Ο Γιώργος Φώσκολος με ανακοίνωση που εξέδωσε σφράγισε και το τυπικό της… υπόθεσης

Τέλος… εποχής για τον Α.Ο. Σύρου

  • Κυριακή, 27 Αυγούστου, 2017 - 15:00
  • /   Eνημέρωση: 28 Αυγ. 2017 - 10:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Μία ιστορία που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο και τον πιο άσχημο τρόπο, για τους ποδοσφαιρόφιλους του νησιού. Ο Α.Ο. Σύρου μετά την τεράστια επιτυχία του στο περσινό πρωτάθλημα με την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και του κυπέλλου, όχι μόνο δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά με επιστολή του ο Γιώργος Φώσκολος έκανε γνωστό πως δεν θα συμμετάσχει ούτε στο τοπικό.

Ο Α.Ο. Σύρου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2004 και την αδρανοποίηση για 9 έτη, επιστρέφει στην ίδια ακριβώς κατάσταση. Μία διοίκηση η οποία απέτυχε να διαχειριστεί την τεράστια επιτυχία του ποδοσφαιρικού τμήματος και την προσπάθεια όλων όσων δούλεψαν, κόπιασαν, έκλαψαν και τραυματίστηκαν καθ’ όλη τη σεζόν 2016-17. Ακριβώς μετά τη λήξη του πρωταθλήματος και την κατάκτηση του τίτλου ο Α.Ο. Σύρου παρουσίασε στοιχεία αυτοκαταστροφής. Καμία ουσιαστική προσπάθεια δεν έγινε, αλλά ότι και αν υπήρξε ο κόσμος γύρισε την πλάτη στους ανθρώπους που έτρεχαν έως εκείνη τη στιγμή την πλάτη, καθώς είχε χάσει την εμπιστοσύνη του. Κανείς δεν θέλησε να βοηθήσει, να σταθεί δίπλα στην ιστορικότερη ποδοσφαιρική ομάδα των Κυκλάδων. Κανείς δεν θέλησε να βοηθήσει τους ανθρώπους που ήταν στο συμβούλιο του Α.Ο. Σύρου.

 

Οι αναβολές έφεραν παραιτήσεις

 

Μετά από μήνες και αρκετές αδικαιολόγητες αναβολές πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι εκλογές μπορεί να ανέδειξαν τα νέα μέλη, όμως ο… κατήφορος είχε ξεκινήσει. Πάλι οι αδικαιολόγητες αναβολές στο ξεκίνημα του νέου Δ.Σ. έφερε αναστάτωση στο εσωτερικό της διοίκησης, με την παραίτηση ανθρώπων που θα μπορούσαν να σταθούν και να βοηθήσουν την ομάδα στην ίσως πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της.

 

Μία απόφαση δύσκολη η οποία πάρθηκε από… έναν

 

Αν και έχει περάσει ένας περίπου μήνας μετά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Α.Ο. Σύρου, τα νέα μέλη δεν συνεδρίασαν ποτέ για σχηματιστούν σε σώμα. Οι αρχαιρεσίες δεν έγιναν ποτέ και πώς να γίνουν όταν δύο φορές που είχαν προγραμματιστεί, είχαν αναβληθεί χωρίς λόγο. Πάμε όμως και στο βασικό θέμα της ιστορίας, ο Α.Ο. Σύρου πλέον έχασε όχι μόνο το δικαίωμα του… ονείρου, αλλά και το μεγαλείο ως ομάδα. Δύο φορές στην σύγχρονη ιστορία του έχει κατακτήσει τον τίτλο και ισάριθμες φορές έχει αυτοκαταστραφεί.  

 

Ο Γιώργος Φώσκολος στην μακροσκελή επιστολή του, κάνει λόγο για μιζέρια και κακομοιριά, αλλά και για ανθρώπους που είπαν για πολύμετοχηκότητα και στο τέλος γύρισαν την πλάτη στην ομάδα. Σε κανένα σημείο της επιστολής δεν κατονομάζει ποιος είπε ή έταξε, αλλά περισσότερο μετά την αναγνώριση των δικών του ευθυνών δεν δηλώνει ο ίδιος παραίτηση ώστε να ανοίξει ο δρόμος της διάδοχης κατάστασης. Αλήθεια τι θα αλλάξει αν για παράδειγμα μετά από έναν χρόνο ο Α.Ο. Σύρου επιστρέψει με τα ίδια άτομα; Αλήθεια ποιος θα θελήσει μετά από έναν χρόνο απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους μία ομάδα, μία διοίκηση η οποία «πρόδωσε» τους ίδιους τους παίκτες που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η επιστολή του Γιώργου Φώσκολου αναφέρει τα εξής

Είναι κάποιες στιγμές που ειλικρινά δυσκολεύεσαι να αποτυπώσεις μέσα σε λίγες λέξεις καταστάσεις τόσο αποκρουστικές, που σε φέρνουν αντιμέτωπο με άσχημα διλλήματα.

 Όταν όμως αντιμετωπίζεις γύρο σου καθημερινά ανθρώπους που έχουν ταυτίσει το είναι τους με τη «μιζέρια» τότε θα πρέπει να σφίξεις τα δόντια και τις γροθιές σου και να λάβεις αποφάσεις που πρώτα από όλα είναι δυσάρεστες για τον ίδιο σου τον εαυτό και έπειτα για κάποιους ανθρώπους που είχαν και έχουν το ίδιο όραμα με σένα.

Εμείς θέλαμε έναν ΑΟ Σύρο μεγάλο, έναν ΑΟ Σύρου που θα τον βλέπουν οι Συριανοί εκεί που ανήκει και θα νιώθουμε όλοι μαζί υπερήφανοι… Ματώσαμε ψυχικά και οικονομικά, τόσο εμείς ως διοίκηση, όσο και οι χορηγοί μας… Η αποζημίωση μας; Τι άλλο, από την κατάκτηση του Νταμπλ και η άνοδος της ομάδας μας στη Γ΄ Εθνική. Στιγμές που μένουν για πάντα χαραγμένες με περηφάνια στις μνήμες μας!

Όμως μετά από κάποιους μήνες δυστυχώς οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν. ΝΑΙ δεν χαρήκαμε όλοι όπως αρχικά νόμιζα… Υπήρξε και η άποψη  της μιζέριας και της κακομοιριάς, αυτή η άποψη που δεν είναι ικανή να δει ποιο είναι το καλό του ΑΟ Σύρου και του Συριανού ποδοσφαίρου, αλλά να επικεντρωθεί σε πρόσωπα και συμφέροντα που μπορεί αν καρπωθεί μέσα από τον σύλλογο.

Ως πρόεδρος έχω το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης και το επωμίζομαι με κάθε εντιμότητα… Όμως αναρωτιέμαι… Τι θα γινόταν αν όλοι αυτοί που έλεγαν το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» το εννοούσαν; Θα έγραφα αυτές τις λέξεις σήμερα; Όταν από τις πρώτες ημέρες του Μαΐου προανήγγειλα ότι δεν θα μπορέσω να συνεχίσω από τη θέση του προέδρου, τότε γιατί εξαφανίστηκαν όλοι; 

Που είναι αυτοί που μιλούσαν για ένα πολυμετοχικό σχήμα; Που είναι αυτοί που υποσχέθηκαν βοήθειες, οι οποίες όπως αποδείχθηκε ήταν μυθοπλασίες και κατασκευάσματα;

Που είναι αυτοί οι ΑΟΣΙΤΕΣ που όταν η ομάδα τους χρειάστηκε, ο ένας μετά τον άλλον έβγαζε μία τάχα προσωπική ανακοίνωση και «την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια» όπως λέει το ρητό του λαού;

Όταν σηκώσαμε την κούπα στην Πάρο, γράφοντας ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου είδα συσπείρωση, είδα πράγματα να ξυπνούν… Τελικά μείναμε στις φωτογραφίες και τις λεζάντες… Δυστυχώς!!!

Και φτάνω στο σήμερα, όπου ξαφνικά διαπιστώνω ότι είμαστε πιο μόνοι από ποτέ! Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν! Ποιο είναι αυτό που ήθελαν; Δυστυχώς είναι η μη κάθοδος της Ανδρικής ομάδας σε κανένα θεσμό που διοργανώνει η ΕΠΟ ή ΕΠΣ Κυκλάδων.

Όπως είπα αναλαμβάνω το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης, παρά το γεγονός ότι είχα προειδοποιήσει ότι δεν θα μπορέσω. Είδα ότι πάμε στον γκρεμό, πάλεψα μαζί με τους λίγους πιστούς του ΑΟ Σύρου, εξαντλήσαμε κάθε πιθανό σενάριο, αλλά δυστυχώς αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι ο ΑΟ Σύρου δεν μπορεί να λάβει μέρος, ούτε καν στο πρωτάθλημα και το κύπελλο Κυκλάδων.

Με θλίψη το λέω αλλά είναι η μόνη αλήθεια. Έχουμε μείνει ελάχιστοι που πιστεύουμε σε αυτό το σύλλογο, που κατά τη γνώμη μου πολεμήθηκε πολύ με τα σημερινά αποτελέσματα. Όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι δυνατόν 2-3 άνθρωποι να πάρουν στις πλάτες τους ένα τεράστιο βάρος χωρίς καμία στήριξη από πουθενά.

ΑΟ Σύρου θα υπάρχει για τη σεζόν 2017-2018 μόνο στα πρωταθλήματα υποδομών.

Ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου την διοίκηση της ομάδας που μαζί ζήσαμε μεγάλες στιγμές και πετύχαμε πάρα πολλά, όπως και όλους τους χορηγούς που στήριξαν τον ΑΟ Σύρου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και κάποιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ταυτίστηκαν και αγάπησαν την ομάδα και μέχρι αυτή τη στιγμή περιμένουν που θα αγωνιστεί ο ΑΟ Σύρου για να είναι μαζί του… Για να φορέσουν τη φανέλα με τη ΣΥΡΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.

Όσο αφορά το μέλλον, υποψιασμένοι πλέον και γνωρίζοντας τις προθέσεις κάποιων, υποσχόμαστε εγώ και όσοι θέλουν το καλό του ΑΟ Σύρου ότι, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να επαναφέρουμε το όνειρο. Αυτή τη φορά όμως δεν θα πέσουμε θύματα κανενός επιτήδειου και κακοπροαίρετου που όταν ο ΑΟΣ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.

Ο ΑΟ Σύρου είναι ιδέα και οι ιδέες θέλουν ανθρώπους να τις πιστέψουν.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς ο ΑΓΝΟΣ ΑΟΣΙΤΗΣ Γιώργος Φώσκολος