Η ΕΠΣ Κυκλάδων με την συμπληρωματική προκήρυξη έκανε γνωστό τον πλήρη τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλου Κυκλάδων, αλλά και την νέα… ονομασία

21 ομάδες, ένα… τρόπαιο

Η διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων έκανε γνωστό τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Κυκλάδων. Τον πλήρη και αναλυτικό τρόπο έκανε γνωστή η ΕΠΣ Κυκλάδων με την συμπληρωματική προκήρυξη. Βέβαια σε προηγούμενο άρθρο η «Κοινή Γνώμη» σας είχε ενημερώσει για τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου με την μόνη διαφοροποίηση να είναι η ονομασία του κυπέλλου, αφού για την σεζόν 2019-2020 θα ονομάζεται… Κύπελλο ΕΠΣ Κυκλάδων “Hausbrandt”.

Από εκεί και πέρα στην ανάπτυξη των αγώνων όπως ήταν ήδη γνωστό οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους, ώστε τα σωματεία να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οικονομικά. Σίγουρα θα υπάρξουν μετακινήσεις, αφού οι ομάδες της Σύρου θα μπορούν να αγωνισθούν τόσο με τις ομάδας από την Σέριφο και την Σίφνο, αλλά και αντίστροφα. Ακόμη στην ίδια προκήρυξη γίνεται γνωστό πως αν και θα είναι στον ίδιο όμιλο οι ομάδες από την Τήνο και την Μύκονο, δεν θα μπορούν να πέσουν με τα σωματεία από τη Σέριφο και τη Σίφνο.

Οι ομάδες τώρα που δήλωσαν συμμετοχή είναι 21 και όπως αναφέρουμε παραπάνω θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Ο πρώτος όμιλος θα έχει 10 σωματεία κι θα αποτελείτε από τα Νησιά, Σύρου, Τήνου, Μυκόνου, δύο από την Πάρο και της Σερίφου, Σίφνου. Ενώ ο δεύτερος από 10 και θα είναι από την Νάξο, τη Σαντορίνη και τα δύο της Πάρου που θα βγουν μέσα από κλήρωση.

 

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει η συμπληρωματική προκήρυξη του κυπέλλου Κυκλάδων

Ονομασία

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων, το κύπελλο της ΕΣΠ Κ. περιόδου 2019-2020 ονομάζεται: Κύπελλο ΕΠΣ Κυκλάδων “Hausbrandt”.

Κλήρωση αγώνων Κυπέλλου

Η κλήρωση των αγώνων Κυπέλλου της ΕΠΣ Κυκλάδων “Hausbrandt” της 1η αγωνιτικής θα διεξαχθεί την Παρασκευή 16-8-2019 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Συμμετοχή ομάδων

Στο κύπελλο της ΕΠΣ Κυκλάδων “Hausbrandt” περιόδου 2019-2020, δήλωσαν συμμετοχή είκοσι μία (21) ομάδες:

Αίας Σύρου, Α.Ο. Σύρου, ΑΠΟ Ελλάς, Α.Ο. Πάγος, ΠΑΣ Τήνου, Α.Ο. Μυκόνου, Άνω Μερά, Α.Ο. Πάρου, ΜΕΑΣ Αστέρας Μαρμάρων, ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός, ΑΜΕΣ Νηρέας, Α.Ο. Πανναξιακός, Α.Ο. Αστέρας Τραγαίας, ΠΑΣ Νάξου, ΑΜΣ Φιλώτι, Α.Ο. Πανθηραϊκός, ΑΣ Θύελλα Καμαρίου, Α.Ο. Καρτεράδος, Α.Ο. Πύργος, ΑΣ Πανσιφναϊκός, Α.Ο. Σερίφου.

Τρόπος διεξαγωγής

Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους

1ος όμιλος

Σωματεία Σύρου: 4 (Αίας Σύρου, Α.Ο. Πάγος, Α.Ο. Σύρου, ΑΠΟ Ελλάς Σύρου)

Σωματεία Τήνου: 1 (ΠΑΣ Τήνου)

Σωματεία Μυκόνου: 2 (Α.Ο. Μυκόνου, Άνω Μερά)

Σωματεία Σερίφου: 1 (Α.Ο. Σερίφου)

Σωματεία Σίφνου: 1 (ΑΣ Πανσιφναϊκός)

Σωματεία Πάρου: 2 (μετά από κλήρωση μετακύ των σωματείων Α.Ο. Πάρου, ΜΕΑΣ Αστέρας Μαρμάρων, ΑΜΕΣ Νηρέας, ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός)

Σύνολο ομίλου 11 Σωματεία

2ος όμιλος

Σωματεία Νάξου: 4 (Α.Ο. Αστέρας Τραγαίας, ΠΑΣ Νάξου, Α.Ο. Πανναξιακός, ΑΜΣ Φιλώτι)

Σωματεία Θήρας: 4 (ΑΣ Θύελλα Καμαρίου, Α.Ο. Καρτεράδος, Α.Ο. Πανθηραϊκός, Α.Ο. Πύργος)

Σωματεία Πάρου: 2 (μετά από κλήρωση μετακύ των σωματείων Α.Ο. Πάρου, ΜΕΑΣ Αστέρας Μαρμάρων, ΑΜΕΣ Νηρέας, ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός)

Σύνολο 2ου ομίλου 10 σωματεία

1η αγωνιστική

Θα διεξαχθούν πέντε (5) αγώνες, ώστε να απομείνουν δεκαέξι (16) ομάδες. (21-5-16).

Θα γίνει κλήρωση σε ποιον όμιλο από τους δύο θα διεξαχθούν τρεις (30 αγώνες και σε ποιον δύο (2) αγώνες.

Στον 1ο όμιλο, για ακτοπλοϊκούς λόγους, οι ομάδες της Σίφνου και της Σερίφου θα κληρωθούν με τις ομάδες από τα νησιά της Πάρου ή της Σύρου. Αντίστροφα οι ομάδες από τα νησιά Τήνο και Μύκονο δεν θα κληρωθούν με τις ομάδες από τα νησιά Σίφνου και Σερίφου. Το ίδιο θα ισχύσει και στην 2η αγωνιστική, η οποία αναλύεται παρακάτω.

2η αγωνιστική

Στη δεύτερη (2η) αγωνιστική θα συμμετάσχουν οι ομάδες των Ομίλων που πέρασαν απευθείας (11 ομάδες) καθώς και οι πέντε (5) ομάδες που προέκυψαν από την 1η αγωνιστική, πάλι σε δύο ομίλους. Θα διεξαχθούν οκτώ (8) αγώνες, τέσσερις (4) αγώνες στον 1ο όμιλο και τέσσερις (4) αγώνες στον 2ο όμιλο.

3η αγωνιστική

Στην 3η αγωνιστική (προημιτελική φάση) θα συμμετάσχουν οι οκτώ (8) ομάδες που θα έχουν προκριθεί από τις δύο πρώτες αγωνιστικές. 4 ομάδες από τον 1ο όμιλο και 4 ομάδες από τον δεύτερο όμιλο.

Ημιτελική φάση

 Οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν, θα μπουν σε ενιαία κλήρωση, από την οποία θα προκύψουν τα δύο ζευγάρια και οι κινητές θα αποτελέσουν το ζευγάρι του τελικού.

Όλοι οι αγώνες είναι απλοί και τα ζευγάρια θα προκύψουν μετά από κλήρωση. Η πρώτη ομάδα κάθε ζευγαριού είναι η γηπεδούχος ομάδα. Η διεξαγωγή της διοργάνωσης και των αγώνων γίνονται με βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ και της προκήρυξης Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΟ.