Κυκλαδίτων ποδοσφαιριστών μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους σε ένα παιδαγωγικό, επιμορφωτικό και αθλητικό περιβάλλον. Αποσκοπούμε στην προαγωγή της σύσφιξης των σχέσεων συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των ομάδων-ακαδημιών που συμμετέχουν και μεριμνούμε για την ενίσχυση του αθλητικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού προφίλ του ποδοσφαίρου των Κυκλάδων. Σκοπός μας είναι η ευχαρίστηση όλων των συμμετεχόντων καθώς και το να διατηρήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη των παιδιών για το ποδόσφαιρο. Το «Ευ Αγωνίζεσθαι» μας εκφράζει απόλυτα γιατί είναι το Α και το Ω σε όλες τις μορφές του αθλητισμού και σε κάθε στιγμή της ζωής, γενικότερα.

Η διοργάνωση απευθύνεται πρωτίστως σε όλα τα σωματεία και τις ακαδημίες ποδοσφαίρου των Κυκλάδων, ενώ για πρώτη φορά φέτος αποκτούν το δικαίωμα να λάβουν μέρος και από δύο έως τρία σωματεία-ακαδημίες εκτός του Νομού μας(αλλά από όμορους, προς τις Κυκλάδες, Νομούς). Οι αθλητές των ομάδων που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση πρέπει να διαθέτουν: δελτίο της Ε.Π.Ο. ή πιστοποιητικό γέννησης (ταυτοπροσωπίας) ή αστυνομική ταυτότητα ή, για τους αλλοδαπούς, διαβατήριο προκειμένου να εγκριθεί από τη διοργανώτρια αρχή η συμμετοχή τους στο τουρνουά. Ο συνοδός της ομάδας θα πρέπει να φέρει ομαδική κατάσταση υγείας των αθλητών υπογεγραμμένη από παιδίατρο ή καρδιολόγο.

Το Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου από φέτος αλλάζει και προσπαθεί να διευρύνει τους ορίζοντές του δίνοντας την ευκαιρία κάθε χρόνο να έχουν δικαίωμα συμμετοχής από δύο έως τρία σωματεία εκτός Κυκλάδων στη Μεγάλη Γιορτή του Μικρού Ποδοσφαιριστή. Για κάθε ομάδα εκτός του Νομού μας που επιθυμεί να λάβει μέρος την απόφαση για τη συμμετοχή της ή όχι θα λαμβάνει αποκλειστικά και μόνο η Διοργανώτρια Αρχή του τουρνουά.

Σε περίπτωση πληθώρας συμμετοχών και αν φανεί ότι τα γήπεδα που διαθέτει η Πάρος δεν μπορούν να ανταποκριθούν, προτεραιότητα θα δοθεί σε σωματεία-ακαδημίες των Κυκλάδων καθώς και σε αυτά που συμμετείχαν ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε 4 ηλικιακές κατηγορίες:

under 6: Μπαμπίνι (γεν. 2009-10)

under 8: Προ-Τζούνιορ (γεν. 2007-08)

under 10: Τζούνιορ (γεν. 2005-06)

under 12: Προπαίδες (γεν. 2003-04)

Θα τηρηθούν αυστηρά οι ηλικίες σε όλες τις κατηγορίες, ενώ δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση η συμμετοχή παίκτη χωρίς τα νόμιμα δικαιολογητικά.

Παίκτες ηλικιακά μικρότεροι μπορούν να αγωνιστούν και να δηλωθούν σε τμήματα μεγαλύτερης ηλικιακής κατηγορίας με κύριο μέλημα μας, όμως, τη μη σωματική τους επιβάρυνση. Το αντίστροφο, βέβαια, απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά.

Όσα κορίτσια λάβουν μέρος στο τουρνουά μπορούν να δηλωθούν σε κατηγορία μικρότερη ενός χρόνου της ηλικίας τους. Π.χ. κορίτσι που έχει γεννηθεί το 2002 μπορεί να συμμετάσχει στο τμήμα των Προπαίδων (2003-04).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΙ

Στα μπαμπίνι που παίζουν οι γεννηθέντες 2009 / 10, θα πάρουν μέρος 8 ομάδες και θα γίνει ορισμός των αγώνων.

Συμμετέχουν οι Παμμηλιακός, ΠΑΣ Νάξου, Αίας Σύρου, ΑΟ Πάρου, Νηρέας, Αλυκή Πάρου και ο Μαρπησσαικός με δύο ομάδες.
Στα προτζούνιορ (2007 / 08) οι ομάδες είναι 13 και κληρώθηκαν σε τρεις ομίλους.

Α ΟΜΙΛΟΣ

Νηρέας, Αλυκή, Ν. ΑΟΣ, Πυθαγόρας Σάμου.

Β ΟΜΙΛΟΣ

Μαρπησσαικός, ΑΟ Πάρου Β., ΠΑΟ Σύρου, Παμμηλιακός, ΠΑΣ Νάξου.

Γ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΟ Πάρου Α., Πανσιφναικός, Αίας Σύρου, Α.Π.Σ. Κύθνος.
Στα τζούνιορ (2005 / 06) έχουμε την μεγαλύτερη συμμετοχή με 15 ομάδες που κληρώθηκαν σε τρεις ομίλους.

Α ΟΜΙΛΟΣ

Μαρπησσαικός, ΠΑΣ Νάξου Α., Παμμηλιακός Β., Α.Π.Σ. Κύθνος, Πανσιφναικός Α.

Β ΟΜΙΛΟΣ

Νηρέας, ΠΑΟ Σύρου, Παμμηλιακός Α., Playland Σαντορίνης Α., Πανσιφναικός Β.

Γ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΟ Πάρου, Σύρος 2002, ΠΑΣ Νάξου Β., Playland Σαντορίνης Β., Πυθαγόρας Σάμου.
Στο προπαιδικό [2003 / 04 ] οι ομάδες είναι 12.

Α ΟΜΙΛΟΣ

ΑΟ Πάρου Α., ΠΑΣ Νάξου Α., Α.Π.Σ. Κύθνος, Πανσιφναικός.

Β ΟΜΙΛΟΣ

Μαρπησσαικός, ΑΟ Πάρου Β., Πυθαγόρας Σάμου, Σύρος 2002

Γ ΟΜΙΛΟΣ

Νηρέας, ΠΑΣ Νάξου Β., Παμμηλιακός, ακαδημία Βήσσας.
Τέλος στους παίδες [ 2001 / 02 ] θα συμμετάσχουν οι ΑΟ Πάρου, Νηρέας, Α.Π.Σ. Κύθνος, Σύρος 2002 και Πανσιφναικός.

Ο όμιλος των παίδων δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο από την επιθυμία των παιδιών της Κύθνου για αγωνιστική δραστηριότητα και για τα παιδιά της Σίφνου που έχουν ελάχιστες ευκαιρίες να παίζουν αγώνες. 'Όπως και στα μπαμπίνι οι αγώνες θα γίνουν με ορισμό.

Ετικέτες: