Ο πρόεδρος της Συριανής ομάδας Νίκος Ζιάβρας και ο Μιχάλης Λυγνός μιλούν στην «Κοινή Γνώμη» για το νέο αυτό ξεκίνημα

Η Ελλάς Σύρου προχωρά στη δημιουργία ακαδημίας

Η Διοίκηση της Ελλάς Σύρου, ένα χρόνο μετά την επαναδραστηριοποίηση της, προχώρησε σε ακόμη ένα πιο σημαντικό βήμα. Η ομάδα της Σύρου προχωρά στη δημιουργία τμημάτων ακαδημιών, μετά από την αγάπη που της έδειξε ο κόσμος του νησιού. Η Ελλάς έχει πλούσια ιστορία στο κομμάτι των τμημάτων υποδομής, καθώς πολλοί αθλητές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του Συριανού ποδοσφαίρου βγήκαν από τα… σπλάχνα της.

Στόχος της διοίκησης, αλλά και του τεχνικού επιτελείου είναι η δημιουργία ενός δυνατού συνόλου, το οποίο θα δουλεύει με τα παιδιά και θα προσπαθεί να τους μάθει όλα τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Νίκος Βουτσίνος και Μιχάλης Βασάλος, δύο προπονητές που μέχρι τώρα είναι σίγουρο πως θα εμπλακούν και με τα μικρά τμήματα μετά το ανδρικό, έχουν μεγάλη πείρα καθώςι για πολλά χρόνια ήταν σε ακαδημία του νησιού. Από εκεί και πέρα η Ελλάς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Νίκου Ζιάβρα, βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους προπονητές που θα πλαισιώσουν τα τμήματα των ακαδημιών. Ο Μιχάλης Λυγνός εκτός από το ανδρικό τμήματα θα αναλάβει και τη διεύθυνση της ακαδημίας, έχοντας συμβουλευτικό χαρακτήρα, αλλά και θα είναι ο άνθρωπος που θα συντονίζει την όλη προσπάθεια.

 Η ανακοίνωση της διοίκησης της Ελλάς Σύρου για τη δημιουργία τμήματα ακαδημιών

«Μεγαλώνει η «οικογένεια» της Ελλάς με ακαδημίες

Το Δ.Σ του Α.Π.Ο Ελλάς Σύρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας τμημάτων ακαδημίας ποδοσφαίρου.

Το ιστορικότερο σωματείο της Σύρου κάνει πράξη τις δεσμεύσεις προχωρώντας με σταθερά και μεθοδικά βήματα με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση του Συριανού ποδοσφαίρου.

Οι ακαδημίες του Α.Π.Ο Ελλάς Σύρου, θα δώσουν την δυνατότητα της διδασκαλίας και της εκμάθησης των βασικών αρχών του ποδοσφαίρου στα νέα παιδιά και παράλληλα συνδυάζουν το παιχνίδι με την διασκέδαση.

Οι εγγραφές στις Ακαδημίες θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 29 Ιουνίου. Περιμένουμε τους γονείς και τα παιδιά για εγγραφές καθημερινά 11:00 - 15:00.

Υπεύθυνοι ακαδημιών: Μιχάλης Λυγνός, Νίκος Βουτσίνος, Μιχάλης Βασάλος.

Το Δ.Σ του Α.Π.Ο Ελλάς Σύρου»

«Οι ακαδημίες ουσιαστικά είναι ο πνεύμονας ενός σωματείου»

Ο πρόεδρος της Ελλάς Σύρου Νίκος Ζιάβρας  μίλησε στη «Κοινή Γνώμη» για τη δημιουργία ακαδημίας έπειτα από ένα χρόνο από τη επαναδραστηριοποίηση του σωματείου.

«Κάθε σωματείο που σέβεται το εαυτό του θα πρέπει να επενδύει και στα τμήματα των ακαδημιών. Πρέπει μέσα απ’ αυτήν την προσπάθεια να βγάζει δικά της παιδιά ώστε με τα χρόνια να πλαισιώνουν  το ανδρικό τμήμα. Οι ακαδημίες ουσιαστικά είναι ο πνεύμονας ενός σωματείου. Δημιουργεί μία δυναμική, μία ομπρέλα που αγκαλιάζει όλον τον σύλλογο και μας κάνει να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον μας. Νομίζω ότι ήταν επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ακαδημίας από τη δική μας ομάδα. Πιστεύω πως ο κόσμος το βλέπει με θετικό μάτι, καθώς μέσα από συζητήσεις που έχουμε κάνει έχουν βγει πολύ καλά αποτελέσματα. Υπάρχει ενδιαφέρον και ταυτόχρονα μία αναμονή από τον κόσμο της Σύρου της δημιουργίας ακαδημίας από μέρους μας».

Εκτός από τους δύο προπονητές που ήδη έχετε ως ομάδα, δηλαδή τον Νίκο Βουτσίνο και τον Μιχάλη Βασάλο θα φέρεται κι άλλους στην ακαδημία;  

«Ναι και βέβαια θα είναι κι άλλοι προπονητές, απλά τώρα δεν είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα πάνω σε αυτό το κομμάτι. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο με ανθρώπους που θα έχουν όρεξη για δουλειά, όπως επίσης κοντά στη ακαδημία θα είναι και ο Μιχάλης Λυγνός, ως διευθυντής».

Η Ελλάς Σύρου από τη πρώτη στιγμή είχε την συμπαράσταση του κόσμου, πιστεύετε πως θα συνεχίσει να σας στηρίζει ο φίλαθλος κόσμος του νησιού και σ’ αυτήν σας την προσπάθεια;

 «Με αυτό που εισπράττω αυτή τη στιγμή, πιστεύω πως ναι. Την πρώτη χρονιά τα σημάδια ήταν ενθαρρυντικά, ο κόσμος αγκάλιασε μία καινούργια προσπάθεια, πίστεψε σε εμάς, αγάπησε την ομάδα και το ίδιο νομίζω θα κάνει και με την ακαδημία».  

«Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»

Ο Μιχάλης Λυγνός, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει το πόστο του διευθυντή στην ακαδημία, μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για το νέο αυτό ξεκίνημα της Ελλάς Σύρου. «Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ο αρχικός μας στόχος σιγά – σιγά έχει αρχίσει και παίρνει «σάρκα και οστά». Ξεκινάμε τις ακαδημίες της Ελλάς Σύρου και με σωστή δουλειά, αλλά και προγραμματισμό. Ευελπιστούμε αυτή η προσπάθεια να ευδοκιμήσει και τα επόμενα χρόνια το ανδρικό τμήματα να πλαισιωθεί απ’ αυτά τα παιδιά. Είναι πραγματικά ένα όνειρο ζωής. Αξίζουν συγχαρητήρια όλα τα παιδιά, που σιγά – σιγά και με μεθοδική δουλειά κατέφεραν και καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο της δημιουργίας της ακαδημίας. Πιστεύω μέσα απ’ αυτή τη δουλειά που θα γίνει στα τμήματα της ακαδημίας τα αποτελέσματα να είναι γρήγορα ορατά».

Ένα χρόνο μετά την επαναδραστηριοποίηση της  Ελλάς Σύρου, το σωματείο προχωρά σε δημιουργία τμημάτων ακαδημιών. Πιστεύετε ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει κι αυτήν την προσπάθεια;

«Ξεκινήσαμε σιγά – σιγά με την επαναδραστηριοποίηση της Ελλάς Σύρου, όπου η ομάδα ήταν 11 χρόνια ανενεργή. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν την προσπάθεια που κάναμε έναν ολόκληρο χρόνο. Όλο το Δ.Σ. της ομάδας και το τεχνικό επιτελείο εδώ και έναν χρόνο δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Επίσης ο κόσμος έδειξε από τη αρχή πως πιστεύει σε εμάς και αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια. Έτσι, πιστεύω πως και τώρα ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια καθώς ξέρει πως η δουλειά που θα γίνει θα είναι σοβαρή. Από την πλευρά μας θέλουμε να είμαστε σωστοί πρώτα από όλα στα παιδιά γιατί μιλάμε για ακαδημίες που αποτελούνται από μικρής ηλικίας παιδιά. Ευελπιστούμε μακροπρόθεσμα οι κόποι όλων να ανταμειφθούν. Επίσης είναι μία προσπάθεια που πιστεύω ότι θα βοηθήσει και το Συριανό ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια ο κ. Λυγνός αναφέρθηκε και στο δικό του ρόλο στη ακαδημία, αλλά και ποιοι θα είναι μαζί του στην προσπάθεια αυτή.

«Αυτό που ισχύει στη ανδρική ομάδα, θα ισχύει και για την ακαδημία. Δηλαδή θα υπάρξει ένας προγραμματισμός και μία σωστή συνεργασία των προπονητών μεταξύ τους. Ο Νίκος Βουτσίνος και ο Μιχάλης Βασάλος έδειξαν πολλά και καλά δείγματα γραφής στην ανδρική ομάδα κι έτσι προχωράμε  για την δημιουργία ενός δυνατού συνόλου, που θα έχει ως πρώτο στόχο το καλό των παιδιών. Θέλουμε να έχουμε μία σωστή πορεία και τα αποτελέσματα χρόνο με τον χρόνο να είναι όλο και καλύτερα. Θέλει πολύ δουλειά, σκληρή προσπάθεια και μεθοδικότητα από όλους. Δεν είναι κάτι εύκολο και πιστεύω πως με τη βοήθεια όλων θα πάμε καλά. Προσωπικά εμένα δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Μου αρέσει η σκληρή δουλειά και πιστεύω πως με τη όρεξη που υπάρχει όλα θα πάνε όπως πρέπει. Από εκεί και πέρα όσον αφορά στο δικό μου ρόλο, θα είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν στο ανδρικό τμήμα. Θα αναλάβω την τεχνική υποστήριξη και θα είμαι δίπλα στους προπονητές, τόσο στον Νίκο Βουτσίνο όσο και στον Μιχάλη Βασάλο. Θέλουμε να βρούμε και νέους προπονητές με όρεξη και να θέλουν να δουλέψουν στην ακαδημία».

Τέλος, στην ερώτηση για το αν θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες εκπλήξεις όσον αφορά θέμα των συνεργασιών κι αν η Ελλάς μιλήσει με κάποια από τις μεγάλες ακαδημίες, ο κ. Λυγνός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο.

«Δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, είμαστε σε συζητήσεις και όλα αυτά θα τα δούμε στην πορεία. Δεν μπορώ να πω κάτι, γιατί τίποτα δε είναι σίγουρο αυτήν την στιγμή».