Η Ελλάς Σύρου επικράτησε με 3-1 στα πέναλτι (1-1 καν. Διάρκεια αγώνα ) της Άνω Μεράς και πέρασε στα ημιτελικά του κυπέλλου Κυκλάδων

Μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις στην ιστορία της

  • Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2020 - 21:14
  • /   Eνημέρωση: 22 Ιαν. 2020 - 22:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Μία από τις πιο «χρυσές» σελίδες της ιστορίας της έγραψε το απόγευμα της Τρίτης η Ελλάς Σύρου η οποία επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με 3-1 (1-1 κανονική διάρκεια αγώνα) και να προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου Κυκλάδων. Δεν είναι μόνο η πρόκριση αλλά αυτό που κάνει σημαντικότερη την πρόκριση είναι πως η Άνω Μερά αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ η Ελλάς στην Β’ κατηγορία Κυκλάδων. Τις δύο ομάδες τις χωρίζουν δύο κατηγορίες. Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης το σκορ ήταν δικαιότατο, καθώς ναι μεν η Άνω Μερά ήταν ανώτερη σε κάποια σημεία της Ελλάς, όμως η ομάδα του Νίκου Βουτσίνου δεν το έβαλε ποτέ κάτω και κυνήγησε με αξιώσεις τόσο αρχικά το γκολ της ισοφάρισης όσο και την πρόκριση.

Η Άνω Μερά εκμεταλλεύτηκε την ένταση που υπήρξε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με αποτέλεσμα οι Συριανοί να χάσουν λίγο την αυτοσυγκέντρωσή τους κι ο Μπρένο με πλασέ από μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 0-1. Η Ελλάς δεν το έβαλε κάτω, ανέβασε την απόδοσή τους, ισορρόπησε αρχικά το ματς και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 1-1 με το σουτ του Αντώνη Συριανού μετά την ασίστ του Καραμολέγκου. Για όσους θυμούνται ο νεαρός αμυντικός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και στο ματς με την Μύκονο, όπου με κεφαλιά είχε χρηστεί σκόρερ.

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Τα 30 λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε κάτι αν και οι δύο προπονητές με τις αλλαγές που έκαναν προσπάθησαν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα τους. Στη διαδικασία των πέναλτι ο Κώστας Συριανός, αλλά και το δοκάρι έδωσαν την μεγάλη πρόκριση στην Ελλάς Σύρου. Ο Κυριάκος Μανουδάκης ευστόχησε στο τέταρτο πέναλτι και η νύχτα έγινε… μέρα και όλοι έγιναν ένα… κουβάρι. Η Ελλάς Σύρου στην πρώτη της χρονιά στα πρωταθλήματα των Κυκλάδων κατάφερε να γράψει μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία της.

 

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης

 

6’ εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στο σουτ του μέσα από την περιοχή του Ντετίδη.

8’ φωνές και από τις δύο πλευρές αρχικά δεν δόθηκε οφσάιντ σε παίκτη της Μυκόνου και στη συνέχεια φώναξαν οι φιλοξενούμενοι καθώς ο διαιτητής έδωσε παράβαση για χέρι του Μπρένο, ενώ έφευγε μόνος απέναντι στον Συριανό.

15’ άουτ πέρασε το σουτ από τα 20 μέτρα περίπου τους Σταμούλη.

21’ μακριά από τα δοκάρια του Συριανού πέρασε η μπάλα στο σουτ του Μανωλιά.

26’ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Μπαλόπητα έπειτα το φάουλ που εκτέλεσε από τα δεξιά ο Μανουδάκης. Η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών στη συνέχεια και πέρασε σε κόρνερ.

31’ ο Μανωλιάς ταλαιπώρησε την άμυνα των Συριανών, όμως στην προσπάθειά του για σέντρα η μπάλα πέρασε βρήκε σε σώματα αμυντικών και πέρασε σε κόρνερ.

33’ άουτ το σουτ του Μανωλιά από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής.

35’ άουτ πέρασε το σουτ του Μπάιλα.

39’ μεγάλη ευκαιρία για την Άνω Μερά με το σουτ του Μπρένο από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

41’ λίγα μέτρα μακριά από το δοκάρι του Χάμου η μπάλα από το φάουλ που εκτέλεσε απ’ ευθείας ο Χαλκιάς.

45’ μεγάλη ευκαιρία με τον Ευριπιώτη στο σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χάμου.

51’ ο Μπρένο με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Κώστα Συριανό κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την Άνω Μερά 0-1.

55’ άουτ πέρασε η μπάλα στην κεφαλιά του Χαλκιά έπειτα το φάουλ του Μανουδάκη.

70’ δυνατό σουτ από τον Χαλκιά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χάμου.

71’ στα χέρια του Συριανού η μπάλα έπειτα το φάουλ του Λεσάι.

74’ μεγάλη ευκαιρία με τον Λεσάι για την Άνω Μερά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Συριανού.

76’ ο Αντώνης Συριανός μετά την κεφαλιά πάσα του Καραμολέγκου, αλλά και τη σύγχυση μέσα στην περιοχή της Άνω Μεράς, με σουτ νίκησε τον Χάμο κι έφερε το ματς στα ίσα 1-1.

83’ σουτ του Λεσάι από την μικρή περιοχή, η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

91’ μεγάλη ευκαιρία για την Άνω Μερά με την σέντρα – σουτ του Μανωλιά, η μπάλα λόγω και του αέρα πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Συριανού.

Παράταση

97’ ανάποδο ψαλίδι του Αχειμαστού η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

101’ φάουλ του Μανουδάκη από τη σέντρα περίπου, ο βραχύσωμος μέσος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί και το δυνατό άνεμο, όμως ο Χάμος ήταν στη σωστή θέση και απόκρουσε χωρίς πρόβλημα.

107’ άουτ πέρασε το σουτ του Κέμπε από τα δεξιά της περιοχής.

116’ στα χέρια του Συριανού η μπάλα στο σουτ του Κεμπέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

117’ με υπερένταση ο γκολκίπερ της Ελλάς στο σουτ του Μανωλιά.

120’ ο Χαλκιάς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή κι άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στις καθυστερήσεις της παράτασης.

 

Τα πέναλτι

Άουτ πέρασε το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσε ο Ντατίδης

Ο Ευριπιώτης νίκησε τον Χάμο 1-0

Ο Συριανός απόκρουσε το πέναλτι του Μεζίνι (1-0)

Ο Χάμος απόκρουσε το πέναλτι του Α. Συριανού (1-0)

Ο Ξενάκης νίκησε τον γκολκίπερ της Ελλάς 1-1

Ο Σταμούλης ευστόχησε για το 2-1

Ο Κεμπέ έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Συριανού (2-1)

Ο Μανουδάκης νίκησε τον Χάμο έκανε το 3-1 κι έστειλε την Ελλάς Σύρου στα ημιτελικά του κυπέλλου Κυκλάδων.

Διαιτητής ήταν ο κ. Καλόγερας, με βοηθούς τους Μουτάφη και Νομικό 

Ελλάς Σύρου (Νίκος Βουτσίνος): Συριανός, Μπαλόπητας (66΄Σκορδίλης), Κοτζαπαναγιώτης (108΄Φραγκουδάκης), Συριανός Α., Ταμάμης (73΄Καραμολέγκος), Βαβουράκης (120΄Βαρθαλίτης), Χαλκιάς, Σταμούλης, Ευριπιώτης, Μανουδάκης, Μπάιλας.

Άνω Μερά (Νίκος Κωτσοβός): Χάμος, Ξενάκης, Ντατίδης, Αχείμαστος, Καλαμάρης (46' Λεσάι, 119΄Σούλτσε), Μεζίνι, Μανωλιός, Παλαιοπάνος, Σαλταμάρας, Νάκας (65΄Ζώτος), Γκιμαράις  (90΄Κέμπε).