Η ομάδα της Μυκόνου επικράτησε του Α.Ο. Σύρου με 1-0 στο πλαίσιο των αγώνων της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων

Ξανά στο… κόλπο η Άνω Μερά

Η Άνω Μερά επέστρεψε στις νίκες μετά την επικράτησή της με 1-0 επί του Α.Ο. Σύρου και μπήκε και πάλι στο… κόλπο της πρώτης θέσης του ομίλου. Οι Μυκονιάτες που αγωνίσθηκαν με την πλάτη στον… τοίχο δεν είχαν κανένα άλλο περιθώριο. Το συγκρότημα του κ. Παπαπαναγή – έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο ως προπονητής της Άνω Μεράς – πλέον τα παίξει την ερχόμενη αγωνιστική με τον Α.Ο. Μυκόνου κι από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα εξαρτηθεί ποια ομάδα θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό. Από την πλευρά του ο Α.Ο. Σύρου μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, έδειξε διάθεση, όμως μετά το γκολ που δέχθηκε… χάθηκε και δεν μπόρεσε στη συνέχεια να αντιδράσει.

Αγωνιστικά το ματς ήταν μέτριο ποιοτικά αφού ότι είχε να δείξει ήταν μόνο στο πρώτο ημίχρονο όπου και υπήρχε εκτός από το γκολ και κάποιες αξιόλογες φάσεις. Στην επανάληψη η Άνω Μερά έπαιξε με τον χρόνο, έκλεισε όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία της και προσπαθούσε να… χτυπήσει στην κόντρα. Η ομάδα του Νίκου Βουτσίνου ούτε στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να φτάσει κοντά στο γκολ, αφού τα κλεισμένα καλά ατού του, δεν βρήκαν τους κατάλληλους χώρους.

Πολύ καλά διαβασμένος ο κ. Παπαπαναγής

Η διοίκηση της Άνω Μεράς μετά την ήττα στην πρεμιέρα των αγώνων από τον Α.Ο. Μυκόνου αποφάσισαν να αλλάξουν τεχνικό και απευθύνθηκαν σε έναν… παλιό γνώριμο. Ο κ. Παπαναγής είχε περάσει από το νησί και ήξερα καλά τα… κατατόπια. Ο νέος τεχνικός με το… καλημέρα έπιασε αμέσως δουλειά κι όπως έδειξε και το παιχνίδι είχε μελετήσει πάρα πολύ καλά τον Α.Ο. Σύρου. Αυτό γιατί έκλεισε πολύ καλά όλους τους επικίνδυνους παίκτες της ομάδας του Νίκου βουτσίνου, με τους Ραμπαβίλα, Λούσσα, Συμιγδαλά, Ρούσσο να μην μπορούν να συνδυαστούν όπως θα ήθελαν, αλλά και βρέθηκαν μακριά από το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο.

Ξανά στο… κόλπο οι Μυκονιάτες

Η Άνω Μερά μετά τη νίκη της επί του Α.Ο. Σύρου μπήκε και πάλι στη διεκδίκηση της πρώτης θέση του ομίλου. ΟΙ Μυκονιάτες με τους τρεις βαθμούς που πήραν έφτασαν τους πέντε (5) και πέρασαν πρώτοι στη βαθμολογία, αφού Α.Ο. Μυκόνου και Α.Ο. Σύρου έχουν από τρεις (3).  Το συγκρότημα του κ. Παπαπαναγή πλέον κατά την τύχη στα χέρια της ή καλύτερα στα πόδια της, αφού την ερχόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσουν το συμπολίτης της Α.Ο. Μυκόνου και με νίκη θα κάνει άλμα πρόκρισης κι αυτομάτως θα βγάλει εκτός… μάχης το συγκρότημα του Α.Ο. Μυκόνου.

Δεν έχασε τίποτα ο Α.Ο. Σύρου

Η ήττα μπορεί να στέρησε τους βαθμούς στην ομάδα της Σύρου, όμως τίποτα δεν χάθηκε. Ο Α.Ο. Σύρου αρχικά θα περιμένει να δει τι θα γίνει στο παιχνίδι μεταξύ των ομάδων  της Μυκόνου και στη συνέχεια θα πάει για τα ανάλογα αποτελέσματα. Σε περίπτωση νίκης της Άνω Μεράς θα αγωνισθεί στο γήπεδο του κόρφου με τον Α.Ο. Μυκόνου βαθμολογικά αδιάφορο καθώς δεν θα έχει καμία ελπίδα στη συνέχεια. Άλλωστε για τον Α.Ο. Μυκόνου το ματς με τον Α.Ο. Σύρου θα είναι το τελευταίο για τη δεύτερη φάση κι αν χάσει θα είναι και της χρονιάς. Έτσι ο Α.Ο. Σύρου θα έχει την ευκαιρία να το χτυπήσει και σε περίπτωση νίκης στη Μύκονο θα παίξει την πρώτη θέση στο γήπεδο της Ερμούπολης με την Άνω Μερά. Με νίκη οι Συριανοί θα παίξουν στον τελικό του πρωταθλήματος.

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

4’ τεράστια ευκαιρία για τον Α.Ο. Σύρου μετά την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Παναγιώτη Ραμπαβίλα. Ο Φορ των Συριανών έβγαλε κάθετα στον Λούσσα ο οποίος από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η μπάλα βρήκε αρχικά σε σώματα αμυντικών της Άνω Μεράς και στη συνέχεια την έβγαλαν σε κόρνερ.

11’ άουτ πέρασε το σουτ του Κεμπέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

12’ ο Δαραμάρας πήρε τη μπάλα, μπήκε μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Αρχικά ο Κεμπές έκλεψε τη μπάλα έπειτα το λάθος του Αργυρού, έτρεξε μερικά μέτρα και ο Ταμάμης τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Δαραμάρα να αποκτά το πλεονέκτημα και με ωραίο τελείωνα μα τελειώνει τη φάση με επιτυχία.

19’ άουτ πέρασε το σουτ του Σαμανίδη έπειτα τη σέντρα από τα αριστερά του Σαγκινέτου.

23’ στα χέρια του Συριανού η μπάλα μετά το σουτ του Κεμπέ.

25’ άουτ πέρασε το απευθείας φάουλ του Συμιγδαλά.

36’ ο Συριανός χωρίς πρόβλημα στο σουτ του Κεμπέ.

37’ ο γκολκίπερ των Συριανών με τα πόδια έδιωξε τη μπάλα στο σουτ του Κεμπέ κι έσωσε την εστία του από μία ακόμη παραβίαση.

46’ μεγάλη ευκαιρία μετά τη σέντρα του Ταραμάρα και τον Συριανό εκτός εστίας. Δεν βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του να στείλει τη μπάλα στο τέρμα των Συριανών.

49’ άουτ πέρασε το σουτ του Κ. Ρούσσου.

68’ σε κόρνερ κατέληξε η μπάλα μετά την εκτέλεση φάουλ του Ραμπαβίλα.

74’ φάουλ του Λαζαρίδη, ο Χατζάκος δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά και οι αμυντικοί του Α.Ο. Σύρου έδιωξαν την μπάλα μακριά.

84’ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους μετά το σουτ του Δημητρανόπουλου από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, ο Συριανός με υπερένταση στην αριστερή του γωνία έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

98’ σε κόρνερ έβγαλε ο Καρφαρίδας τη σέντρα του Μουλίδη.

Διαιτητής ήταν ο κ. Πανταλάκης με βοηθούς τους Αρμακόλα και Ρούσσου Ι.

ΑΣ Άνω Μεράς (Φώτης Παπαπαναγής): Τζιάβρας, Κωφοκώτσιος, Ξενάκης (68΄Αδάμ), Χατζάκος, Σαλταμάρας, Παπαδάκης, Κεμπέ (68΄ Αμπντούλ), Καρφαρίδας, Δαραμάρας (78΄Γκολέμης), Καραΐνδρος, Λαζαρίδης (81΄λ.τ. Δημητρανόπουλος).

Στον πάγκο επίσης ήταν: Χριστοδουλάκης, Κουντουράς, Ουζούνογλου.

ΑΟ Σύρου (Νίκος Βουτσίνος): Συριανός, Μαραγκός (72΄Μπάιλας), Συμιγδαλάς, Αργυρός, Ταμάμης (87΄Ντόγος), Μανουδάκης, Ρούσσος, Σαμανίδης, Λούσας, Ραμπαβίλας, Σαγκινέτος (46΄Μουλίδης).

Στον πάγκο επίσης ήταν: Μέτκο, Φραγικάς, Φωτεινιάς, Δημητρακόπουλος