Το πρόγραμμα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων για τη σεζόν 2019-20

Η σεζόν ξεκινά με… ντέρμπι

  • Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 2 Σεπ. 2019 - 14:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στα γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων στο γήπεδο της Ερμούπολης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης ευχήθηκε αρχικά στις ομάδες μία καλή αγωνιστική σεζόν και ταυτόχρονα έδειξε ικανοποιημένος με την αύξηση των σωματείων κυρίως στις μικρές κατηγορίες. Ταυτόχρονα καλωσόρισε την Ελλάς Σύρου η οποία μετά από 10 χρόνια επιστρέφει στην ενεργό δράση. Ο κ. Ζιάβρας από την πλευρά του ευχαρίστησε την ΕΠΣ Κυκλάδων για την μεγάλη βοήθεια της κυρίως για τις ενέργειες των δικαιολογητικών και όλων των απαραίτητων εγγράφων για την επαναδραστηριοποίηση του σωματείου. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Ελλάς Σύρου ευχαρίστησε και όλα τα σωματεία που μίλησαν τις τελευταίες ώρες και στην ύστατη προσπάθεια που έγινε για την συμμετοχή του σωματείου στην Α’ κατηγορία. Κάτι που βέβαια όπως είναι γνωστό δεν προχώρησε μιας και η ευκαιρία… χάθηκε πριν συνταχθούν οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων. Το παρών στην κλήρωση έδωσε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Γιάννης Σιγάλας ο οποίος είναι κοντά στην Ένωση όλων αυτόν των καιρό και θα συνεχίσει όπως τόνισε να είναι.

Τώρα όσον αφορά την κλήρωση, η διαδικασία κύλησε ομαλά με τις ομάδες να γνωρίζουν τη ροή των αγώνων τους. Η σεζόν όπως είναι γνωστό θα ξεκινήσει με τους αγώνες κυπέλλου και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

Στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων θα πάρουν μέρος 8 ομάδες από τις 10 που είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Οι ομάδες είναι: Α.Ο. Σύρου, Πάγος, Α.Ο. Μυκόνου, Καρτεράδος, Α.Ο. Πύργου, Πανναξιακός, Α.Ο. Σερίφου και Α.Ο. Πάρου.

Η κληρωτίδα είχε… κέφια

Οι ομάδες έμαθαν την ροή των αγώνων τους και ξεκίνησαν ήδη των σχεδιασμό τους. Η Α’ κατηγορία έχει φαβορί και αουτσάιντερ, αλλά και όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν ποια θα είναι η ομάδα… έκπληξη. Η κλήρωση έβγαλε ένα μεγάλο παραδοσιακό ντέρμπι καθώς ο Α.Ο. Σύρου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα φιλοξενήσει τον Πανναξιακό. Δύο ομάδες με κοινούς στόχους αφού τόσο ο Πανναξιακός όσο και ο Α.Ο. Σύρου θέλουν το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ’ Εθνικής. Οι δύο ομάδες έχουν… χτιστεί για να διεκδικήσουν τον τίτλο, καθώς έχουν ήδη πραγματοποιήσει σπουδαίες μεταγραφές. Η αρχή όπως όλα δείχνουν θα είναι… καυτή καθώς και οι δύο ομάδες γνωρίζουν πως είναι σημαντικό να ξεκινήσουν με νίκη. Από εκεί και πέρα η Μύκονος η τρίτης… παρέας που έχει κι αυτή στόχο τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος θα φιλοξενηθεί από τον Α.Ο. Πάρου. Η ομάδα της Πάρου όπως κάθε χρόνο παρουσιάζεται δυνατή και δύσκολα οι ομάδες περνούν από το γήπεδο της Παροικιάς. Ο Πάγος θα ταξιδέψει την πρώτη αγωνιστική στην Σαντορίνη για το ματς με τον Α.Ο. Πύργου, ενώ ο Α.Ο. Σερίφου θα υποδεχθεί τον Καρτεράδο. Το τοπικό ντέρμπι της Σύρου μεταξύ του Πάγου και του Α.Ο. Σύρου θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη αγωνιστική ενώ το συγκρότημα του Γιώργου Ρούσσου θα υποδεχθεί τον Α.Ο. Μυκόνου την 6η αγωνιστική.

Η ανακοίνωση της Ελλάς Σύρου για την Α’ κατηγορία Κυκλάδων και την προσπάθεια που έγινε για συμμετοχής σ’ αυτήν

 

Το σωματείο του Α.Π.Ο Ελλάς Σύρου, θέλει μέσω αυτής της ανακοίνωσης να διευκρινίσει στο φίλαθλο κοινό της ομάδας σχετικά με την συμμετοχή της στην Β κατηγορία, αλλά και το αίτημα της τελευταίας στιγμής για συμμετοχή στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Από την ημέρα της επαναδραστηριοποίησης μας, ήμασταν όλοι σίγουροι πως η νέα προσπάθεια ξεκινάει από την Β Κατηγορία. Δεν ήταν πρωτεύον στόχος η Α κατηγορία, μιας και ο αθλητισμός προηγείται του πρωταθλητισμού… σύμφωνα με την άποψη των ανθρώπων που πλαισιώνουν αυτή την ομάδα.

Όταν η ΕΠΣ Κυκλάδων μας ενημέρωσε με την υπ αριθμόν πρωτοκόλλου 683 επιστολή της να απαντήσουμε μέχρι τις 28/8/2019 ώρα 14.00 αν επιθυμούμαι να δηλώσουμε στην Α κατηγορία (σε περίπτωση ΜΗ συμμετοχής κάποιας ομάδας) και κατόπιν συνεδρίασης του Δ.Σ, αποφασίσαμε να το πράξουμε. Δεν άλλαξαν μέσα σε λίγες ημέρες οι απόψεις μας σχετικά με τον αθλητισμό-πρωταθλητισμό. Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Β Κατηγορίας (3 όμιλοι με ΜΟΝΟ 5 ομάδες σε κάθε όμιλο),ήταν ο βασικός λόγος που μας έκανε να αναθεωρήσουμε σχετικά με την πρώτη μας απόφαση. Ενημερωθήκαμε εγκαίρως από την ΕΠΣ Κυκλάδων, πως το μόνο σωματείο που έστειλε αίτημα συμμετοχής στην Α Κατηγορία μέχρι της 28 Αυγούστου 2019 και ώρα 14.00 ήμασταν εμείς. Περιμέναμε λίγες ώρες μήπως και κάποιο σωματείο δεν επιθυμούσε να συνεχίσει στην μεγάλη κατηγορία.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ρένος Φρέρης, αμέσως μας ενημέρωσε πως μόνο αν συμφωνήσουν και τα 8 σωματεία της Α Κατηγορίας (Α.Ο Σύρου, Α.Ο Πάγου,Α.Ο Μυκόνου, Α.Ο Πύργου, Α.Ο Καρτεράδου, Α.Ο Πάρου, Πανναξιακός, Α.Ο Σερίφου) και στείλουν εγγράφως την συναίνεση τους στην εκπρόθεσμη (από την αρχική) ημερομηνία θα συμβεί αυτό, κάτι που είναι πολύ σωστό και λογικό.

Τις τελευταίες ώρες ξεκινήσαμε ένα «μπαράζ» επικοινωνίας με όλα τα σωματεία προκειμένου να ακούσουμε την άποψη τους σε αυτό.

Τα 4 πρώτα σωματεία που επικοινωνήσαμε έδωσαν την θετική τους συγκατάθεση προφορικά (Καρτεράδος, Πύργος, Α.Ο Μυκόνου, Α.Ο Πάγου). Από την στιγμή που το 5ο σωματείο (δεν αναφέρουμε όνομα για να μη πυροδοτήσουμε) μας έβαλε STOP στις ελπίδες μας για συμμετοχή στην Α κατηγορία (λίγο νωρίτερα το ίδιο σωματείο είχε ανάψει το πράσινο φως), δεν υπήρχε λόγος να υποχρεώσουμε τις υπόλοιπες ομάδες να δώσουν και αυτές την άδεια τους, αφού απαιτούνταν το απόλυτο (8/8).

Ευχαριστούμε θερμά τον Α.Ο Μυκόνου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ομάδας κ. Αλέξανδρο Κουκά για την προσωπική αλλά και ομαδική στήριξη του στο σωματείο μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς το σωματείο του νησιού μας Α.Ο Πάγου για την θετική και γρήγορη συναίνεση του σε αυτό. Ευχαριστούμε θερμά το σωματείο του Α.Ο Καρτεράδου που έδωσε γρήγορα την θετική του συγκατάθεση (τηλεφωνικά), ενώ οφείλουμε να πούμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ στον Α.Ο Πύργου Σαντορίνης και ιδιαίτερα στον κ. Αλέξη Κωνσταντόπουλο για την στήριξη του και τις θερμές ευχές του για καλή αρχή της ομάδας μας.

Ευχόμαστε καλή αγωνιστική σεζόν σε όλα τα σωματεία των Κυκλάδων με υγεία.

 

 

1η Αγωνιστική

Ομάδες

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ - Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

 

2η Αγωνιστική

Ομάδες

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ

Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

 

3η Αγωνιστική

Ομάδες

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

 

4η Αγωνιστική

Ομάδες

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ

Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

 

5η Αγωνιστική

Ομάδες

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ

 

6η Αγωνιστική

Ομάδες

Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ - Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

 

7η Αγωνιστική

Ομάδες

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ

Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ - Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

 

8η Αγωνιστική

Ομάδες

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ

Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

 

9η Αγωνιστική

Ομάδες

Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ

 

10η Αγωνιστική

Ομάδες

Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ

 

11η Αγωνιστική

Ομάδες

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

 

12η Αγωνιστική

Ομάδες

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ

Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ - Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

 

13η Αγωνιστική

Ομάδες

Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ

 

14η Αγωνιστική

Ομάδες

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ