Στη Σύρο βρέθηκε ο Τεχνικός Διευθυντής και Υπεύθυνος Scout της GPS SEE / Valencia C.F. Γιώργος Τόλιας

«Από τις ποιοτικότερες σχολές του δικτύου μας η ακαδημία της Σύρου»

  • Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 25 Σεπ. 2019 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την πρωτεύουσα των Κυκλάδων επισκέφθηκε ο Τεχνικός Διευθυντής και Υπεύθυνος Scout της GPS SEE / Valencia C.F., Γιώργος Τόλιας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Τόλιας παρακολούθησε τις προπονήσεις των παιδιών της ακαδημίας της Σύρου και συζήτησε με τους γονείς των αθλητών για τη φιλοσοφία  της GPS / Valencia C.F. Ταυτόχρονα, οι προπονητές της σχολής είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του, για τους αθλητές της σχολής, καθώς και να αναλύσουν σε βάθος την προπονητική μεθοδολογία που ακολουθούν οι «νυχτερίδες».

 

Ο Τεχνικός Διευθυντής και Υπεύθυνος Scout της GPS SEE / Valencia C.F. μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» και αρχικά αναφέρθηκε στην φιλοσοφία του προγράμματος, αλλά και την ακαδημία της Σύρου. «Πιστεύω ότι η σχολή GPS SEE / Valencia CF στη Σύρο αποτελεί μία από τις ποιοτικότερες σχολές του δικτύου μας σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Σερβία. Λειτουργεί με μεθοδικότητα και οργάνωση και διαθέτει μία προπονητική ομάδα υψηλού επιπέδου η οποία συμμετέχει συστηματικά στα Προπονητικά Σεμινάρια και τα Επιμορφωτικά Ταξίδια που πραγματοποιούνται σε Ελλάδα και Ισπανία.

Η “Valencia Club De Futbol” ιδρύθηκε το 1919 και είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και μεγαλύτερους συλλόγους του ισπανικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μες τα χρόνια, το club έχει κατακτήσει παγκόσμια φήμη για την παραγωγική ακαδημία νέων της, παράγοντας ταλέντα παγκόσμιας κλάσης».

 

Θα ήθελα να μου πείτε ποιά είναι η GPS και ποιά είναι η σχέση της με τη Valencia CF;

«Η Global Premier Soccer (GPS) είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ. Είναι ενεργή σε 26 πολιτείες και περιοχές των ΗΠΑ μαζί με τον Καναδά και τη Νότια Αμερική. Το πρόγραμμα ποδοσφαίρου της GPS / Valencia C.F. Νοτιοανατολικής Ευρώπης στοχεύει στην εξάπλωση της εικόνας και της φιλοσοφίας της Valencia C.F. σε όλο τον κόσμο και στη διάδοση της φημισμένης μεθοδολογίας του συλλόγου σε κάθε μέρος του πλανήτη και λειτουργεί ως ένα εκτεταμένο δίκτυο scouting για την Valencia CF».

 

«Εκπαιδεύουμε ανθρώπους – δημιουργούμε ποδοσφαιριστές»  

«Η Ακαδημία της Valencia CF έχει αναπτύξει το Προπονητικό της Μοντέλο με βάση το μοντέλο παιχνιδιού της πρώτης ομάδας, το οποίο έχει καθοριστεί από τη ξεχωριστή ταυτότητα του συλλόγου. Η εκπαίδευση των νεαρών ποδοσφαιριστών γίνεται με γνώμονα την ηλικία, το επίπεδο και την εργομετρική αξιολόγηση (ποδόσφαιρο – fitness assessment) του κάθε ποδοσφαιριστή:

Stage 1 (από 6 έως 10 ετών)

Stage 2 (από 11 έως 15 ετών)

Stage 3 (από 16 έως 18 ετών)

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του προγράμματος είναι και η εκπαίδευση και η κατάρτιση των προπονητών που θα διδάσκουν το πρόγραμμα ποδοσφαίρου στα παιδιά κάθε χώρας. Οι προπονητές σε κάθε χώρα εκπαιδεύονται πάνω στη μεθοδολογία της Ακαδημίας της Βαλένθια συμμετέχοντας σε:

Προπονητικά Σεμινάρια, Τεχνικό Ταξίδι στην Ισπανία, στην Ακαδημία της Valencia CF,  και Monthly Report με το Υπεύθυνο Μεθοδολογίας της Valencia CF Academy».

 

Ποιο είναι το πρόγραμμα της GPS Juniors;

 

«Στο προπονητικό πρόγραμμα της GPS/ Valencia CF, προσφέρετε εξειδικευμένο πρόγραμμα εκμάθησης ποδοσφαίρου για αγόρια και κορίτσια σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στους εκπαιδευτικούς - αθλητικούς στόχους και τις ικανότητες των παιδιών 4-6 ετών. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τη διερεύνηση, το παιχνίδι και τη συζήτηση και συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία δόμησης των εμπειριών και της ζωής τους. Το παιχνίδι αποτελεί διαδικασία μάθησης και ανάπτυξης, πλαίσιο και τρόπο οργάνωσης της μάθησης αλλά και δικαίωμα των παιδιών. 

 

Τι είναι το Elite Program;

 

«Το «GPS SEE / Valencia C.F. Soccer Program»  έχει ως στόχο να εντοπίσει, να προπονήσει και να αναπτύξει τους πιο ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές σε κάθε περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Για να επιτευχθεί αυτό, τα πιο ταλαντούχα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εισέλθουν στο πρόγραμμα Elite, να προπονηθούν και να αξιολογηθούν σε ειδικά σχεδιασμένα Camp υπό την καθοδήγηση της εξειδικευμένης προπονητικής ομάδας της GPS Southeast Europe / Valencia C.F. Εκείνοι που θα θεωρηθούν έτοιμοι για το επόμενο βήμα, καλούνται να σχηματίσουν την εθνική ομάδα κάθε χώρας, που θα προπονηθεί και θα αντιμετωπίσει τους καλύτερους παίκτες από όλες τις περιοχές της Ν.Α. Ευρώπης σε εξειδικευμένα Camp και διεθνή τουρνουά. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις φάσεις, σχεδιασμένες ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία:

Elite Development Camp

Valencia CF Elite Tournament

Διεθνές Τουρνουά

Σε αυτό το πλαίσιο, θα ταξιδέψει τον Οκτώβριο μία ομάδα Κ15 με επίλεκτους παίκτες από Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία στην Ισπανία ώστε να εκπροσωπήσουν τη GPS SEE / Valencia CF  στο U15’ Elite Tournament που διοργανώνει η GPS Spain σε συνεργασία με το Club La Vall. Κομμάτι αυτή της αποστολής, θα είναι και ο παίκτης της σχολής μας Βασίλης Ευαγγελόπουλος, γεννηθείς το 2005. Στο εν λόγω τουρνουά, θα συμμετέχουν μερικοί από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ισπανία όπως η FC Barcelona, η Real Madrid CF, η Valencia CF, η Athletic In Madrid και η Levante UD αλλά και φημισμένες ομάδες από όλων τον κόσμο όπως η Arsenal CF. 

 

Κλείνοντας θα ήθελα να μου πείτε κι αν υπάρχουν αθλητές μέσα από το πρόγραμμα αυτό που να έχουν κάνει το επόμενο… βήμα 

 

«Από 2013-2019 πάνω από 29 παίκτες από τα ποδοσφαιρικά προγράμματα μας GPS SEE έχουν τοποθετηθεί σε επαγγελματικούς συλλόγους στην Ευρώπη, στην Ελλάδα και την  Κύπρο».