Στον Πανναξιακό οι βαθμοί μετά την απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Κυκλάδων

Βαρύς ο… πέλεκυς για τον Α.Ο. Σύρου

  • Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, 2019 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 20 Δεκ. 2019 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Βαριά ποινή για Α.Ο. Σύρου μετά την μη κάθοδο στο παιχνίδι με τον Πανναξιακό στη Νάξο. Η ομάδα της Σύρου μετά την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Κυκλάδων, χάνει ο παιχνίδι με 3-0 και οι τρεις βαθμοί θα κατοχυρωθούν στην ομάδα της Νάξου. Με τα νέα δεδομένα ο Πανναξιακός γίνεται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς αφήνει πίσω του τον Α.Ο. Σύρου.

Τώρα από εδώ και πέρα θα πρέπει να περιμένουμε την αντίδραση των Συριανών κι αν θα προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ. Μία εξέλιξη βέβαια που λίγο ή πολύ την περίμεναν στον Α.Ο. Σύρου και προετοιμάζονταν όλες αυτές τις μέρες για την επόμενη κίνησή τους. Το ντέρμπι της Νάξου ως φαίνεται θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη, αφού αν γίνει τελικά η προσφυγή, τότε θα αναμένουμε και την τελική απόφαση. Σε πρώτη φάση οι βαθμοί έχουν περάσει στον Πανναξιακό, με το συγκρότημα του κ. Σκούνα να γίνεται αυτομάτως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Ταυτόχρονα η ΕΠΣ Κυκλάδων καλεί σε απολογία τον πρόεδρο του Α.Ο. Σύρου Γιώργο Φώσκολο καθώς και το σωματείο για τα δυσμενή σχόλια που δυσφημούν το ποδόσφαιρο. Οι απολογίες θα πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων μέχρι την Παρασκευή 27-12-2019.

Τέλος, ο Α.Ο. Σύρου θα πρέπει να καταβάλλει μέσα σε διάστημα 10 ημερών το ποσό των 1656 ευρώ σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος.   

Η απόφαση για αναβληθέν παιχνίδι της Νάξου

«Το σωματείο του Α.Ο. Σύρου δεν προσήλθε στον ορισθέντα αγώνα Α’ κατηγορίας Α.Ο. Πανναξιακός – Α.Ο. Σύρου στις 15-12-2019. Το Σωματείο Α.Ο. Σύρου  έστειλε email στην Επιτροπή Ορισμού αγώνων της ΕΠΣ Κυκλάδων στις 14-12-2019 και ώρα 21:42 με το οποίο δήλωνε την αδυναμία προσέλευσης της ομάδας στον αγώνα λόγω ανωτέρας βίας και συγκεκριμένα δώδεκα (12) ποδοσφαιριστές διεγνώσθησαν με οξεία γαστρεντερίτιδα.

Η γηπεδούχος ομάδα Α.Ο. Πανναξιακός καθώς και οι διαιτητές, προσήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και συντάχθηκε φύλλο αγώνα.

  1. Σύμφωνα με το άρθρο 17 του ΚΑΠ «Αδυναμία συμμετοχή σε αγώνα» η παράγραφος 1 αναφέρει «Η ομάδα που δεν μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνα πρέπει να ειδοποιήσει την διοργανώτρια… πρέπει να γίνει πριν από τρεις μέρες (3) τουλάχιστον.

Η παράγραφος 3 αναφέρει «Από τις παραπάνω κυρώσεις απαλλάσσεται η ομάδα που δηλώνει αδυναμία συμμετοχής σε αγώνα, εφόσον αυτή οφείλεται σε ανώτερη βία. Ως ανώτερη βία νοείται ενδεικτικά η διακοπή των συγκοινωνιών (σιδηροδρομική, ακτοπλοϊκή, αεροπορική κιλπ) από οποιαδήποτε αιτία, από την οποία είναι αδύνατη η έγκαιρη προσέλευση στο γήπεδο της ομάδας».

 

  1. Σύμφωνα με την προκήρυξη πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, άρθρο 16 «Μη κάθοδος αγώνα», «Σε περίπτωση μη καθόδου αδικαιολόγητα ομάδας… επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.000€… δεν ενημερώσει εγγράφως την ΕΠΣ Κυκλάδων τουλάχιστον 48 ώρες πριν τον αγώνα, θα της χρεωθούν τα έξοδα διαιτησίας και 100 ευρώ στην αντίπαλη ομάδα αν αυτή είναι γηπεδούχος και κατήλθε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο, για πάγια έξοδα αγώνα.

Μετά τα παραπάνω ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του Α.Ο. Πανναξιακού με τέρματα 3-0. Η έκτιση ποινών προσμετράτε μόνο για την ανυπαίτια ομάδα (Α.Ο. Πανναξιακός), άρθρο 21 παρ. 3, ΙΙ του ΚΑΠ.