Με 20 ομάδες το πρωτάθλημα ανδρών της ΕΠΣ Κυκλάδων, από τις οποίες οι τέσσερις δεν θα διεκδικούν άνοδο και θέση για την επόμενη φάση

Σε τρεις ομίλους το πρωτάθλημα ανδρών

Η ΕΠΣ Κυκλάδων έκανε γνωστό τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων. Αρχικά οι ομάδες χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους, με τις ομάδες να χωρίζεται με καθαρά γεωγραφικά κριτήρια. Από εκεί και πέρα στον πρώτο όμιλο θα υπάρχουν ομάδες από την Σύρο (Ελλάς Σύρου, Αίαντας Σύρου, Άνω Σύρος και Πάγος), από την Τήνο (ΠΑΣ Τήνου) και από την Μύκονο η Άνω Μερά Β’. Ο Α.Ο. Μυκόνου έχει συγχωνευτεί με την Άνω Μερά και έχουν δημιουργήσει την ΑΕ Μυκόνου, που θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Στον δεύτερο όμιλο θα υπάρχουν επτά ομάδες από την Πάρο (Α.Ε. Πάρου, Α.Ο. Πάρου) την Σέριφο (Α.Ε. Σερίφου), την Σίφνο (Πανσιφναϊκός), την Κύθνο (ΑΠΣ Κύθνου) και τη Νάξο με τον Πανναξιακό Β’.

Επίσης, στον τρίτο όμιλο θα υπάρχουν επτά ομάδες από τη Νάξο (ΑΜΣ Φιλωτίου, ΠΑΣ Νάξου, Αστέρας Τραγαίας), την Σαντορίνη (Α.Ο. Πανθηραϊκός, Α.Ο. Καρτεράδος, Α.Ο. Πύργου) και την Ίο με τον Α.Σ. Ίου. Οι ομάδες του Α.Σ. Άνω Μερά Β’, του Α.Ο. Πάρου, του Α.Ο Πανναξιακού Β’ και του Α.Ο. Πανθηραϊκού θα συμμετέχουν χωρίς να μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο τους στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και δεν θα συμμετάσχουν στην Β’ Φάση της Α’ Κατηγορίας.

Όταν τελειώσει η Α’ Φάση, θα συγκροτηθεί ένας Όμιλος των έξι (6) ομάδων, με τις δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας του κάθε Ομίλου (Α’ Β’ Γ’). Οι αγώνες θα διεξαχθούν με βαθμολογία (εντός-εκτός) κατόπιν κλήρωσης.               

Οι  πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (Α’, Β’, Γ’) θα ξεκινήσουν στην Β’ Φάση με δύο (2) βαθμούς επιπλέον (bonus).

Ο 1ος στην βαθμολογική κατάταξη θα είναι ο Πρωταθλητής Α’ Κατηγορίας «BLUE STAR FERRIES» περιόδου 2020-2021 και θα προβιβαστεί στην Γ’ Εθνική Κατηγορία ή όπως αλλιώς ονομαστεί.

 

 

 

Η συμπληρωματική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας

 

Ανάδειξη πρωταθλητή

Α’ Φάση

Στο Πρωτάθλημα Ανδρών δήλωσαν συμμετοχή είκοσι (20) ομάδες.

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις (3) ομίλους ως εξής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: (6 ομάδες) ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, Α.Π.Ο ΕΛΛΑΣ, Α.Ο  ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ, Α.Ο ΠΑΓΟΣ, ΠΑΣ ΤΗΝΟΥ,  Α.Σ ΑΝΩ ΜΕΡΑ Β’(εκκρεμεί αλλαγή επωνυμίας σε Α.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ).

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: (7 ομάδες) Α.Ε. ΠΑΡΟΥ, Α.Ο. ΠΑΡΟΥ, Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ, Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ, ΑΣ ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ, Α.Π.Σ. ΚΥΘΝΟΥ, Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Β’.

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: (7 ομάδες)  Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙ, ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ, Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ, Α.Ο ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ, Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ, Α.Ο ΠΥΡΓΟΣ, Α.Σ ΙΟΥ.

Οι ομάδες του Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ Β’, του Α.Ο. ΠΑΡΟΥ του Α.Ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Β’ και του Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΥ θα συμμετέχουν χωρίς να μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο τους στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και δεν θα συμμετάσχουν στην Β’ Φάση της Α’ Κατηγορίας. Σε περίπτωση που τερματίσουν σε μία από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις  στην βαθμολογία των Ομίλων τους, θα αντικαθίστανται από την αμέσως επόμενη ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα.

 

 

Β΄Φάση

Όταν τελειώσει η Α’ Φάση, θα συγκροτηθεί ένας Όμιλος των έξι (6) ομάδων, με τις δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας του κάθε Ομίλου (Α’ Β’ Γ’). Οι αγώνες θα διεξαχθούν με βαθμολογία (εντός-εκτός) κατόπιν κλήρωσης.               

Οι  πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (Α’, Β’, Γ’) θα ξεκινήσουν στην Β’ Φάση με δύο (2) βαθμούς επιπλέον (bonus).

Ο 1ος  στην βαθμολογική κατάταξη θα είναι ο Πρωταθλητής Α’ Κατηγορίας «BLUE STAR FERRIES» περιόδου 2020-2021 και θα  προβιβαστεί στην Γ’ Εθνική Κατηγορία ή όπως αλλιώς ονομαστεί.