Στις 3 και 4 Οκτωβρίου θα δώσουν οι ομάδες το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι

Αρχή με… κύπελλο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι ομάδες θα ξεκινήσουν με αγώνες κυπέλλου. Το πρώτο σφύριγμα είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων χώρισε τις ομάδες σε ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια. Αυτό ώστε να ελαττωθούν σε πρώτη φάση τα έξοδα μετακινήσεων. Ο πρώτος όμιλος έχει ομάδες από τη Σύρο, την Τήνο, την Μύκονο, την Σίφνο, την Σέριφο, την Κύθνο και την Μήλο. Ο δεύτερος όμιλος θα έχει σωματεία από την Πάρο, τη Νάξο και την Σαντορίνη.

Η κλήρωση δεν έβγαλε το μεγάλο ντέρμπι σ’ αυτήν την πρώτη αγωνιστική, καθώς η Άνω Σύρος, η οποία επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους μετά την αναστολή λειτουργίας της, θα βρεθεί απέναντι στον Παμμηλιακό. Ενώ στη δεύτερη η Ελλάς Σύρου θα φιλοξενήσει τον ΑΠΣ Κύθνου και ο Αίαντας θα ταξιδέψει στην Σέριφο. Ο ΠΑΣ Τήνου θα υποδεχθεί την Άνω Μερά (Α.Ε. Μυκόνου). Στον δεύτερο όμιλο την πρώτη αγωνιστική ο Καρετεράδος θα παίξει απέναντι στον Πανναξιακό, ομάδα Γ’ Εθνικής. Ενώ η Α.Σ. Σαντορίνης θα φιλοξενηθεί από την Α.Ε. Πάρου.

Με ερωτηματικό η δυναμική των ομάδων

Η πανδημία αλλά και οι αλλαγές σε πολλά σωματεία έχουν φέρει μία μικρή αναστάτωση στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς άγνωστη παραμένει η δυναμική κάθε σωματείου. Φυσικά δεν αφορά τις ομάδες που συνεργάστηκαν και θα παίξουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπως δηλαδή έγινε με τις ομάδες της Σαντορίνης και της Μυκόνου. Η Πάρος θα κατεβάσει μία ομάδα την Α.Ε. Πάρου, καθώς τα σωματεία του νησιού συγχωνεύτηκαν. Η Πάρος για πρώτο χρόνο δεν δείχνει να έχει υψηλούς στόχους, καθώς θα παίξει κυρίως με γηγενείς αθλητές.

Επίσης, αρκετά σωματεία, σύμφωνα με αυτά που βγαίνουν από τα νησιά, έχουν αποφασίσει να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς αθλητές.

Η πρώτη αγωνιστική, αλλά και γενικά οι αγώνες κυπέλλου είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία οι ομάδες και οι προπονητές να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, να τεστάρουν τις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν όσοι θέλουν σε διορθωτικές κινήσεις.

1ος ΌΜΙΛΟΣ

Αίαντας Σύρου, Άνω Σύρος, Ελλάς Σύρου, ΠΑΣ Τήνου, Μύκονος, Πανσιφναϊκός, ΑΟ Σερίφου, ΑΠΣ Κύθνου, Παμμηλιακός

1η αγωνιστική (3- 4 Οκτωβρίου)

Άνω Σύρος - Παμμηλιακός 

2η αγωνιστική (3-4 Οκτωβρίου)

ΠΑΣ Τήνου - Άνω Μερά

Πανσιφναϊκός - (νικητής ζευγαριού Άνω Σύρος Παμμηλιακός)

ΑΟ Σερίφου - Αίας Σύρου

Ελλάς Σύρου - ΑΠΣ Κύθνου 

2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΕ Πάρου, Πανναξιακός, Αστέρας Τραγαίας, ΠΑΣ Νάξου, ΑΜΣ Φιλωτίου, Πανθηραϊκός, ΑΣ Σαντορίνης 2020, Καρτεράδος, ΑΟ Πύργου

1η αγωνιστική (3-4 Οκτωβρίου)

 ΑΟ Καρτεράδου - Πανναξιακός  

2η αγωνιστική (3-4 Οκτωβρίου)

Πανθηραϊκός - Αστέρας Τραγαίας  

ΠΑΣ Νάξου - ΑΟ Πύργου 

ΑΕ Πάρου - ΑΣ Σαντορίνης 2020

ΑΜΣ Φιλωτίου - νικητής ΑΟ Καρτεράδου - Πανναξιακός