Ιστορική νίκη – πρόκριση για Ελλάς Σύρου

  • Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2019 - 20:27
  • /   Eνημέρωση: 30 Σεπ. 2019 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η ομάδα του Νίκου Βουτσίνου επικράτησε με 1-4 του Νηρέα στο γήπεδο της Παροικιάς κι έγραψε με «χρυσά» γράμματα τη νέα σελίδα στην σύγχρονη ιστορία της.  Η Ελλάς Σύρου μετά από περίπου 11 χρόνια επιστρέφει, είναι δυνατή και με το… καλημέρα έδειξε πως όχι μόνο μπορεί να πρωταγωνιστήσει, αλλά και πως της άξιζε μία θέση στην Α’ κατηγορία Κυκλάδων. Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό και οι φίλοι του ποδοσφαίρου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και συνολικά πέντε τέρματα. Η Ελλάς Σύρου κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν καλύτερη κι έφτασε δίκαια στην νίκη – πρόκριση. Το σκορ άνοιξε ο Κυριάκος Μανουδάκης ο οποίος γιόρτασε την ονομαστική του εορτή με μία καλή εμφάνιση και γκολ. Στο 43’ η Ελλάς όπως αναφέρουμε παραπάνω με τον Μανουδάκη έκανε το 0-1, ο οποίος έγραψε και το όνομά του στην ιστορία της ομάδας ως ο παίκτης που σημειώνει το πρώτο γκολ μετά την επαναδραστηριοποίησή της.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα καθώς πριν ακόμη κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από πλευράς Ελλάς κέρδισαν πέναλτι και με τον Παπαδόπουλο έφεραν το ματς στα ίσα. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να είναι στο 1-1, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμού ουσιαστικά για την επανάληψη.

Η ομάδα του Νίκου Βουτσίνου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου μπήκε δυνατά, καθώς ήθελε να επιβάλει τον ρυθμό της, αλλά και να βάλει γκολ ώστε να φύγει το άγχος της… πρεμιέρας. Ο Μιχάλης Ευριπιώτης μόλις στο 46’ μετά από ωραία προσπάθεια έκανε το 1-2 κι από εκεί και πέρα τα πάντα έγιναν πιο εύκολα. Αυτό γιατί οι Συριανοί απέκτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, έπαιξαν από την μεσαία γραμμή και πάνω και δημιούργησαν αρκετές καλές ευκαιρίες για γκολ. Ο Ρηγούτσος με σους έκανε το 1-3 για την Ελλάς κλειδώνοντας ουσιαστικά την νίκη για την ομάδα του στο 52’. Το τελικό 1-4 διαμορφώθηκε μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σταμούλη, λίγα λεπτά πριν συμπληρωθούν τα ενενήντα.  

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Καλόγερας με βοηθούς τους κ.κ. Γρυπάρη και Κουζούμη.

ΑΜΕΣ Νηρέας (Μοστράτος): Πανταζής, Ζούμης, Jmepi, Βραπι, Παπαδόπουλος, Allko, Σιμόπουλος, Ρούσσος, Λοκα, Μπαμπαλιου, Αρκουλής

Στον πάγκο επίσης ήταν: Αρκουλής Γ, Ρούσσος, Τριπολιτσιώτης, Τριπολιτσιώτης Μ, Ρούσσος Α, Λοκα

Ελλάς (Βούτσινος): Καπέλας, Μπαλόπητας, Παράβαλος, Συριανός Α, Ταμάμης, Χαλκιάς, Ρηγούτσος, Σταμούλης, Ευριπιώτης, Μανουδάκης, Πρίντεζης

Στον πάγκο επίσης ήταν: Μαραγκός, Κοτζαπαναγιώτης, Φραγκουδάκης, Καραμολέγκος, Δημητρακόπουλος, Στέλλας, Μπάιλας