Επιβλητική εμφάνιση του Πύργου στην Νάξο

Ο Πύργος με το καλημέρα έδειξε πως θα είναι μία από τις ομάδες που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στο κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα Κυκλάδων. Η ομάδα της Σαντορίνης πέρασε σαν άνεμος από τη Νάξο επικρατώντας με 2-7 του ΠΑΣ Νάξου και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων.

Το συγκρότημα του Αλέξη Κωνσταντόπουλου έδειξε πλούσιες επιθετικές αρετές, αλλά και ένα δυνατό σύνολο το οποίο μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις και τους δύο τίτλους που συμμετέχει. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ Νάξου προσπάθησε να φρενάρει τους φιλοξενούμενους, όμως η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής.

Το παιχνίδι για ένα μεγάλο διάστημα είχε καλό ρυθμό καθώς και οι δύο ομάδες διεκδικούσαν τη νίκη. Ο Πύργος μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 7’ πήρε το προβάδισμα στο σκορ χάρη στο τέρμα του Νομικού (0-1). Ο ΠΑΣ Νάξου αντέδρασε και με τον Λ. Λέκκα στο 21’ ισοφάρισε σε 1-1. Ο «χορός» των τερμάτων συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν και πάλι το προβάδισμα μετά το τέρμα του Πολυκρέτη στο 33’. Ο Δαβίλας στο 40’ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα της Σαντορίνης (1-3). Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ο Πύργος πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ένα σαφές προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να μειώσουν ώστε να μπουν και πάλι στο ματς, όμως ο Φύτρος στο 50’ έκανε το 1-4. Ο Ζανελάρι με ωραίο σουτ από πλεονεκτική θέση μείωσε σε 2-4. Ο Νομικός στη συνέχεια έκανε ότι ήθελε εντός αγωνιστικού χώρου και σημείωσε ακόμη δύο τέρματα στο 65’ (2-5), στο 80’ (2-6), ενώ το τελικό σκορ (2-7) διαμορφώθηκε στο 90’ από τον Ντεκίδη.

ΠΑΣ Νάξου – Α.Ο. Πύργου 2-7

Διαιτητής ήταν ο κ. Ρούσσος Γ., με βοηθούς τον κ. Γρυπάρη και την κα. Κουκά.

ΠΑΣ Νάξου (Σκουνας): Κουτελιέρης (78' Τάκος), Πετρόπουλος, Πολυκρέτης, Μαθιάσος, Σορώκος, Μανδηλαράς, Λέκκας Λ (59' Ψαρρας)., Βασαλάκης, Ορφανός (71' Τόνι), Λέκκας Ν., Ζανελάρης

ΑΟ Πύργου (Κωνσταντόπουλος): Καλαματας, Παπαθανασίου (69' Λύκος), Βουλγαράκης (81' Φύτρος Σ.), Νομικός Β (81' Κλουβάτος)., Μαντούσης, Δαβίλας, Νομικός Μ., Λυγνός (81' Κιβρικοσαίος), Γκίκας, Φύτρος Σ., Πολυκρέτης (81' Ματσιώτας)