Το πρώτο εισιτήριο χρονικά πήρε η ομάδα της Πάρου έπειτα την νίκη της στην Τήνο με 2-4

Μεγάλη νίκη μέσα στην Τήνο για τον Α.Ο. Πάρου

Ο Α.Ο. Πάρου επικράτησε με 2-4 του ΠΑΣ Τήνου στο γήπεδο της Στενής και πήρε το πρώτο χρονικά εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων. Το ματς μεταξύ των δύο αυτών ομάδων ήταν και το πρώτο επίσημο παιχνίδι για την σεζόν 2018-19 και μ’ αυτό άνοιξε η φετινή αυλαία. Ο Α. Ο. Πάρου ήταν ανώτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε δίκαια την πρόκριση στην επόμενη φάση. Από την πλευρά της η ομάδα της Τήνου έπαιξε αρκετά καλά, ήταν αξιόμαχος και είχε στην σύνθεσή τους αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι στο ματς. Το σφύριγμα της λήξης έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να είναι στο 1-1. Βέβαια οι φιλοξενούμενοι ήταν άτυχοι καθώς είδαν την μπάλα σε προσπάθεια των Σαρρή και Γιαννούλη να σταματά στο δοκάρι του Κελαδίτη, ενώ ο ΠΑΣ θα μπορούσε να είχε πάει προηγούμενος στο σκορ στα αποδυτήρια αν Ζαλώνης δεν αστοχούσε από θέση τετ α τετ. Οι Παριανοί στην επανάληψη βγήκαν αποφασισμένοι να πάρουν την πρόκριση και πίεσαν την ομάδα της Τήνου από τα πρώτα λεπτά. Η πίεση αυτή απέδωσε καρπούς αφού το συγκρότημα του κ. Τριανταφυλλάκου κατάφερε να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα και να κρατήσει παρά την πίεση από τους γηπεδούχους το προβάδισμα στο σκορ.

 

 

Τα γκολ της αναμέτρησης

4’ οι γηπεδούχοι που μπήκα δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να αιφνιδιάσουν τους Παριανούς, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και να προηγηθούν με 1-0. Συγκεκριμένα ο Φώσκολος μετά από ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βγήκε απέναντι στον Χαριστό και με πλασέ έκανε το 1-0.

19’ ο Γαβαλάς μετά από ωραίο σουτ από πλάγια θέση κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κελαδίτη και να φέρει το ματς στα ίσα (1-1).

60’ ο Τριανταφυλλίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε το 1-2 για τον Α.Ο. Πάρου, ολοκληρώνοντας την ολική ανατροπή.

62’ ο Γααλάς με ωραίο δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Κελαδιτη, γράφοντας το 1-3 για τους φιλοξενούμενους.

63’ ο Ζαλώνης με ατομική ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής και με σουτ νίκησε τον Χαριστό για το 2-3.

78’ ο Χύσκα έπειτα την πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Γαβαλά, έκανε το 2-4 διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα σε ένα χορταστικό από όλες τις απόψεις παιχνίδι, αφού εκτός από τα έξι συνολικά τέρματα που σημειώθηκαν, είχε και αρκετές ωραίες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

 

Διαιτητική τριάδα ήταν οι: Ζαράνης, Αγγέλου και Γεωργιάδης

ΠΑΣ Τήνου (Γιώργος Μάλλιος): Κελαδίτης, Ζαλώνης Φ., Ζιούλης (69΄Λάλα), Λειβαδάρης (81΄Κελαδίτης Κ.), Βελαλόπουλος, Θεοδώρου (88' Ντάνσον), Φώσκολος, Μυλωνάς (85΄Τζανουλίνος), Φιλιππούσης, Ζαλώνης Γ., Πλυτάς.

Στον πάγκο επίσης ήταν: Βιδάλης, Λεκάσι, Βασιλάκης

ΑΟ Πάρου (Δημήτρης Τριανταφυλλάκος): Χαριστός, Πάπα, Ρέλλας, Μπέτσα, Καμπάσης, Σωτηρόπουλος (89΄Χερουβείμ), Χύσκα, Γαβαλάς, Σαρρής (81΄Κούτσα), Γιαννούλης, Τριανταφυλλίδης (83΄Ζγουράτι).

Στον πάγκο επίσης ήταν:  Λουκής, Χανιώτης, Φλέσσας, Σκανδάλης